Hjem Events - Prague Guide Markeder Praha julemarkeder 2023

Praha julemarkeder 2023

De årlige julemarkedene i Praha er en av byens hovedattraksjoner. Det bringer hundretusener av mennesker til gatene, og de er ekstremt populære blant turister. Ikke bare kan du gjøre mye julehandel og smake interessante måltider fra det lokale kjøkkenet, men du kan også oppleve julemarkedene om natten når de er vakkert opplyst og puster luften fra en av de vakreste europeiske byene.

Hvis du har vært i Praha, vet du allerede at byen er vakker. Hvis du har vært på julemarkedene i Praha, er vi ikke overrasket over å oppdage at du ønsker å besøke dem. Dette er stedet å kjøpe lokalt håndverk, smake på lokale drinker og mat, og lytte til og se lokale kunstnere opptre på scenene på forskjellige steder i Praha.

De to mest populære julemarkedene i Praha

Praha har flere julemarkeder, men de mest populære er på følgende steder.

Julemarkedet på Gamlebytorget

Dette er den mest kjente av dem, som ligger i byens sentrum. Det er vakkert opplyst, og det er mange stands hvor du kan kjøpe alle slags produkter. Det ligger også i nærheten av mange av de mest berømte attraksjonene i Praha, noe som gjør det til et perfekt sted å starte dagen i Praha.

Julemarkeder i Praha
Julemarkedet på torget i gamlebyen i Praha – Av S-F / Shutterstock

Som du kan se fra bildet ovenfor, er dette et vakkert sted å besøke!

Julemarkedet på Václavplassen

I nærheten av torget i gamlebyen finner du julemarkedet på Václavplassen. Det er en fin liten spasertur mellom disse markedene, men vær advart, det kan bli overfylt på stien mellom de to markedene i de travle timene på julemarkedene. Dette markedet ligger på et fantastisk torg, og igjen vil du kunne kjøpe alle slags produkter laget av lokale kunstnere og spise og drikke lokale spesialiteter.

Wenceslas Square

Som du kan se av bildet ovenfor, har julemarkedet på Václavplassen også en fantastisk atmosfære.

Når arrangeres julemarkedene i Praha i 2023?

Når arrangeres julemarkedene i Praha i år? Her finner du datoene.

  • Desember 2nd, 2023 – Januar 6, 2024

Datoene for julemarkedene i Praha i tidligere år.

  • 2022: November 26, 2022 – Januar 6, 2023
  • 2019: 30. november 2019 – 6. januar 2020
  • 2018: Desember 1, 2018 – Januar 6, 2019
  • 2017: Desember 2, 2017 – Januar 6, 2018
  • 2016: 26. november 2016 – 6. januar 2017
  • 2015: 28. november 2015 – 6. januar 2016

Hvor å bo i nærheten av julemarkedene i Praha?

Vil du bo på et hotell i nærheten av julemarkedene i Praha? Leter du etter billig overnatting, eller vil du heller bruke mer og bo på et hotell med frokost og fire eller fem stjerner? Se kartet nedenfor for prisoverslag og en oversikt over hoteller i nærheten av julemarkedene på torget i gamlebyen og Václavplassen.

Booking.com

Det er verdt å huske at avstandene i gamlebyen ikke er veldig store. Som et resultat ligger de fleste hotellene på kartet ovenfor (med mindre du blar inn og ut) innen 5-10 minutters gangavstand fra torget i gamlebyen og Václavplassen. Ikke glem å bestille hotell tidlig, da ting blir veldig opptatt i desember på grunn av de ekstremt populære julemarkedene. Hvis du har muligheten, er det normalt billigere å bestille hotellrom i ukedagene sammenlignet med i helgene.

Hva kan du spise og drikke på julemarkedene i Praha?

Hvis noen forteller deg om et marked, er det lett å tenke på et sted hvor du kan kjøpe dagligvarer eller varer. Det er ofte sant, men når vi tenker på julemarkeder, er det mange som ikke forbinder det med shopping. Hvorfor er det det?

For mange handler ikke julemarkeder om shopping, men om å spise og drikke. Hvorfor er det slik at de største og mest populære bodene er de som serverer mat og drikke? Du vet svaret allerede! Det er greit å kjøpe noen håndlagde produkter i en bod, og deretter en julegave til barna i en annen bod. Men etter å ha brukt 15 minutter på å se på de forskjellige bodene, er det noe som treffer deg. Det gjør ikke vondt, men kommer mot deg som et stille rovdyr. Den angriper deg gjennom nesen og får vann i munnen… det er lukten av tsjekkisk pølse, etterfulgt av den søte lukten av Trdelnik (skorsteinskake), og alle de andre herlighetene på julemarkedene i Praha.

Viktige ting å spise på julemarkedene …

Alle som besøker julemarkedene bør spise lunsj eller middag på markedet, minst en gang. De tsjekkiske pølsene er en fryd nummer én verdt å smake. Det er kanskje ikke sunt å spise pølser som disse hver dag, men en eller to ganger i løpet av desemberturen til Praha er et must.

Hvis du heller vil spise litt skinke, prøv ražská šunka. Dette er et stort stykke skinke som serveres sammen med poteter. Det er en lokal rett, veldig populær og veldig velsmakende.

Barn hopper ofte over hovedretten og hopper rett til ørkenen. Det er lett å forstå da lukten av skorsteinskaken (Trdelnik) angriper nesen din. Denne søte deigen er dekket av sukker, senere grillet (karamellisering av sukkeret), og deretter dyppet i enten kanel, kakao, valnøtter, sjokolade eller en annen ingrediens. Noen ganger legger de til og med Nutella og pisket krem til det ferdige produktet. Uansett hva, dette er en av Prahas mest populære produkter på julemarkedene, og definitivt en du bør prøve!

Hva skal du drikke på julemarkedene i Praha?

Det billigste er å ta med en flaske vann fra supermarkedet, men det er kjedelig! Hvis du spiser som en lokal, bør du drikke som en lokal. Hva bør du bestille sammen med maten? Hvis du ikke har noe imot å konsumere alkohol, vet du allerede at tsjekkisk øl er kjent over hele verden. Pilsner er det mest kjente merket av dem alle. De fleste kjøper dette fordi de vil ha en drink til pølsen eller et annet kjøttstykke på julemarkedene.

Har du lyst til å prøve noe mer spesielt? Becherovka er en veldig populær ånd fra Tsjekkia. Den er basert på mer enn 20 forskjellige urter, men det kan være at du vil føle alkoholsmaken (den har en 38% alkoholprosent) sterkere enn smaken av urter.

En tredje drink du kan kjøpe på julemarkedene er Tuzemák/Tuzemský. Det er en lokal tsjekkisk versjon av rom fra det karibiske hav. Den er laget av poteter eller sukkerroer, og senere legger de til alle slags rom essens til drikken. Denne drinken er ikke populær bare å drikke, men lokalbefolkningen bruker den også i julekaker.


Er du klar til å besøke julemarkedene i Praha? Har du flere kommentarer eller spørsmål? Bruk kommentarfeltet nedenfor, så vil vi gjøre vårt beste for å svare, eller bare nyte å lese kommentaren din!

Stikkord: ,

Dato

des 02 2023 - jan 06 2024

Tid

Hele dagen
Gamlebytorget

Sted

Gamlebytorget

Andre steder

Wenceslas-plassen

Sted 2

Kategori

Legg inn en kommentar