Hjem Events - Praha Guide Markeder Julemarkeder i Praha 2024

Julemarkeder i Praha 2024

De årlige julemarkedene i Praha er en av byens hovedattraksjoner. Det bringer hundretusener av mennesker til gatene, og de er ekstremt populære blant turister. Ikke bare kan du gjøre mye julehandel og smake interessante måltider fra det lokale kjøkkenet, men du kan også oppleve julemarkedene om natten når de er vakkert opplyst og puster luften fra en av de vakreste europeiske byene.

Hvis du har vært i Praha, vet du allerede at byen er vakker. Hvis du har vært på julemarkedene i Praha, er vi ikke overrasket over å oppdage at du ønsker å besøke dem. Dette er stedet å kjøpe lokalt håndverk, smake på lokale drinker og mat, og lytte til og se lokale kunstnere opptre på scenene på forskjellige steder i Praha.


Når arrangeres julemarkedene i Praha i 2024?

Vi starter denne artikkelen med den viktigste informasjonen, informasjonen de fleste leter etter. Når arrangeres julemarkedene i Praha i år? Her finner du datoene.

  • 30. november 2024 – 6. januar 2025 – Julemarked på torget i Gamlebyen.
  • 30. november 2024 – 6. januar 2025 – Julemarked på Václavplassen.

Julemarkedene holder alltid åpent slik at besøkende kan nyte fire søndager med julemarkeder i Praha før jul. Siden desember 24 er på en tirsdag i 2024, vil julemarkedene åpne lørdag 30. november, noe som betyr at besøkende kan besøke julemarkedene på fire søndager før jul (1. desember, 8. desember, 15. desember og 22. desember).

Datoene for julemarkedene i Praha i tidligere år.

  • 2023: 2. desember 2023 – 6.
  • 2022: November 26, 2022 – Januar 6, 2023
  • 2019: 30. november 2019 – 6. januar 2020
  • 2018: Desember 1, 2018 – Januar 6, 2019
  • 2017: Desember 2, 2017 – Januar 6, 2018
  • 2016: 26. november 2016 – 6. januar 2017
  • 2015: 28. november 2015 – 6. januar 2016

De to mest populære julemarkedene i Praha.

Praha har flere julemarkeder, men de mest populære er på følgende steder.

Julemarkedet på Gamlebytorget

Dette er den mest kjente av dem, som ligger i byens sentrum. Det er vakkert opplyst, og det er mange stands hvor du kan kjøpe alle slags produkter. Det ligger også i nærheten av mange av de mest berømte attraksjonene i Praha, noe som gjør det til et perfekt sted å starte dagen i Praha.

Julemarkeder i Praha
Julemarkedet på torget i gamlebyen i Praha – Av S-F / Shutterstock

Som du kan se fra bildet ovenfor, er dette et vakkert sted å besøke!

Julemarkedet på Václavplassen

I nærheten av torget i gamlebyen finner du julemarkedet på Václavplassen. Det er en fin liten spasertur mellom disse markedene, men vær advart, det kan bli overfylt på stien mellom de to markedene i de travle timene på julemarkedene. Dette markedet ligger på et fantastisk torg, og igjen vil du kunne kjøpe alle slags produkter laget av lokale kunstnere og spise og drikke lokale spesialiteter.

Wenceslas Square

Som du kan se av bildet ovenfor, har julemarkedet på Václavplassen også en fantastisk atmosfære.

Hvor å bo i nærheten av julemarkedene i Praha?

Vil du bo på et hotell i nærheten av julemarkedene i Praha? Leter du etter billig overnatting, eller vil du heller bruke mer og bo på et hotell med frokost og fire eller fem stjerner? Se kartet nedenfor for prisoverslag og en oversikt over hoteller i nærheten av julemarkedene på torget i gamlebyen og Václavplassen.

Booking.com

Det er verdt å huske at avstandene i gamlebyen ikke er store. Som et resultat ligger de fleste hotellene på kartet ovenfor (med mindre du ruller inn og ut) innen 5-10 minutters gangavstand fra torget i gamlebyen og Václavplassen. Ikke glem å bestille hotell tidlig, da ting blir veldig opptatt i desember på grunn av de ekstremt populære julemarkedene. Hvis du har muligheten, er det normalt billigere å bestille hotellrom i ukedagene sammenlignet med i helgene.

Hva kan du spise og drikke på julemarkedene i Praha?

Hvis noen forteller deg om et marked, er det lett å tenke på et sted hvor du kan kjøpe dagligvarer eller varer. Det er ofte sant, men når vi tenker på julemarkeder, er det mange som ikke forbinder det med shopping. Hvorfor er det det?

For mange handler ikke julemarkeder om shopping, men om å spise og drikke. Hvorfor er det slik at de største og mest populære bodene er de som serverer mat og drikke? Du vet svaret allerede! Det er greit å kjøpe noen håndlagde produkter i en bod, og deretter en julegave til barna i en annen bod. Men etter å ha brukt 15 minutter på å se på de forskjellige bodene, er det noe som treffer deg. Det gjør ikke vondt, men kommer mot deg som et stille rovdyr. Den angriper deg gjennom nesen og får vann i munnen… det er lukten av tsjekkisk pølse, etterfulgt av den søte lukten av Trdelnik (skorsteinskake), og alle de andre herlighetene på julemarkedene i Praha.

Viktige ting å spise på julemarkedene …

Alle som besøker julemarkedene bør spise lunsj eller middag på markedet, minst en gang. De tsjekkiske pølsene er en fryd nummer én verdt å smake. Det er kanskje ikke sunt å spise pølser som disse hver dag, men en eller to ganger i løpet av desemberturen til Praha er et must.

Hvis du heller vil spise litt skinke, prøv ražská šunka. Dette er et stort stykke skinke som serveres sammen med poteter. Det er en lokal rett, veldig populær og veldig velsmakende.

Barn hopper ofte over hovedretten og hopper rett til ørkenen. Det er lett å forstå da lukten av skorsteinskaken (Trdelnik) angriper nesen din. Denne søte deigen er dekket av sukker, senere grillet (karamellisering av sukkeret), og deretter dyppet i enten kanel, kakao, valnøtter, sjokolade eller en annen ingrediens. Noen ganger legger de til og med Nutella og pisket krem til det ferdige produktet. Uansett hva, dette er en av Prahas mest populære produkter på julemarkedene, og en du bør prøve!

Hva skal du drikke på julemarkedene i Praha?

Det billigste er å ta med en flaske vann fra supermarkedet, men det er kjedelig! Hvis du spiser som en lokal, bør du drikke som en lokal. Hva bør du bestille sammen med maten? Hvis du ikke har noe imot å konsumere alkohol, vet du allerede at tsjekkisk øl er kjent over hele verden. Pilsner er det mest kjente merket av dem alle. De fleste kjøper dette fordi de vil ha en drink til pølsen eller et annet kjøttstykke på julemarkedene.

Har du lyst til å prøve noe mer spesielt? Becherovka er en veldig populær ånd fra Tsjekkia. Den er basert på mer enn 20 forskjellige urter, men det kan være at du vil føle alkoholsmaken (den har en 38% alkoholprosent) sterkere enn smaken av urter.

En tredje drink du kan kjøpe på julemarkedene er Tuzemák/Tuzemský. Det er en lokal tsjekkisk versjon av rom fra Det karibiske hav. Den er laget av poteter eller sukkerroer, og senere legger de til alle slags rom essens til drikken. Denne drinken er ikke populær bare å drikke, men lokalbefolkningen bruker den også i julekaker.

Ofte stilte spørsmål om julemarkedene i Praha?

Hvor finner jeg de mindre julemarkedene i Praha?

Det er ganske mange mindre julemarkeder i Praha. Hvis du er i sentrum av Praha, er et naturlig sted å besøke Republikkplassen. Denne plassen er kjent for det populære kjøpesenteret Palladium, og det er et stort torg med mange ting som skjer. I hele desember finner du et julemarked på dette torget. Det er ikke så stort og populært som de to viktigste julemarkedene, men det har en hyggelig atmosfære og er et flott sted å drikke litt varm vin.

Et sted utenfor sentrum kjent for sitt vakre julemarked (og påskemarked) er den såkalte Fredsplassen, bedre kjent som Náměstí Míru blant lokalbefolkningen. Torget ligger bare 1 km fra Václavplassen, så du trenger ikke å bruke transport for å komme dit. Hvis du fortsatt vil besøke julemarkedet på Náměstí Míru, er den enkleste metoden å reise med metro til stasjonen med samme navn. Dette markedet åpner tidligere enn de viktigste julemarkedene i Praha, noe som betyr at det er et godt alternativ hvis du ankommer den siste uken i november.

Det er andre små julemarkeder på Na Kampě Square og Tyl Square. Den første er i gamlebyen i Praha, nær Karlsbroen. Det andre markedet (Tyl Square) ligger svært nær Náměstí Míru, noe som gjør det enkelt å gå fra Václavplassen.

Hvordan kan jeg reise til julemarkedene i Praha med offentlig transport?

Det er mange transportmuligheter hvis du vil besøke julemarkedene i Praha. Det enkleste for mange er å reise med metro til stoppet Muzeum (på Václavplassen), eller stoppet Náměstí Republiky. Fra disse metrostasjonene kan du enkelt besøke alle de viktige julemarkedene i Praha.

Det er mange busser som stopper i sentrum av Praha, for eksempel bussene 905, 907, 908 og 911 (stopp Muzeum).

Trikkelinjene 1, 2, 3, 5, 6 og 9 stopper på Václavplassen.

Ønsker du å reise med buss direkte til torget i gamlebyen i Praha? Buss 194 er det beste alternativet for deg! Navnet på holdeplassen er Staroměstské náměstí.

Hvor kaldt blir det i Praha i desember?

Den gjennomsnittlige temperaturen i Praha i desember er 0 Celsius. Det er en gjennomsnittstemperatur, så ting kan være veldig annerledes når du besøker byen. Du bør være forberedt på temperaturer mellom -5 Celsius og +5 Celsius. En av de smarteste tingene du kan gjøre er å sjekke værmeldingen før du reiser, da det vil gi deg et estimat av hvilke temperaturer du kan forvente under reisen til Praha.

Det er også viktig å sjekke om det blir vind eller ikke. Praha er mye mer utholdelig ved 0 Celsius sammenlignet med +5 med mye vind. Vinden vil med andre ord ha stor betydning for om du fryser eller ikke.

Når slår de på lyset på juletreet på torget i Gamlebyen?

Det største og mest berømte juletreet i Praha ligger på torget i gamlebyen. De slår vanligvis på lysene rundt 16:30, så hvis du vil være vitne til dette øyeblikket, kom noen minutter før 16:30. Normalt kan du lytte til vakker musikk under arrangementet. De slår ofte av og på lysene hele kvelden, så hvis du gikk glipp av klokken 16:30, gå tilbake til torget i gamlebyen rundt 18:30, 19:30 eller 20:30 for å få en ny sjanse).

Er det elvecruise på Vltava i desember?

Du kan bli overrasket over å lese dette, men desember er en av de travleste månedene i turistindustrien i Praha. Som et resultat blomstrer virksomheten og det er elvecruise tilgjengelig hele dagen. Du kan klikke på linken for å lese mer om forskjellige elvecruise tilgjengelig i Praha i julemarkedssesongen.


Er du klar til å besøke julemarkedene i Praha? Har du flere kommentarer eller spørsmål? Bruk kommentarfeltet nedenfor, så vil vi gjøre vårt beste for å svare, eller bare nyte å lese kommentaren din!

Stikkord: ,

Dato

nov 30 2024

Tid

Hele dagen

Sted

Gamlebytorget
Gamlebytorget

Andre steder

Wenceslas-plassen
Wenceslas-plassen
Kategori

Legg inn en kommentar