Jødisk kvartal

Praha har et jødisk kvartal som kalles for Josefov. Her er det masse bygninger og historie som er interessant for de som er interessert i historie og da spesielt jødisk historie. Den eldste aktive synagogen i Europa finnes her, og det er også en gravplass her med over 12,000 steiner.

Severdigheter i Prahas jødiske distrikt.

Maisel synagogen

Maisel synagogen ble bygget mellom 1590 og 1592. Dessverre brant den ned i 1689. Den ble siden bygd på nytt i barokkstil. I dag brukes Maisel synagogen av det jødiske museet i Praha.

Gammeljødisk kirkegård

Den gamle jødiske kirkegården befinner seg inne i det jødiske distriktet kalt Josefov. Denne kirkegården ble brukt fra tidlig på 1400-tallet og fram til 1878. En av grunnene til at denne kirkegården er spesiell er de 12,000 gravsteinene og det faktum at de ligger i flere lag oppå hverandre og at det bare er toppen på kransekaka som er synlig. Med dette i bakhodet forstår vi hvordan det fortelles at opptil 100,000 mennesker kan være begravd her. Den mest kjente som er begravd her er den kjente rabbien, Rabbi Loew, som døde i 1609.

Legendene forteller at Rabbi Loew skapte en golem, et levende vesen, basert på den mystiske kunnskapen han hadde om hvordan Gud skapte Adam

jewish cemetary

Gamle-nye synagogen

Dette er synagogen med det mest interessante navnet i Praha. da den ble bygd på 1200-tallet var dette den nyeste og største synagogen, og derfor ble den kallt «Den Nye synagoguen». Senere da de bygde nye synagoger ble dette sett på som den gamle, og slik fikk den navnet: Gamle-Nye Synagogen.

Den Gamle-Nye synagogen er en av de eldste levende synagogene i verden, og den gamle-nye synagogen er en av Prahas første gotiske bygninger.

Franz Kafka gikk regelmessig til denne synagogen da han bodde i Praha, og hans bar mitzvah ble holdt i den gamle-nye synagogen.