VM i Ishockey 2015 i Tsjekkia

IceHockey World Championship PragueI 2015 blir VM i ishockey arrangert i Tsjekkia, nærmere bestemt i Praha og i Ostrava. I Praha er det O2 Arena som er stedet for kampene, mens det er Cez Arena som blir brukt i Ostrava.

I Ostrava er det da som sagt Cez Arena som blir brukt og der er det plass til litt over 10,000 tilskuere, mens det i O2 Arena i Praha er plass til litt i overkant av 17,000 tilskuere. Norge er i gruppe B under ishockey VM og det vil si at Norges kamper blir spilt i Ostrava i gruppespillet.

Om Ostrava

Hvis du planlegger å se på Norge under VM i ischockey i Tsjekkia kan det være greit å ha det i bakhodet at Norges gruppekamper blir spilt i Ostrava. Dette er en tredje største byen i Tsjekkia med omlag 300,000 innbyggere. Byen har en flyplass, men det går ingen fly fra Norge hit, så enten bytter man fly i Praha, eller så kommer man hit på en annen måte. Å reise med bil fra Praha til Ostrava er litt i underkant av 400km, og dette er en tur som tar litt over 4 timer. En mye kortere variant er å fly til Krakow, for derfra er det kun en reise på litt over 200km til Ostrava. Fra Wien til Ostrava er det litt over 300km, og forventet reisetid er da 3,5 time. Så, dette kan være noe å tenke på når du bestiller flybilletten din i allefall!

Ønsker du å bo på hotell i Ostrava, og helst i nærheten av CEZ Arena, kan du lese om hoteller i nærheten av CEZ Arena her.

Forhåpentligvis kommer Norge til å overraske, og slik gå videre til sluttspill, og da er det jo mulig at det blir kamper i Praha også, og i Praha er stedet for kamper O2 Arena, den største og mest populære arenaen for konserter og annen moro i Praha og Tsjekkia. Denne ligger litt over 5 kilometer fra Praha sentrum, men det er enkelt å ta seg hit ved bruk av kollektivtransport. Om du heller ønsker å bo i hotell nær til O2 Arena, kan du lese om hoteller nær O2 Arena her.

VM i ishockey 2015

Den første matchen i VM i ishockey blir spilt 1 mai, 2015. Klokka 16.15 er det to kamper, den ene mellom Finland og USA, mens den andre kampen er mellom Canada og Latvia. Senere samme kveld, noen minutter over åtte er det klart for Norges åpningskamp når de møter tøffe Russland i CEZ Arena i Ostrava.

Norge spiller deretter mot USA den 2 mai, mot Finland den 4 mai, mot Slovakia 6 mai, mot Danmark 9 mai og mot Hviterussland den 12 mai. Helt klart at Norge har en beintøff åpning, men forhåpentligvis får gutta med seg nok poeng til å gå videre fra gruppespillet!

Finalen i mesterskapet blir spilt på Norges nasjonaldag, den 17 mai, så tenk om Norge hadde klart å komme seg så langt, for å spille VM finale den 17 mai? Vel, det er nok bare en fin drøm, men hyggelig hadde det vært!

VM billetter

Om du ønsker å få med deg en av Norges kamper, eller kanskje en annen kamp under VM i Ishockey i Tsjekkia, kan du kjøpe billetter til disse hos WorldTicketShop. Om du sitter ute i verden ett sted og ønsker å se på VM i ishockey online, kan du når tiden nærmer seg finne artikler om dette hos Netthjelp.eu eller i denne artikkelen som vi selv har skrevet.

Om du ønsker å få med deg noen andre spennende programmer i Praha, kan vi varmt anbefale ølmiddag, ølfestival, tur på Moldau eller annen moro!

Legg inn en kommentar