Blogg

5 viktige hendelser i Prahas historie

Praha har en rik og fascinerende historie. Byen har opplevd invasjoner og revolusjoner. Praha har med andre ord sett alt. I denne artikkelen vil vi kort skrive om fem hendelser som har påvirket byen og dens historie sterkt. Hvis du vil lære mer om de forskjellige hendelsene, gå til Wikipedia eller en annen kilde du stoler på. Du kan også bli med på en guidet tur i Praha for å lære mer.

1. Grunnleggelsen av Praha slott (9. århundre)

Praha slott er det største slottskomplekset i verden. Det har vært stedet hvorfra tsjekkiske herskere har styrt landet i mer enn tusen år. Byggingen av slottet startet i det 9. århundre, noe som gjør det til et av de eldste slottene i Europa.

2. Byggingen av Karlsbroen (1357)

Karlsbroen er et av de mest berømte landemerkene i Praha. Broen, som krysser elven Vltava, ble bygget i det 14. århundre. I lang tid var det den eneste forbindelsen mellom Praha slott og byens gamleby, men hvis du besøker Praha i dag, er det bare en av mange broer. Men sannheten er at turister som kommer til Praha bare husker navnet på en bro når de går hjem, og det er Karlsbroen.

Karlsbroen

3. Defenestrasjon av Praha (1618)

Defenestrasjonen av Praha var en sentral hendelse i begynnelsen av trettiårskrigen, en stor europeisk konflikt som varte fra 1618 til 1648. I 1618 kastet tsjekkiske opprørere habsburgske tjenestemenn ut av et vindu på Praha slott, noe som utløste konflikten.

4. Praha-våren (1968)

Praha-våren var en periode med politisk liberalisering og masseprotester i Tsjekkoslovakia. Den begynte 5. januar 1968, og den endte ca. 7 1/2 måned senere på grunn av den Sovjetunionen-ledede invasjonen 21. august 1968. Perioden var preget av forsøk på reformer og større politisk frihet, men invasjonen satte en stopper for disse håpene.

5. Fløyelsrevolusjon (1989)

Fløyelsrevolusjonen var en ikke-voldelig politisk revolusjon som fant sted i Tsjekkoslovakia i 1989. Revolusjonen førte til slutten av 41 år med kommunistisk styre i landet. Fløyelsrevolusjonen ble fremhevet av massedemonstrasjoner og streiker i Praha, så vel som andre byer over hele landet.

Disse hendelsene har alle spilt en betydelig rolle i utformingen av Prahas historie. Ved å lære om disse hendelsene kan vi få en bedre forståelse av byens rike fortid og den viktige rollen den har spilt i europeisk historie. Hvis du ønsker å lære mer om Praha, bli med på en guidet tur, ta en titt på de andre artiklene i vår Praha Guide, og kom og oppdag byen for deg selv snart!

Seks skjulte perler verdt å besøke i Praha

Praha er en by full av underverker og overraskelser. Utover de velkjente turistattraksjonene som Karlsbroen, slottet, Petrin-bakken, Gamlebytorget og nasjonalteateret, er det mange skjulte perler som venter på å bli oppdaget. Her er seks av de beste skjulte attraksjonene i Praha som definitivt er verdt å besøke.

Seks skjulte perler verdt å besøke i Praha

Wallenstein hage

Wallenstein-hagen, som ligger i den lille byen Praha, er en av de vakreste og mest rolige hagene i byen. Det ble bygget på begynnelsen av 1600-tallet som en del av Wallenstein Palace-komplekset, som var hjemmet til den keiserlige general Albrecht von Wallenstein. Hagen ble designet i italiensk barokkstil, med terrasser, fontener, skulpturer og en liten kunstig grotte.

En av de mest slående egenskapene til hagen er den store sentrale fontenen, som er omgitt av en sirkulær dam. Fontenen har en skulptur av Neptun, den romerske havguden, og er en av de største barokke fontenene i Europa. Besøkende kan sitte på benkene i nærheten og nyte den fredelige lyden av vannet når det renner fra fontenen.

Et annet høydepunkt i hagen er Sala Terrena, en stor hall som åpner ut mot hagen. Sala Terrena ble brukt til konserter, teaterforestillinger og andre kulturelle begivenheter på Wallensteins tid. I dag brukes den til kunstutstillinger og andre arrangementer.

Hagen er også hjemsted for en rekke skulpturer og statuer, inkludert en av guden Mars, som står vakt over inngangen til hagen. Andre bemerkelsesverdige skulpturer inkluderer Three Graces og Bronse Dragon.

En av de mest interessante egenskapene til Wallensteinhagen er den lille kunstige grotten, som ligger i den nordlige enden av hagen. Grotten er laget av stein og har en liten dam, stalaktitter og andre fjellformasjoner. Den ble designet for å se ut som en naturlig hule og er et populært sted for besøkende å utforske.

Letna Park

Letna-parken i Praha er definitivt verdt et besøk for turister, siden den tilbyr noen av de beste panoramautsiktene over byen. Fra toppen av bakken kan du se Moldau, gamlebyen og mange av Prahas berømte landemerker, som St. Vitus-katedralen, Praha slott og Karlsbroen.

Men det er ikke alt Letna Park har å tilby. Det er også et populært sted for lokalbefolkningen å henge ut, jogge, sykle, ha en piknik, eller bare nyte litt fred og ro borte fra de travle gatene i byen. Du vil se familier med barn som leker på lekeplassene, par som rusler hånd i hånd og vennegrupper som spiller frisbee eller griller.

Et av høydepunktene i parken er Letna Beer Garden, som ligger nær toppen av bakken. Her kan du nyte en kald tsjekkisk øl og noen tradisjonelle snacks, for eksempel pølser eller syltet ost, mens du nyter den fantastiske utsikten over Praha.

Parken er også hjemsted for flere interessante skulpturer, inkludert Metronomen, som ble installert på 1990-tallet etter kommunismens fall. Metronomen er en stor, svingende pendel som fungerer som en påminnelse om Prahas turbulente historie.

I tillegg er Letna Park beleilig plassert i nærheten av andre populære attraksjoner, som Praha slott og det nasjonale tekniske museet. Du kan enkelt kombinere et besøk til Letna Park med en tur til disse andre stedene.

Museet for alkymister og magikere

Museet for alkymister og magikere er en unik og fascinerende attraksjon som absolutt er verdt et besøk for turister som er interessert i Prahas mystiske og okkulte historie.

Museet ligger i hjertet av Prahas gamleby og tar deg tilbake til 1500-tallet da alkymi og magi ble praktisert mye i byen. Når du går gjennom museets rom, vil du se en rekke utstillinger som viser frem verktøyene, instrumentene og gjenstandene som brukes av alkymister og magikere, samt deres tro og praksis.

Et av høydepunktene på museet er gjenskapingen av en alkymistens laboratorium, komplett med eliksirer, eliksirer og andre mystiske stoffer. Du vil også se en samling sjeldne bøker og manuskripter, for eksempel den legendariske «Abramelins bok», som sies å inneholde hemmelighetene til gammel magi.

Museets samling inkluderer også en rekke gjenstander knyttet til den berømte alkymisten Edward Kelley, som bodde i Praha på slutten av 1500-tallet og jobbet for keiser Rudolf II. Kelley sies å ha produsert den legendariske Philosopher’s Stone, et stoff som visstnok kunne gjøre uedle metaller til gull og gi evig ungdom.

Bortsett fra sin historiske og kulturelle betydning, tilbyr museet også en morsom og interaktiv opplevelse for besøkende. Du kan prøve tidstypiske kostymer, delta i forskjellige eksperimenter og til og med få formuen din fortalt av en profesjonell tarotkortleser.

Fransiskanerhagen

Fransiskanerhagen er en fredelig oase som ligger i Praha som absolutt er verdt et besøk for turister som ønsker å ta en pause fra byens kjas og mas og nyt litt ro.

Hagen ble grunnlagt på 1300-tallet av fransiskanermunkene som brukte den som et sted for meditasjon og kontemplasjon. I dag har hagen blitt renovert og forvandlet til en vakker offentlig park som har en rekke trær, blomster og fontener.

Et av høydepunktene i fransiskanerhagen er den vakre dammen i sentrum, som er hjemsted for ender og annet dyreliv. Du kan sitte på en av benkene rundt dammen og nyte den fredelige atmosfæren mens du lytter til lyden av vannet.

Hagen er også et flott sted å ha en piknik, lese en bok eller bare slappe av i skyggen av trærne. Det er en liten kafé hvor du kan ta en kaffe eller en matbit og nyte utsikten over hagen.

En annen grunn til å besøke Franciscan Garden er dens praktiske beliggenhet. Det ligger bare noen få minutters gange fra Prahas berømte Václavplassen, noe som gjør det til et flott sted å unnslippe folkemengdene og støyen i sentrum.

John Lennon-muren

John Lennon-muren er en må-se attraksjon i Praha for turister som er interessert i musikk, kunst og historie. Muren ligger i det sjarmerende distriktet Malá Strana, nær Vltava-elven, og det er et av de mest ikoniske og fargerike landemerkene i byen.

Muren ble berømt på 1980-tallet da Praha fortsatt var under kommunistisk styre. På den tiden brukte unge tsjekkere muren som en måte å uttrykke sin uenighet og frustrasjon med regimet på. De malte bilder av John Lennon, som var et symbol på frihet og fred, samt politiske slagord og budskap om håp og kjærlighet.

JOhn Lennon Prague

I dag er veggen dekket med fargerik graffiti, sitater og kunstverk, og det er en levende og stadig skiftende hyllest til Lennon og hans budskap om fred. Turister kan bruke timevis på å vandre rundt veggen, beundre kunsten og lese meldingene, som er skrevet på mange forskjellige språk.

Å besøke John Lennon-muren er også en fin måte å utforske den sjarmerende bydelen Malá Strana. Området er fullt av sjarmerende gater og historiske bygninger, og det er et flott sted å ta en matbit eller en drink på en av de mange kafeene og restaurantene.

Vojanovy Sady

Vojanovy Sady er en sjarmerende og pittoresk park som ligger i det historiske distriktet Malá Strana, og det er absolutt verdt et besøk for turister som ønsker å oppleve skjønnheten og roen i Prahas parker.

Parken er oppkalt etter Vojan-familien, som eide landet på 1700-tallet. I dag har parken en rekke trær, blomster og busker, samt flere turstier og benker hvor besøkende kan slappe av og nyte utsikten.

Et av høydepunktene til Vojanovy Sady er den vakre dammen i sentrum, som er omgitt av gråtende vier og andre trær. Du kan sitte på en av benkene ved dammen og se ender og svaner svømme i vannet.

En annen grunn til å besøke Vojanovy Sady er dens historiske betydning. Parken ligger ved siden av den berømte St. Nicholas-kirken, som er en av de viktigste barokkbygningene i Praha. Parken tilbyr et flott utsiktspunkt for å beundre kirkens utsmykkede fasade og kuppel.

Vojanovy Sady er også et flott sted å unnslippe folkemengdene og støyen i sentrum. Parken er vanligvis ikke så overfylt som andre populære turiststeder, noe som gjør den til et fredelig og avslappende sted å besøke.

Er du klar til å oppdage disse skjulte perlene i Praha?

Praha er en by full av skjulte perler som venter på å bli oppdaget. Fra fredelige hager til sære museer, det er noe for enhver smak i denne vakre byen. Neste gang du besøker Praha, sørg for å sjekke ut noen av disse skjulte attraksjonene og oppleve byen på en helt ny måte.

Fantastiske aktiviteter for barnefamilier i Praha.

Praha er en vakker og historisk by med mye å tilby familier på jakt etter moro og en minneverdig ferie. Fra å utforske byens fantastiske arkitektur og museer til å prøve ut deilig lokal mat og oppleve byens pulserende kultur, det er noe for enhver smak i Praha. I denne artikkelen tar vi en titt på noen av de beste aktivitetene og attraksjonene for familier som reiser til Praha. Vi gir ideer og inspirasjon til en morsom og uforglemmelig tur. Enten du reiser med små barn eller tenåringer, har Praha mye å tilby familier som leter etter et eventyr. La oss dykke inn!

Flotte programmer for familier i Praha.

Slottet i Praha:

Praha slott er et flott sted å reise med barn. Slottskomplekset tilbyr en rekke aktiviteter som passer for barn, og det er en fin måte å introdusere barna til historien og kulturen i byen.

En av hovedattraksjonene som barna vil elske er Golden Lane, en pittoresk bakgate med fargerike hus som en gang var hjemmene til slottsvakter og håndverkere. Barn kan utforske de små husene og lære om livet i middelalderen.

En annen attraksjon som barna vil elske er leketøysmuseet, som ligger i slottskomplekset. Museet har en samling på over 2000 leker fra forskjellige tidsepoker, og barna kan leke med noen av utstillingene og lære om lekenes historie.

St. Vitus-katedralen, som ligger innenfor slottskomplekset, er også en imponerende attraksjon som barna vil like. Katedralen har vakre glassmalerier og intrikate steinutskjæringer, og det er en fin måte å introdusere barna for gotisk arkitektur og Tsjekkias historie.

I tillegg har slottskomplekset flere hager og gårdsrom som er flotte for barn å utforske og løpe rundt i, og det er flere restauranter og kafeer i slottskomplekset som tilbyr barnevennlige menyer.

Slottet i Praha

Karlsbroen:

Karlsbroen i Praha er en morsom og unik opplevelse for barn av flere grunner.

For det første er broen en fotgjengersone, slik at barna kan løpe og leke uten å bekymre seg for trafikken. Broen er også full av gateartister, musikere og artister, og skaper en livlig og underholdende atmosfære som barna vil like.

I tillegg tilbyr broen fantastisk utsikt over elven Moldau og i retning av slottet. Barn kan nyte utsikten og nyte de vakre omgivelsene, mens foreldre kan ta minneverdige familiebilder.

Broen er også hjemsted for flere interessante statuer, inkludert den berømte statuen av St. Johannes av Nepomuk, som ifølge legenden bringer lykke til de som berører den. Barn vil like å se og berøre de forskjellige statuene og lære om deres historie og betydning.

karlsbroa i praha

Dyreparken:

Praha Zoo er en av de mest populære attraksjonene for familier i Praha. Det ligger i vakre naturomgivelser og er hjemsted for mer enn 4000 dyr fra hele verden. Dyrehagen er åpen hele året og tilbyr en rekke pedagogiske aktiviteter, inkludert dyrefôring og pedagogiske programmer for barn.

Et av høydepunktene i dyreparken er «Afrika»-utstillingen, som viser en rekke afrikanske dyr, inkludert sjiraffer, sebraer og elefanter. Dyrehagen har også en «Gorilla Pavilion», som er hjemsted for en gruppe vestlige lavlandsgorillaer, og et «Polarium», som inneholder dyr fra de arktiske og antarktiske områdene, inkludert pingviner, seler og isbjørner.

Dyrehagen tilbyr en rekke dyrefôringer og show hele dagen, inkludert fôringstider for løver, tigre og pingviner. Det er også daglige demonstrasjoner og show, som rovfugldemonstrasjonen og sjøløveshowet.

I tillegg til dyreutstillingene har dyrehagen også en rekke andre attraksjoner, inkludert en dyrehage for barn, en lekeplass og en dyrehage.

dyrepark i praha

Letna Park:

Letna Park er en vakker park som ligger i Praha, og det er et flott reisemål for familier med barn. Her er noen kule ting å gjøre i Letna Park.

 • Lek på lekeplassen: Letna Park har en stor lekeplass med massevis av husker, sklier og klatreutstyr som barna kan glede seg over. Det er et flott sted for barn å løpe rundt og brenne av litt energi mens foreldre slapper av på en benk i nærheten.
 • Besøk Beer Garden: Letna Beer Garden er et populært reisemål for familier, med mange uteserveringer og et stort utvalg av tsjekkisk øl og snacks. Foreldre kan nyte en kald øl mens barna løper rundt og leker på de nærliggende gressområdene.
 • Ta en spasertur eller sykkeltur: Letna Park har mange gang- og sykkelstier som snor seg gjennom parken, og tilbyr fantastisk utsikt over byen og elven. Familier kan leie sykler, utforske parken sammen, eller ta en rolig spasertur og nyte den friske luften og den vakre naturen.
 • Beveg på kroppen: Letna Park har flere idrettsbaner og baner, inkludert en fotballbane, en basketballbane og en skatepark. Familier kan ta med en ball eller frisbee og spille en kamp sammen, eller se noen av de lokale spillerne i aksjon.

Nasjonalt museum:

Å ta med barna til et museum kan være for mye for noen, men Nasjonalmuseet i Praha har mye å tilby hvis du er klar for en utfordring. Museet har et bredt utvalg av utstillinger, som dekker alt fra naturhistorie til tsjekkisk kultur og historie, noe som gjør det til et flott sted for barn å lære og utforske.

Et av museets høydepunkter for familier er utstillingene om naturhistorie, som inkluderer utstillinger om dinosaurer, dyr og planter. Barn kan se modeller av dinosaurer i naturlig størrelse, utforske de forskjellige habitatene til dyr og lære om den naturlige verden rundt dem.

Museet har også utstillinger om tsjekkisk historie og kultur, inkludert utstillinger om kjente tsjekkiske figurer og begivenheter. Barn kan lære om landets historie, se gjenstander fra forskjellige perioder og forstå hvordan landet har endret seg over tid.

I tillegg til utstillingene har museet også flere interaktive aktiviteter og workshops for barn, inkludert håndverk, spill og andre praktiske aktiviteter. Disse aktivitetene er en fin måte for barn å engasjere seg i utstillingene og lære på en morsom og interaktiv måte.

Nasjonalmuseet i Praha

Petrin Hill:

Petrin Hill er et populært reisemål for barnefamilier i Praha, og det er mange morsomme og engasjerende aktiviteter for barn å nyte. Her er noen ting barna kan gjøre på Petrin Hill:

 • Reis med taubanen: Taubanen er en populær måte å nå toppen av Petrin Hill, og barna vil elske den korte turen opp den bratte bakken. Fløibanen tilbyr flott utsikt over byen og åssiden, og det er en morsom opplevelse som barna ikke vil glemme.
 • Besøk speillabyrinten: Speillabyrinten er en morsom attraksjon for barn, med en labyrint av speil som skaper alle slags optiske illusjoner. Det er en fin måte å utfordre barnas oppfatning og romlige bevissthet på, og det er veldig gøy å utforske.
 • Besøk Petrin-tårnet: Petrin-tårnet er en miniatyrversjon av Eiffeltårnet, og det tilbyr en fantastisk utsikt over byen og området rundt. Barn vil elske å klatre opp i tårnets 299 trinn til toppen; utsikten fra toppen er virkelig fantastisk.
 • Utforsk hagene: Petrin Hill har flere hager og parker som er perfekte for barn å utforske, med mange åpne områder og naturlig skjønnhet. Barn kan løpe rundt, spille spill eller ha en piknik i et av de mange gressområdene.
 • Lei en sykkel eller scooter: Petrin Hill har flere sykkel- og scooterstier som snor seg gjennom parken, og tilbyr flott utsikt og en morsom måte å utforske området på. Familier kan leie sykler eller scootere og utforske parken sammen, eller ta med sine egne og nyte en rolig tur.
petrin i praha

Vysehrad:

Familier liker Vysehrad av mange grunner. Først og fremst er den historiske festningen og slottet fascinerende steder for både voksne og barn, med en rik historie som strekker seg over 1000 år tilbake. Festningen har imponerende voller, tårn og porter, mens slottet har vakre hager, gårdsrom og en fantastisk utsikt over byen. Barn vil elske å utforske de forskjellige kriker og kroker av slottet og forestille seg hvordan livet var i middelalderen.

I tillegg til slottet har Vysehrad flere parker og lekeplasser som er perfekte for barnefamilier. Spesielt Vojanovy Sady-parken er et flott sted for barn å utforske, med en lekeplass, en dam og rikelig med trær og grøntarealer. Foreldre kan slappe av på en benk mens barna leker, eller være med på moroa selv.

Gamlebytorget:

Gamlebytorget er et populært reisemål for barnefamilier i Praha, og det er mange morsomme og interessante aktiviteter for barn å nyte. Her er noen ting barna kan gjøre på Gamlebytorget:

 • Se på den astronomiske klokken: Den astronomiske klokken er en attraksjon du må se i Praha, og barna vil elske å se klokkens bevegelige figurer og intrikate design. Klokken setter opp et show hver time, og det er en fin måte å lære om byens historie og kultur.
 • Kjør en hestevogn: Barn vil elske å ri i en tradisjonell hestevogn, som tilbyr en unik og minneverdig måte å se byens severdigheter på. Vognene tilbyr en flott måte å utforske byens historiske gater og bygninger.
 • Besøk Tyn-kirken: Tyn-kirken er en fantastisk gotisk katedral som ligger på Gamlebytorget, og det er en flott måte å oppleve byens rike historie og arkitektur. Barn vil elske de intrikate designene og detaljene til kirken, og det er en fin måte å lære om byens religiøse tradisjoner.
 • Prøv lokal mat og drikke: Gamlebytorget er hjemsted for flere restauranter og kafeer som tilbyr deilig lokal mat og drikke, inkludert tradisjonell tsjekkisk mat og kjent tsjekkisk øl. Barn kan prøve ut ny og spennende mat og drikke, og foreldre kan nyte noen av byens beste kulinariske tilbud.
 • Se gateforestillinger: Gamlebytorget er et populært reisemål for gateartister, med musikere, tryllekunstnere og andre artister som underholder publikum hele dagen. Barn vil elske å se forestillingene og delta i handlingen, og det er en fin måte å oppleve byens pulserende kultur og energi.
astronomiske klokken i praha

Nasjonalt teknisk museum:

Det nasjonale tekniske museet i Praha er et flott sted for barn å lære om teknologiens og ingeniørens historie. Museet har et bredt utvalg av utstillinger, fra transport til astronomi og mer, og mange av dem er interaktive, noe som gjør dem engasjerende og morsomme for barna.

Et av museets høydepunkter for barn er transportutstillingen, som har en rekke kjøretøy, inkludert biler, tog, fly og til og med en ekte dampmaskin. Barn kan utforske de forskjellige kjøretøyene, klatre ombord på noen av dem og lære om historien til transport og ingeniørkunst.

En annen populær utstilling for barn er planetariet, som har show som tar besøkende med på en reise gjennom universet. Showene er visuelt imponerende og lærerike, og de er en fin måte for barn å lære om astronomi og kosmos underverker.

Museet har også flere praktiske utstillinger der barna kan prøve seg på forskjellige ingeniør- og vitenskapsaktiviteter, inkludert å bygge broer, eksperimentere med lyd og lys og utforske egenskapene til elektrisitet og magnetisme.

Miniatyrmuseum:

Miniaturmuseet i Praha er en unik og fascinerende attraksjon som er perfekt for barnefamilier. Museet har en omfattende samling av miniatyrmodeller, inkludert bygninger, kjøretøy og andre gjenstander, som alle er utrolig detaljerte og nøyaktige.

Museet er delt inn i flere seksjoner, som hver viser et annet tema eller epoke. Besøkende kan se detaljerte modeller av kjente landemerker fra hele verden, inkludert Eiffeltårnet, Taj Mahal og Colosseum. Det er også modeller av kjente historiske hendelser, som slaget ved Waterloo og forliset av Titanic.

En av de mest imponerende delene av museet er modelljernbanen, som har et stort og intrikat togsystem som går gjennom et detaljert miniatyrlandskap. Barn vil elske å se togene gå forbi og prøve å se alle de små detaljene, for eksempel miniatyrmennesker, dyr og kjøretøy.

I tillegg til modellene har museet også flere interaktive utstillinger, inkludert en praktisk modellbyggingsstasjon hvor barna kan lage sine egne miniatyrmodeller.

miniatyr museum i praha

Wenceslas Square:

Václavplassen er et av Prahas mest populære og travle områder, og besøkende kan nyte flere familievennlige aktiviteter mens de utforsker området.

En av hovedattraksjonene er Nasjonalmuseet, som ligger på toppen av torget. Museet har ulike utstillinger som passer for barn, inkludert utstillinger om naturhistorie, vitenskap og tsjekkisk kultur. Det er også regelmessige workshops og arrangementer for barn, inkludert håndverk og praktiske aktiviteter.

En annen morsom aktivitet for familier er å ta en tur med hest og vogn rundt på torget. Barn vil elske nyheten med å sitte i en vogn, og det er en fin måte å se severdighetene og nyte atmosfæren på torget.

Det er også flere gateartister og musikere i området, noe som skaper en livlig og underholdende atmosfære. Barn kan glede seg over å se de forskjellige artistene og til og med delta i noen av showene og spillene.

Torget forvandles til et julemarked i desember og begynnelsen av januar, med festlig dekorasjon, tradisjonell mat og drikke, og en rekke morsomme aktiviteter for barn, inkludert skøyter og karusellturer.

Til slutt er torget omgitt av en rekke butikker, restauranter og kafeer, noe som gjør det til et flott sted å stoppe for en matbit eller et måltid. Mange restauranter og kafeer tilbyr barnevennlige menyer og aktiviteter, og det er flere iskrem- og søtbutikker i området.

familie på reise til praha

Elve cruise på Moldau:

Barn kan synes det er slitsomt å gå rundt i byen for å utforske de forskjellige severdighetene og attraksjonene. Men det føles plutselig mye bedre og finere hvis de kan se alt mens de nyter en båttur på elven Moldau. Derfor er et elvecruise på Vltava-elven en fantastisk familieaktivitet i Praha.

Det er båtturer hvor du bare ser ut av vinduet og nyter utsikten, mens andre turer kommer med levende musikk, middagsmuligheter og andre alternativer. Er det kaldt ute kan du sitte inne og nyte utsikten ved å se ut av vinduet. Men det er mulig på nesten alle båter å sitte ute som er en forfriskende og vakker opplevelse, spesielt på en varm sommerkveld.

elvecruise på moldau

Sjokolademuseum:

Familier elsker sjokolademuseet i Praha fordi det er en morsom og interaktiv attraksjon som tilbyr en unik og smakfull opplevelse for besøkende i alle aldre.

Museet ligger i hjertet av byen. Det gir et fascinerende innblikk i sjokoladeproduksjonshistorien, fra de gamle maya- og aztekiske sivilisasjonene til nåtiden. Besøkende kan lære om opprinnelsen til sjokolade, hvordan den er laget og hvordan den brukes i forskjellige kulturer og kjøkken.

Et av hovedhøydepunktene til museet er sjokoladeverkstedet, hvor besøkende kan lære å lage sine egne sjokoladekreasjoner under veiledning av en ekspert sjokoladeprodusent. Barn vil elske å komme i gang og lage sine egne sjokoladeplater, trøfler og andre deilige godbiter.

Museet tilbyr også en rekke smaksprøver, inkludert forskjellige typer sjokolade fra hele verden og en rekke sjokoladebaserte desserter og drikkevarer. Barn vil elske å smake på sjokolade og prøve ut nye smaker og teksturer.

I tillegg til sjokoladeverkstedet og smaksprøver, har museet en rekke interaktive utstillinger, inkludert en sjokoladefontene, en 3D-sjokoladeskriver og en virtuell virkelighetsopplevelse som tar besøkende med på en reise gjennom sjokoladens historie.

sjokolademuseum i praha

Hvor bør familien bo i Praha?

Vi har nettopp fortalt deg om fantastiske familieaktiviteter i Praha. Men har du gjort deg noen tanker om hvor du skal bo i Praha? Når du reiser med barn er det viktig å gjøre ting så enkelt som mulig. Derfor vil vi inkludere navnene på tre hoteller i Praha som vil gjøre det enda morsommere og enklere å utforske Praha.

Novotel Praha Wenceslas-plassen

Hotellet har en perfekt beliggenhet i sentrum av Praha ikke langt fra Wenceslasplassen. De har familierom tilgjengelig, en fantastisk utsikt fra takterrassen og et svømmebasseng som barna kan bruke til å slappe av mellom de forskjellige sightseeingprogrammene. Hotellet har også et treningsrom og en fantastisk frokost tilgjengelig.

Novotel Praha

Wellness Hotel Olsanka

Dette hotellet ligger ikke i sentrum, men hvis du liker å reise med trikk, kan du komme deg til gamlebyen på 10 minutter. Hotellet er laget for sportselskere, da det har innendørs svømmebasseng, badmintonbaner, bordtennismuligheter, et treningssenter og mye mer. Dette er et billig hotell sammenlignet med mange andre i Praha, så hvis du ikke har noe imot å bo utenfor sentrum, kan dette bli en stor hit for hele familien.

sport hotell i praha

Mordecai 12 leiligheter

Det er fint å bo på hotell, men for en familie på tur er det ofte mye bedre å bo i en leilighet der de har eget kjøleskap, kan lage sin egen mat og drive etter sin egen tidslinje på en bedre måte . Mordecai 12 Apartments in Prague er det perfekte stedet for et spennende avbrekk. Leiligheten ligger sentralt i Praha, ikke langt fra Gamlebytorget, Karlsbroen og andre viktige steder i gamlebyen.

Familieleilighet i praha

Hva bør familien spise i Praha?

Hvis du kommer med barn til Praha, besøker du kanskje ikke de dyreste og fineste restaurantene i Praha. Du spiser fordi du er sulten, og det viktigste er å spise noe som er raskt tilberedt og som du vet at alle vil like.

Kanskje du misliker hurtigmat, men det er hyggelig å vite at du kan finne mange fastfood-restauranter i Praha. Som et resultat kan du enkelt spise en Big Mac på McDonald’s eller en sprø kylling på KFC hvis det er det familien foretrekker.

Besøker du en mer seriøs restaurant, er flere måltider fortsatt egnet for barn. Italienske restauranter regnes som familievennlige ettersom de serverer pizza, pasta og andre populære retter. Hvis du ender opp på en tradisjonell tsjekkisk restaurant, inkluderer populære måltider wienerschnitzel og tradisjonell gulasj. En av Prahas mest populære søte bakverk er Trdelnik, en sylindrisk kake laget ved å pakke deigen rundt en pinne og steke den over åpen flamme. Den rulles deretter i sukker og kanel, noe som gjør den til en søt og deilig godbit som barna garantert vil elske.

hva skal barna spise i Praha?

Du er klar for en fantastisk ferie med hele familien i Praha.

Avslutningsvis er Praha et flott reisemål for familier med barn, og tilbyr en rekke attraksjoner som kombinerer historie, kultur, natur og moro. Enten det er å utforske slott og parker, unne seg deilig mat og kulturelle opplevelser, eller lære om vitenskap og teknologi, er det noe for enhver smak i denne vakre byen.

Hvor kan jeg gå en løpetur i Praha?

Leter du etter noen flotte steder å jogge i Praha? Da har du kommet til rett sted! Praha er en vakker by med så mange fantastiske steder å løpe og få hjertet til å pumpe. I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over fem av våre favorittsteder for jogging i Praha.

Kanskje du bare vil trene mens du er i Praha? Hvis du liker byen, bør du vurdere å reise tilbake til Praha en annen gang for å delta i Praha maraton eller for å løpe en halvmaraton. Inntil da, nyt denne listen, hvor du kan få forslag til flotte steder å løpe i Praha.

Hvis du løper et maraton i Praha, vil du besøke de fleste stedene på denne listen. Hvis du bare vil løpe noen kilometer, kan du velge hvilket som helst av disse områdene. Har du mye energi? Hvorfor ikke koble sammen flere av disse stedene og gjøre det til en lang og solid øvelse?

Hvor skal du jogge i Praha?

Her har du fem forslag.

Stromovka-parken

Dette er en enorm park i hjertet av Praha som er perfekt for jogging. Det er tonnevis av stier å velge mellom, så du kan blande ting og utforske ulike deler av parken. I tillegg er det massevis av trær og grøntområder, så du vil føle at du er midt i naturen selv om du er i byen.

Letna Park

Hvis du leter etter et flott sted å få panoramautsikt over Praha, er Letna Parken stedet for deg. Det er nok av stier her, og du vil kunne se kjente landemerker mens du jogger. Det er et flott sted å gå hvis du vil trene og nyte severdighetene samtidig.

Vysehrad

Dette historiske festningsverket ligger på en høyde i byen. Mange stier her er perfekte for jogging, og du vil få se noen fantastiske utsikter over byen mens du løper. I tillegg er det et flott sted å gå hvis du leter etter litt historie og kultur.

Riegrovy Sady Park

Dette er en annen flott park i Praha som er perfekt for jogging. Det er mange stier å velge mellom, og det er til og med en uteservering hvor du kan ta en drink og slappe av etter løpeturen. Det er et populært sted for lokalbefolkningen, så du vil oppleve autentisk Praha-liv mens du er her.

Praha slott

Dette er et av byens mest kjente landemerker og et flott sted å jogge. Det beste stedet her er Slottshagen, men du vil også ha det gøy hvis du løper opp og ned trappene som fører til slottet og i gatene rundt selve slottet.

på joggetur i praha

Hvorfor er det viktig å varme opp før jogging og å strekke seg etterpå?

Oppvarming og tøying før og etter jogging er viktig av flere grunner:

Forebygging av skader: En skikkelig oppvarming kan bidra til å øke blodstrømmen til muskler og ledd, og redusere risikoen for skade. Å strekke seg etter jogging kan også bidra til å redusere muskelsår og stivhet.

Forbedret ytelse: En oppvarming hjelper til med å gjøre kroppen klar for fysisk aktivitet ved å øke pulsen og forberede musklene for bevegelse. Å strekke seg etter jogging kan bidra til å opprettholde fleksibiliteten og forhindre stramhet, og forbedre den generelle ytelsen.

Redusert risiko for muskelubalanser: Jogging innebærer repeterende bevegelser, som kan føre til muskelubalanser. Stretching kan bidra til å rette opp disse ubalansene ved å målrette mot spesifikke muskelgrupper og opprettholde en balanse mellom fleksibilitet og styrke.

Forbedret fleksibilitet og bevegelsesområde: Regelmessig strekk kan bidra til å øke fleksibiliteten og bevegelsesområdet, noe som kan være spesielt viktig for jogging. Et større bevegelsesområde kan forbedre ytelsen din og redusere risikoen for skade.

Kort sagt, oppvarming og tøying før og etter jogging er viktig for skadeforebygging, forbedret ytelse, redusert risiko for muskelubalanser og forbedret fleksibilitet og bevegelsesutslag. Så sørg for å gjøre disse aktivitetene til en vanlig del av joggerutinen din!


Så der har du det, venner! Fem av våre favorittsteder for jogging i Praha. Enten du er lokalbefolkning eller bare er på besøk, vil disse stedene helt sikkert gi deg en flott treningsøkt og noen fantastiske severdigheter. Glad jogging!

Hva bør jeg gjøre i Praha i desember?

Praha, hovedstaden i Tsjekkia, er et populært turistmål hele året, men i desember er byen spesielt spesiell. Vinterkulden i luften, den frostige tåken som ofte legger seg over byen, og de blinkende lysene i juledekorasjoner skaper en magisk atmosfære.

Her er noen forslag til hva du kan gjøre i Praha i desember.

Besøk julemarkedene.

Et av høydepunktene ved å besøke Praha i desember er julemarkedene. Det er flere markeder å velge mellom, inkludert torget i gamlebyen, Wenceslas-torget og markedene i slottsområdet. Her finner du et utvalg av håndlagde varer, varm drikke og mat, og festlig underholdning.

Julemarkedene åpner normalt i slutten av november eller begynnelsen av desember og forblir åpne til 6. januar (normalt).

Utforsk Praha slott.

Et annet landemerke du må besøke i Praha er Praha slott, som ligger på en høyde med utsikt over byen. I desember er slottet åpent for besøkende, og du kan ta en tur til palasset og de omkringliggende bygningene, inkludert St. Vitus-katedralen, det gamle kongelige palasset og St. George’s Basilica. Ikke bare er det fantastisk å besøke slottet, men turen mellom gamlebyen og slottet er vakker der du kan gå over Karlsbroen, det fremste landemerket i Praha.

Praha slott

Bli med på en guidet spasertur.

For å fordype deg fullt ut i Prahas skjønnhet og historie, bør du vurdere å ta en guidet spasertur i byen. Flere alternativer er tilgjengelige, inkludert historiske turer, matturer og andre slags turer. Disse turene gir et unikt perspektiv på byen, og du vil kunne se og lære om mange av Prahas berømte landemerker og skjulte perler.

Besøk Nasjonalmuseet.

En annen stor innendørs aktivitet i Praha er å besøke Nasjonalmuseet. Dette museet har en enorm samling av historiske, kulturelle og vitenskapelige utstillinger. Det er et flott sted å flykte fra kulden og lære om Tsjekkias rike historie. Noen ganger skriver vi om midlertidige utstillinger i Nasjonalmuseet i vår Prahaguide. Se på kalenderen vår i Praha for å se om det er noen spesielle utstillinger utstilt under ditt opphold i den tsjekkiske hovedstaden.

Nyt en klassisk konsert.

Praha har en langvarig klassisk musikktradisjon, og det er mange muligheter til å nyte en konsert under besøket. Noen populære steder inkluderer Rudolfinum, Estates Theatre og Municipal House. Du vil normalt møte folk på gaten som selger billetter til typiske turistkonserter, så det er ikke noe problem å kjøpe billetter til slike programmer under ditt faktiske opphold i Praha.

Prøv det lokale kjøkkenet.

Tsjekkisk mat er solid og trøstende, noe som gjør den perfekt for det kjølige været i desember. Noen populære retter inkluderer gulasj, dumplings og steker. Pass også på å prøve de lokale ølene, da Tsjekkia er kjent for sine brygger av høy kvalitet. Hvilke er de beste ølene i Tsjekkia? Klikk på lenken for å lese mer om de mest kjente merkene.

Det er lett å finne restauranter med tilgjengelige bord i Praha. Men hvis det er en spesiell restaurant du vil besøke, bestill bord på forhånd. Siden desember er fullpakket med turister på grunn av julemarkedene, blir de mest populære restaurantene fullbooket raskt.

Ønsker du en enda mer interessant opplevelse med lokal mat og øl i Praha? Les mer om vår ølmiddag hvor du kan smake på det sterkeste ølet som produseres i Tsjekkia.

Ta et elvecruise.

For å få et annet perspektiv på byen, bør du vurdere å ta et elvecruise langs elven Vltava. I vintermånedene er båtene dekket og oppvarmet, noe som gjør det til en koselig måte å se byen fra vannet. Noen turer er tilgjengelige med mat, andre uten mat, noen med lydguider, mens noen bare er for å slappe av og se ut av vinduet. Uansett hvilket alternativ du velger, anbefales et elvecruise i Praha hele året.


Avslutningsvis er det ingen mangel på ting å gjøre og se i Praha i desember. Enten du er interessert i historie og kultur, eller bare tar inn vinterskjønnheten i byen, er det noe for enhver smak. Med litt planlegging og forberedelser får du en minneverdig tur til et av Europas mest fascinerende reisemål.

Se den tredje sesongen av Jack Ryan og nyt den vakre naturen fra Praha.

Den tredje sesongen av den populære TV-serien Jack Ryan fra Amazon Video ble sluppet før jul. Det er den beste sesongen så langt, spesielt på grunn av de fantastiske scenene som er spilt inn i Praha.

Jack Ryan må reise over hele Europa for å stoppe et nært forestående angrep fra Russland på Europa. Selv om Jack Ryan starter med å gå i gatene i Athen, er den viktigste byen i historien Praha. Av denne grunn er det mange bilder av Praha og berømte attraksjoner gjennom den tredje sesongen av Jack Ryan.

Bildene ovenfor er kanskje ikke veldig bra, men det viser tydelig at Praha er historiens beliggenhet. Dette er skjermbilder fra de to første episodene, men siden Praha er en tilbakevendende by gjennom hele sesongen, vil du også se flere steder og bilder i de resterende episodene.

Hvordan er Praha involvert i historien?

Praha og statsministeren i Tsjekkia er avgjørende for historien fra første stund. Den tsjekkiske regjeringen er en nær alliert til USA og NATO, og de vurderer å bringe flere ressurser fra NATO til landet. Dette er ikke noe Russland liker, men mens de later som om de misliker det, ønsker sentrale personer i Russland at dette skal skje. Hvorfor er det det?

En russisk minister blir drept i Praha under et offisielt møte med den tsjekkiske statsministeren. Dette er en perfekt unnskyldning for Russland til å skylde på Vesten og flytte tropper mot vest. I historien var russerne de som drepte sin egen minister, og de gjorde alt for å gi dem en unnskyldning for å starte en krig med vesten.

Hendelsen ble ikke beordret av den russiske presidenten, men av andre ledere i landet og nasjonalister som ønsket å få dagene tilbake der alle fryktet Russland.

Det er mange forhandlinger og arrangementer som foregår i Praha gjennom sesongen, noe som gjør det verdt å se fra start til slutt.

Er Jack Ryan verdt å se?

Liker du actionserier? Liker du Praha? Hvis du svarer ja på begge spørsmålene, bør du gi Jack Ryan en sjanse. Vil du lese mer om serien og historien før du tar en endelig avgjørelse? Du kan lese mer om den tredje sesongen av Jack Ryan og hvor du kan streame den online i IP-adresseguiden.

Et besøk i Praha kan ikke byttes ut med en TV-serie, men hvorfor ikke nyte begge deler? 2023 blir et fantastisk år i Praha, med mange kommende arrangementer, festivaler og konserter. Se deg rundt i vår Praha Guide for å finne inspirasjon og informasjon.

Ølmiddagen er tilbake!

Gjennom årene har vi hjulpet tusenvis av mennesker med å nyte en fantastisk treretters ølmiddag i Praha. Dessverre dukket COVID-19 opp, og i nesten to år kunne vi ikke arrangere den populære middagen for våre gjester. Nå er vi glade for å fortelle deg at programmet har kommet tilbake, og du kan igjen bestille en fantastisk tre-retters ølmiddag i Praha gjennom vår nettside.

Ølmiddagen er legendarisk av mange grunner. Ikke bare kan du smake på det sterkeste ølet i Tsjekkia, du vil også spise tre retter der øl er en av ingrediensene. Dette er med andre ord et program for de som er forelsket i øl.

Har du lyst til å nyte ølmiddagen? Du kan lese hele menyen, finne mer informasjon og bestille programmet her.

Ølmiddagen er et fantastisk program. Men vi kan hjelpe deg med andre programmer som flyplasstransport, elvecruise og lignende programmer også. Se deg rundt i vår Praha Guide for mer informasjon og hjelp.

Hvilket er det beste ølet i Tsjekkia?

Tsjekkia er kjent for alle sine bryggerier og fantastisk øl. Det er landet i verden med flest bryggerier per person i landet, og teller mer enn 4000 bryggerier totalt. Det gjør det vanskelig å bestemme hvilke øl du skal smake og drikke når du kommer til Praha. Vi kan ikke gi deg et perfekt svar på spørsmålet, men vi vil prøve å gi deg litt hjelp når du prøver å finne den beste ølen i Tsjekkia.

La oss starte med å fortelle deg noe åpenbart. Øl smaker mye bedre hvis du drikker det med folk du er glad i og som du har det bra med. Med andre ord, kom til Praha med gode venner og smak på de forskjellige ølene sammen med dem.

De tre mest kjente bryggeriene i Tsjekkia.

Men hvilke merker bør du smake på? Det er flere verdensberømte ølmerker som stammer fra Tsjekkia. Den mest kjente er Pilsner Urquell bryggeriet, hvor populære øl som Pilsner, Gambrinus og Kozel øl produseres.

Et annet kjent bryggeri er Budweiser-bryggeriet. Dette er «bare» det fjerde største bryggeriet i Tsjekkia, men hvis du ser på eksporttallene, er det det nest største. Som et resultat bør du ikke bli overrasket om du ser Budweiser-øl på hyllen i butikker over hele verden.

Et tredje kjent bryggeri er Staropramen. De er først og fremst kjent for sitt Staropramen-øl, men de produserer også Ostravar, Branik, Velvet og noen andre.

De beste ølene i Tsjekkia.

Det finnes ikke noe slikt som det beste ølet i Tsjekkia. Hvis du spør lokalbefolkningen og / eller turister, vil de alle gi deg forskjellige svar. Noen vil si at den tradisjonelle Pilsner er den beste, mens andre sverger på at Gambrinus med 4,3% alkoholinnhold er den beste.

Det er noen ølkonkurranser fra tid til annen, og i 2008 vant Kozel’s Medium prisen for beste tsjekkiske øl. Men det spiller ingen rolle fordi det som betyr noe er hva du føler når du drikker øl. Liker du det?

Det er mange lister på nettet der folk deler sine tanker om de beste ølene i Tsjekkia. Noen lister hevder at Pilsner Urquell virkelig er den beste, mens andre sier at dette bare er en kommersiell øl. Det er fortsatt et faktum at du finner det på toppen av mange lister, så du bør definitivt smake det når du kommer til Praha.

Smak på lokalt øl på en ølmiddag i Praha.

Vil du hoppe over kommersielle øl og heller smake øl fra et lokalt bryggeri i Praha? Høres det kult ut å smake på det sterkeste ølet i hele Tsjekkia? Du kan gjøre alt dette hvis du kommer til følgende ølmiddag ikke langt fra sentrum av Praha.

Det er også mulig å finne en matbutikk og kjøpe 10-15 merker og deretter ordne din egen ølsmaking på hotellrommet eller leiligheten. Ikke glem å kjøpe litt snacks som du kan spise i mellom, da du trenger å rense munnen mellom de forskjellige ølene for å føle forskjellene bedre.

Du trenger ikke å bekymre deg ved ankomst til Václav Havel Airport Prague.

Hvis du kommer til Praha med flyselskaper som WizzAir, RyanAir, Norwegian, Lufthansa, AirFrance, KLM eller andre selskaper, vil du mest sannsynlig ankomme Václav Havel Airport Prague. Å komme til en ny flyplass kan ofte være en stressende opplevelse for noen. Forhåpentligvis kommer bagasjen din som planlagt, men hva da? Hvordan kan du reise fra flyplassen til Praha hotell? Er det noen hoteller i nærheten av flyplassen? I denne artikkelen vil vi svare på noen av de mest stilte spørsmålene fra reisende som kommer til Václav Havel flyplass i Praha.

Nedenfor finner du noen av spørsmålene fra tusenvis av besøkende hvert år. Kanskje noen av spørsmålene ikke interesserer deg, men forhåpentligvis vil du finne svar på spørsmålene du har.

Praha flyplass

Hvor langt er det fra flyplassen Praha til sentrum?

Praha flyplass ligger ca 15 km fra sentrum av Praha. Dette er en avstand som kan dekkes med bil eller med en taxi på omtrent 30 minutter, alt avhengig av hvor du bor i Praha. Hvis du ikke bor i gamlebyen i nærheten av torget i gamlebyen, men nærmere Praha slott, er avstanden kortere og reisetiden er også kortere.

Kan jeg reise fra Praha flyplass med offentlig transport?

Det er flere alternativer for de som ønsker å reise fra Praha flyplass til sentrum ved hjelp av offentlig transport på en eller annen måte. Praha Flyplass har to terminaler, og det går busser som forbinder disse med sentralbanestasjonen i Praha. Dette er et alternativ som er ideelt for de med et hotell nær jernbanestasjonen eller for de som planlegger å reise til andre destinasjoner i Tsjekkia ved hjelp av jernbanesystemet. Du må kjøpe billetter til turen i besøkssenteret på flyplassen eller direkte fra sjåføren. Billetter til offentlig transport kan ikke brukes til denne turen.

Vil du heller bruke en kombinasjon av en buss og en metro for å komme til Praha fra flyplassen? Du kan reise med buss 119 fra flyplassen til Veleslavín jernbanestasjon. Dette ligger ved den grønne metroen. Der kan du bytte til metro og reise til sentrum av Praha. Vil du planlegge reisen din mer detaljert? Du kan finne et metrokart for Praha og billettpriser for offentlig transport her.

Du må kjøpe billetter til offentlig transport før du går ombord på bussen på flyplassen. Du kan kjøpe billetter fra billettmaskiner eller i besøkssenteret på flyplassen.

Jeg trenger å sove en natt i nærheten av flyplassen. Hvor bør jeg bo?

Hvis du trenger et hotell svært nær Praha flyplass, er det tre toppvalg for deg. Hvis du velger noen av disse, kan du enkelt gå fra hotellet til flyplassen, men hotellene er også til din hjelp i tilfelle du trenger ytterligere hjelp. Disse er ideelle for sene ankomster og tidlige avganger.

Gårdsplass ved Marriott Praha flyplass

Vil du bo på et firestjerners hotell svært nær flyplassen? Dette kan være ditt beste valg!

Marriott Praha flyplass

Dette hotellet er perfekt for de som ønsker luksus og effektivitet i nærheten av flyplassen. Hvert rom har et skrivebord og ergonomiske stoler, og gratis WiFi er en åpenbar tjeneste hotellet tilbyr. Hotellet har egen restaurant, noe som også betyr at du kan få servert et deilig og varmt måltid hvis du blir sulten under oppholdet på hotellet.

Hotellet er også ideelt hvis du har en veldig tidlig avgang fra Praha, og du vil heller tilbringe den siste natten i nærheten av flyplassen, slik at du ikke trenger å stresse sentrum av Praha tidlig om morgenen.

Holiday Inn Praha flyplass

Vil du bo på et annet hotell? Er det forrige hotellet fullbooket? Her har du et annet alternativ med fire stjerner som ligger svært nær Praha flyplass.

Holiday Inn Praha flyplass

Dette hotellet ligger svært nær ankomst-og avgangshallen på flyplassen i Praha (kun 400 meter). Det er ideelt for reisende som ønsker å bo i veldig rene rom med alle nødvendige tjenester tilgjengelig. Hvis du vil ha en drink midt på natten, er en bar åpen 24/7 i lobbyen. Hotellet har en restaurant, lydisolerte rom, treningssenter og gratis WiFi i alle områder av hotellet.

Vil du ha noe annet?

AeroRooms

Dette er et veldig spesielt sted å bo i nærheten av Praha flyplass. Sannheten er at en del av dette hotellet er inne i terminalbygningen på Praha flyplass, noe som gjør det ideelt for de som ønsker en seng å sove i inne i selve terminalbygningen.

Aero Rom Praha

Som du kan se fra bildene ovenfor, er dette hotellet ikke sammenlignbart med de to foregående alternativene når det gjelder luksus. Men hvis du sammenligner dette med å sove på en stol i terminalbygningen, er det mye bedre. Dette kan være et alternativ for deg. Klikk på linken nedenfor for å lese mer om hotellet og for å sjekke priser på booking.com.

Nå som du vet hvor du skal bo i nærheten av Praha flyplass, la oss gå videre til neste spørsmål.

Hvor mye koster en flyplasstransport i Praha?

Prisene er alltid i endring, men for øyeblikket er det mulig å bestille flyplasstransport i Praha på forhånd på 750 CZK for 1-4 personer. Det er billigere å bruke offentlig transport, men det er et helt annet nivå av bekvemmelighet. En drosjesjåfør tar deg rett til døren til hotellet ditt, mens du må bytte mellom en buss og en metro, og deretter enten gå mer, eller reise mer med trikker, busser eller t-bane hvis den første metrolinjen ikke tar deg direkte til plasseringen av hotellet.

Kan jeg parkere bilen min på flyplassen i Praha?

Det er mulig å parkere bilen på flyplassen i Praha, både på kort og lang sikt. Hvis du kjører til Praha flyplass for å hente passasjerer, har du lov til å vente i 15 minutter en gang per dag på ekspressparkeringsplassen. Hvis du blir mer enn 15 minutter, må du betale 100 CZK for de neste 15 minuttene, og deretter 100 CZK per halvtime etter det.

Det finnes andre alternativer for de som ønsker å følge sine familiemedlemmer til terminalen (tilgjengelig på 80 CZK per time). Hvis du vil la bilen stå på flyplassen på lang sikt, kan du lese mer om slike tjenester og bestille flyplassparkering her.

Hva kan jeg spise på flyplassen i Praha?

Kommer du til å være sulten mens du venter på flyplassen i Praha? Det er flere alternativer hvis du vil ha noe å spise på flyplassen i Praha.

 • Marché Mövenpick
 • Restaurat Pilsner Urquell
 • Porto Restaurant
 • Runway Restaurant
 • Costa Kaffe
 • Burger King
 • Pizza Hytte
 • KFC
 • UGO fersk bar
 • Paul (fransk bakeri)

Dette er noen av alternativene som er tilgjengelige hvis du vil ha noe å spise og drikke, eller bare trenger en kopp kaffe om morgenen på flyplassen i Praha.

Hva kan barna mine gjøre mens de venter på flyplassen i Praha?

Reiser du med barn? Det er flere lekerom på flyplassen hvor barna kan leke mens de venter. Hvis du kombinerer dette med et barnemåltid på Burger King, bør du sannsynligvis føle deg ganske komfortabel før du reiser fra Praha flyplass. Det er flere toaletter og bad hvor du kan skifte bleier på flyplassen. I nødstilfeller er det en Lego-butikk på flyplassen.

Kan jeg gifte meg på flyplassen i Praha?

Jeg bare tuller. Ingen stiller egentlig det spørsmålet, men hvis du virkelig hadde det spørsmålet, er svaret ja! Det er mulig å gifte seg på flyplassen i Praha. Du kan lese mer om hvordan det hele fungerer på denne siden.

Praha flyplass bryllup

Kan jeg drikke vann fra springen på flyplassen i Praha?

Springvannet på flyplassen i Praha og i resten av Tsjekkia er rent og trygt å drikke. Hvis du er bekymret, kjøp flaskevann, men det er ingen grunn til bekymring.

Kommer du til Praha til jul i år?

Det er fantastisk å endelig kunne reise fritt igjen. Det er ikke behov for munnbind og livet er tilbake til normalen. Som et resultat forventer vi at hundretusener av mennesker kommer til Praha for julemarkedene igjen i 2022. Skal du bli en av dem?

Jul i Praha
Et bilde fra det fantastiske julemarkedet på torget i gamlebyen i Praha. Kilde: Pixabay

I år åpner julemarkedene 26. november, og de holder åpent til 6. januar. Dagen da julemarkedene stenger er den samme hvert år, men det er alltid litt spennende å se datoen de vil åpne.

Men du trenger ikke å vente og se deg rundt lenger, fordi de åpner 26.

Du bør imidlertid være klar over at det vil være veldig overfylt når de åpner. Men det er en del av magien og det som bringer julestemningen til oss alle.

Vil du vite mer om julemarkedene i Praha?

Du finner all informasjonen du trenger om julemarkedene i Praha her.