Blogg

Middelaldermiddag på «U Pavouka» i Praha – Er det verdt pengene?

Folk kommer til Praha for å gå over Karlsbroen, for å besøke Vitus-katedralen, for å drikke lokal øl, og for å gå opp og ned gatene i Prahas gamleby. Men hvor skal du spise middagene dine i Praha? Har du hørt om den svært populære restauranten som heter «U Pavouka»? Dette er en restaurant som gir deg en middelaldersk middagsopplevelse med mye drikke og mat, og et program bestående av sverdkamper, magedans, høy musikk og mye mer. Er «U Pavouka» verdt pengene? Bør du tilbringe en kveld i restauranten under reisen til Praha?

«U Pavouka» ligger i sentrum av Praha, kun 2 minutter til fots fra torget i gamlebyen. Som et resultat trenger du ikke å gjøre mange ordninger for å komme dit. Hvis du besøker de populære julemarkedene eller påskemarkedene på torget i gamlebyen, kan du bare gå mot det berømte Kruttårnet i nærheten av rådhuset, og restauranten vil være på venstre side innen 2 minutter. Beliggenheten er med andre ord perfekt!

Middelalderens restaurant Praha

Det er flere byer i Europa med lignende temarestauranter. I Budapest (Ungarn) er Sir Lancelot den mest berømte middelalderrestauranten, mens Rozengrals er en populær middelalderrestaurant i Riga (Latvia). Men bør du reservere bord og bruke mye penger på en ganske dyr middag i «U Pavouka» i Praha?

Hva gjør «U Pavouka» så spesiell?

Når du ankommer restauranten, blir du eskortert ned i en mørk kjeller hvor det er mange stearinlys. Hele atmosfæren tar deg tilbake til det du kanskje tenker på som en taverna i middelalderen. Når programmet starter, blir du ønsket velkommen av musikere som spiller typisk middelaldermusikk mens de marsjerer gjennom hele restauranten, noe som gir alle sjansen til å se musikerne på nært hold. Dette er en helt fantastisk måte å starte kvelden på, og atmosfæren musikerne og musikken bringer med seg gir programmet en flying start!

Restauranten har en tidsplan for maten, noe som betyr at maten serveres til faste tider. Dette er med andre ord et helaftens program, og ikke et sted du besøker i 30 minutter og deretter løper til neste program. Hvis du ankommer rundt 20.00, bør du vite at hovedretten først kommer til bordet rundt 80-90 minutter senere. Men før du kommer til hovedretten, får du en forrett, en suppe, en pannekake og masse underholdning.

U pavouka praha

Menyen kan endres i fremtiden. Det er også verdt å vite at barn bare får servert tre retter, mens voksne får servert fem retter i restauranten.

Når musikerne kommer tilbake til plassene sine, kommer danserne, og du vil se dem mange ganger i løpet av kvelden. Dette er flotte og dyktige dansere som vil følge deg og underholde de besøkende. Men det er også skuespillere / skuespillerinner som opptrer, og ikke bli overrasket om du er vitne til en sverdkamp eller andre kamper i nærheten av der du sitter.

Er «U Pavouka» en familievennlig restaurant?

Hvis du kommer med tenåringer til Praha, vil dette sannsynligvis være et av de mest populære programmene du deltar på. Det er ikke en tilfeldighet at mange refererer til «U Pavouka» som et teater og en restaurant, og ikke bare som en restaurant. Dette er en restaurant med fullt program, og tenåringer vil nyte både skuespillet, dansen og atmosfæren.

Barn under 5 år vil ha problemer med å forstå hva som skjer, men barn i alderen mellom 5 og 10 vil mest sannsynlig ha det bra, selv om noen kanskje synes noe av underholdningen er litt skummel (men det ville ikke stoppe oss fra å ta med slike barn).

For å svare på spørsmålet; «U Pavouka» er sannsynligvis en av de mest familievennlige aktivitetene i Praha, og en som barna dine vil huske lenge etter at du forlater byen!

Det er verdt å vite at det er ubegrenset ølforbruk inkludert i programmet (normalt). Hva betyr dette? Du bør ikke bli overrasket om andre gjester blir i godt humør og begynner å synge, danse og komme i ekstremt godt humør på grunn av å konsumere for mye alkohol. Hvis du ikke vil at barna skal se det, vil du kanskje gå andre steder, men du kan også bruke det som en mulighet til å lære dem om alkoholforbruk og om livet i tavernaene i middelalderen.

Hvordan er maten i «U Pavouka»?

Så langt har vi skrevet mye om underholdningen i restauranten (som er kjempebra). Men hvordan er maten? Hvis du kjøper en full meny, vil du bli servert fem retter. Under oppholdet fikk vi først servert en salat, etterfulgt av en suppe, en pannekake med spinat, et gigantisk stykke kjøtt, og deretter en dessert til slutt. Du kan se bilder av maten vi fikk servert nedenfor.

Vi elsket showet, men vi var ikke så begeistret for maten. Suppen var fantastisk, hovedretten (kjøttet) var saftig og mye, men forretten, pannekaken og desserten var lett å glemme. Barna som bare fikk tre retter gledet seg veldig til desserten, men ingen av dem likte den, så det ble ingen suksess for dem, heller ikke blant de voksne. Pannekaken ville vært en større suksess med Nutella, men det ville ikke vært veldig autentisk. Problemet var bare at barna ikke var fornøyd med en pannekake med spinat, selv om den hadde en god smak.

For å oppsummere maten; Det føltes autentisk, men det kunne vært bedre og mer barnevennlig.

Hvor mye koster en «U Pavouka» middag?

Hvis du bestiller middag gjennom en side som GetYourGuide, er prisen € 78 per voksen (12 år eller mer) og € 47 per barn (4-11). Det er en dyr middag, men det er viktig å ta hensyn til alt det ekstra du får i tillegg til maten. En ting er det ubegrensede drikkeforbruket (øl, vin og brus), det andre er showet og hele atmosfæren du får gjennom kvelden.

Drevet av GetYourGuide

Det er fortsatt en dyr opplevelse, så en familie på fire med to tenåringer kan lett ende opp med å bruke € 320 på å betale for en middag i «U Pavouka». Er det verdt det? Det er opp til deg å bestemme, men vi er ganske overbevist om at det vil være en opplevelse de fleste gjester vil huske i svært lang tid.

Det er mulig å spise til en lavere pris i «U Pavouka» hvis du reserverer et bord for tidlig middag som starter kl 16:30. Dette er et ganske likt show, men billigere på grunn av det faktum at de fleste ønsker å være der om kvelden og ikke på dette tidspunktet.

Hva synes du om «U Pavouka» i Praha?

Har du vært på restauranten? Hvordan likte du opplevelsen? Var det verdt prisen? Var det en opplevelse du vil huske?

Mange sier at de ikke ville besøke restauranten to ganger, men som en engangshendelse er det definitivt verdt pengene. Er du enig?

Hvordan få en tsjekkisk IP-adresse?

Trenger du en IP-adresse i Tsjekkia? Det er ikke vanskelig! Sett deg i bilen eller hopp på et fly og kom til Praha i dag! Byen venter på deg med noen av de fineste attraksjonene i verden, noen av de mest fantastiske aktivitetene, det beste ølet i verden, og en vakker elv som deler byen i to deler. Og ja, når du krysser grensen og ankommer Tsjekkia, vil du umiddelbart surfe på Internett med en tsjekkisk IP-adresse. Er du lykkelig nå? Eller leter du etter en måte å få en lokal IP-adresse i Tsjekkia som ikke innebærer at du forlater din nåværende posisjon? Det kan vi hjelpe deg med også!

Det kan være mange grunner til at du har bedt Google, Bing eller ChatGPT om hjelp til å få en tsjekkisk IP-adresse. Vi vil beskrive de vanligste årsakene lenger ned, men hvis du har det travelt, er dette den raskeste, enkleste og billigste måten å få en lokal IP-adresse i Tsjekkia i løpet av få minutter.

Den raskeste måten å få en tsjekkisk IP-adresse på!

Den raskeste og beste måten å få en tsjekkisk IP-adresse er ved å bruke en VPN-tjeneste, og for å være enda mer konkret, VPN-tjenestene til NordVPN. Dette er en veldig populær VPN-leverandør med servere i mer enn 100 land over hele verden, inkludert Tsjekkia. NordVPN vil hjelpe deg med å skjule din nåværende plassering og IP-adresse, og i stedet endre din plassering og IP-adresse til en i Tsjekkia. Som et resultat vil du surfe kryptert (noe som betyr at Internett-leverandøren din ikke kan se hva du gjør), og nettsteder, strømmetjenester, fora, online spill og servere vil tro at du er i Tsjekkia.

Igjen, steg for steg.

 • Fly til Praha, bestill hotell, drikk litt øl og surf med en tsjekkisk IP-adresse.

eller

 • Besøk nettstedet til NordVPN og kjøp et abonnement (du har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti som følger med abonnementet).
 • Last ned og installer VPN-applikasjonen på datamaskinen, telefonen, nettbrettet, TV-en eller direkte i nettleseren din. Du kan bruke det samme abonnementet på flere enheter samtidig.
 • Åpne NordVPN-applikasjonen og koble til en server i Tsjekkia. Det tar bare noen sekunder å koble til, og etter det kan du surfe på Internett med en tsjekkisk IP-adresse.

Det var de raske instruksjonene! Du kan sjekke IP-adressen din på https://www.whatismyip.com/.

IP-adresse i Tsjekkia

Hvorfor trenger folk en IP-adresse i Tsjekkia?

Hvorfor trenger du en IP-adresse i Tsjekkia? Det er mange grunner til at folk kommer til denne artikkelen, og her har du noen av de vanligste årsakene.

Jeg trenger en tsjekkisk IP-adresse for å omgå en geo-blokkering!

Det er mange streamingtjenester, fora, spill og nettsteder i Tsjekkia som krever at du har en tsjekkisk IP-adresse for å få tilgang til tjenestene deres. Den største TV-kanalen i Tsjekkia er Česká televize, og for å få tilgang til det meste av innholdet på nettstedet og live streams, må du ha en tsjekkisk IP-adresse. Det samme gjelder den populære TV Nova.

Hvis du er et annet sted og vil se filmer og TV-serier som er tilgjengelige på Netflix i Tsjekkia, må du også ha en tsjekkisk IP-adresse som ikke er blokkert av Netflix. Dette er bare noen eksempler, og det er den vanligste grunnen til at folk kommer til denne artikkelen for å lære mer om emnet.

Jeg trenger en tsjekkisk IP-adresse for å gjøre undersøkelser!

Gjør du undersøkelser for et selskap eller en tjeneste i Tsjekkia? Jobber du med SEO og trenger å finne ut nøyaktig hvordan søkeresultatene vil se ut for en person som befinner seg i Tsjekkia? Google, Bing og andre tjenester vil vise deg resultater basert på posisjonen din, og basert på mange andre ting. Så hvis du vil bli behandlet og se mer nøyaktige resultater som ligner på hva en person i Tsjekkia ville se, må du surfe med en lokal IP-adresse i Tsjekkia.

Jeg trenger tilgang til tjenester i Tsjekkia uten å oppføre meg mistenkelig.

Har du noen gang logget på en bankkonto eller Gmail eller Hotmail i et annet land? Det kan være et mareritt, fordi tjenestene gjør sitt ytterste for å beskytte deg mot hackere og folk som prøver å skade deg. Som et resultat låser de deg ofte ute og sender alle slags advarsler når du prøver å logge på kontoen din fra et annet sted, selv om du bruker riktig brukernavn og passord. Det samme gjelder banktjenester og andre tjenester som omhandler konfidensiell informasjon.

Hvis du bruker en VPN med en tsjekkisk IP-adresse, kan du løse dette før det blir et problem, fordi du kan logge på kontoen din med en lokal IP-adresse i Tsjekkia. Bruk av VPN anbefales også til dette formålet, fordi hackere ofte retter seg mot turister når de logger på bankkontoer og e-postadresser mens de bruker åpne WiFi-nettverk over hele verden. Ved å bruke en VPN beskytter du deg mot hackere som prøver å stjele dataene dine, og det gjør det lettere å logge på kontoene dine uten å forårsake problemer og dukke opp som mistenkelig oppførsel på kontoen din.

Kjøp produkter til en billigere pris enn andre steder.

Det er produkter som er billigere å kjøpe i Tsjekkia enn andre steder. Som et resultat kan du kanskje kjøpe ting til en lavere pris hvis du kjøper produktet med en tsjekkisk IP-adresse, sammenlignet med en IP-adresse i Norge, Tyskland eller USA. Vi har brukt denne strategien mange ganger, og det er mye penger å spare når det er mulig.


Du er nå klar til å surfe på Internett med en IP-adresse i Tsjekkia! Vi håper disse instruksjonene har hjulpet deg. Hvis du fortsatt har kommentarer eller spørsmål, skriv dem nedenfor. Men ikke glem, selv om du kan besøke Tsjekkia og Praha virtuelt ved å bruke en VPN som beskrevet i denne artikkelen, bør du fortsatt komme til Praha i nær fremtid for å se byen med egne øyne og utforske byen mens du går på egne ben opp og ned den vakre gamlebyen.

Hvor kan jeg se EM i fotball i Praha?

Er du heldig nok til å tilbringe noen dager i Praha under EM i fotball? Spiller favorittlandet ditt en kamp en av dagene, eller er du så begeistret for fotball at du vil se hver eneste kamp, selv om du heier på lagene eller ikke? Hvor kan du dra i Praha for å se Frankrike, Tyskland, Spania, Italia, England, Portugal, Tyrkia, Polen, og selvfølgelig Tsjekkia spille sine kamper i mesterskapet?

Det er mange kilder på nettet som sier alt mulig om hvor du kan se EM i fotball i Praha. Mange sider er helt utdaterte og forteller deg om storskjermer på Václavplassen og på torget i gamlebyen. Det ville være kjempebra, men dessverre er det ikke sant. Dette er torg du bør besøke under turen til Praha, men hvis du vil se fotball, må du gå et annet sted. Hvor skal du dra?

Steder hvor du kan se EM i fotball i Praha.

Opplevelsen er best hvis du kan dele den hundrevis av utendørs i fine temperaturer og mens solen skinner. Dessverre er det ikke mange utendørs steder hvor du kan se EM i fotball, og stedene der det er mulig tilhører alle barer og puber, noe som betyr at du trenger en reservasjon og at du ikke bare kan komme og gå som du føler for det.

PARK Riegrovy trist

Denne parken ligger litt utenfor sentrum av Praha, men den har en stor skjerm og det er et fantastisk sted å se kampene online. Det er 1000 ledige seter som må bestilles på forhånd for kampene der Tsjekkia skal spille. De vil vise kamper på alle andre dager også, men du trenger ikke å bestille bord på forhånd på samme måte. Den nærmeste trikke- og t-banestasjonen til stedet er «Jiřího z Poděbrad«.

Manifest Andel

Hvis du vil se kampene på et kult sted i Praha, er Manifesto Andel et sted hvor du kan spise en deilig hamburger med pommes frites, få en god cocktail eller en kald øl, og se kampene fra EM i fotball.

Det er veldig viktig å bestille plass på forhånd, spesielt hvis det er en veldig viktig kamp, og enda viktigere hvis det er om kvelden. Du finner nettsiden til Manifesto Market på https://www.manifestomarket.com/prague/andel/en/.

Hard Rock Cafe

Det vil være mange barer, restauranter og kafeer som viser kampene på skjermer under turneringen, men et av de beste stedene å gå hvis du vil kombinere deilig mat, gode drinker og en fantastisk atmosfære i Hard Rock Cafe i Praha. Det legendariske stedet vil vise hver eneste kamp i løpet av turneringen, men igjen, hvis du vil sikre deg en plass i restauranten på et sted hvor du kan se skjermen, reserver et bord så raskt som mulig!

EM 2024-menyen på Hard Rock Cafe i Praha

En stor fordel med Hard Rock Cafe er at det ligger i sentrum av Praha, bare noen få hundre meter fra torget i gamlebyen. Hard Rock Cafe har også en spesiell meny tilgjengelig for folk som kommer for å se EM i fotball der du kan kombinere flere måltider eller kjøpe en drikkepakke med fem øl, eller hvis du er mange mennesker, hvorfor ikke kjøpe en pakke med 25 flaske øl i stedet?


Dette er noen av stedene i Praha hvor du kan se EM i fotball. Men det er mange sportsbarer over hele byen, og som vi nevnte tidligere, vil mange restauranter, kafeer og barer legge til skjermer slik at de besøkende kan se de forskjellige kampene under turneringen (og slik at de ansatte også kan følge arrangementet).

Har du ytterligere innsikt, tips eller råd om hvor folk bør dra for å se EM i fotball i Praha? Skriv en kommentar nedenfor!

6 bøker verdt å lese før du besøker Praha

Før du legger ut på en reise til Praha, kan du fordype deg i byens litterære landskap berike opplevelsen betydelig. Fra historiske fortellinger til fengslende romaner, tilbyr Prahas litterære scene en mengde innsikt i sin kultur, historie og atmosfære. Her er seks bøker som vil transportere deg til hjertet av denne fortryllende byen, hver med et unikt perspektiv og en smak av severdighetene, atmosfæren og den rike historien.

6 bøker verdt å lese før du besøker Praha

 1. «Prague: A Cultural and Literary History» av Richard D. E. Burton
  Start din litterære reise med en omfattende reiseguide som dykker dypt inn i Prahas kulturelle og litterære arv. Richard D. E. Burtons omhyggelig undersøkte bok tilbyr en fengslende utforskning av Prahas historie, arkitektur og kunstneriske arv. Fra den middelalderske Karlsbroen til det majestetiske Praha slott, gir denne guiden verdifull innsikt i byens ikoniske landemerker og skjulte perler. Fordyp deg i Prahas livlige kulturscene og få en dypere forståelse av den rike litterære tradisjonen før du setter foten i byen.
 2. «Tilværelsens uutholdelige letthet» av Milan Kundera
  Milan Kunderas mesterverk, satt mot bakteppet av Praha på slutten av 1960-tallet, fanger essensen av byens intellektuelle og politiske gjæring. Gjennom de sammenflettede livene til fire karakterer, utforsker Kundera temaer som kjærlighet, identitet og eksistensialisme mot bakteppet av Praha-våren og dens etterspill. Når du dykker ned i sidene i denne romanen, blir du transportert til gatene i Praha, hvor historiens vekt og jakten på frihet kolliderer i en gripende fortelling som henger lenge etter siste side.
 3. «The Prague Cemetery» av Umberto Eco
  Umberto Ecos gripende historiske thriller tar leserne med på en reise gjennom det mørke underlivet i Praha i det 19. århundre. Midt i politiske intriger, konspirasjoner og spionasje, følger «Praha-kirkegården» bedriftene til en beryktet falskner som blir involvert i et nett av svik og manipulasjon. Mot bakteppet av en by full av hemmelige samfunn og skjulte agendaer, vever Eco en fascinerende historie som belyser skyggene av Prahas fortid, og gir et spennende glimt inn i sin gåtefulle historie.
 4. «Golem XIV» av Stanisław Lem
  Stanisław Lems tankevekkende roman utspiller seg i et futuristisk Praha der kunstig intelligens er enerådende. Fortalt av en superintelligent datamaskin ved navn Golem XIV, utforsker historien eksistensielle spørsmål om menneskeheten, bevissthet og eksistensens natur. Sett mot bakteppet av Prahas ikoniske landemerker, tilbyr Lems visjonære fortelling en overbevisende visjon om en verden forvandlet av teknologi, og inviterer leserne til å tenke på grensene mellom menneske og maskin i en by gjennomsyret av historie og innovasjon.
 5. «Forvandlingen» av Franz Kafka
  Ingen utforskning av Prahas litterære landskap ville være komplett uten å dykke ned i verkene til Franz Kafka, en av byens mest berømte litterære figurer. «The Metamorphosis», kanskje Kafkas mest berømte verk, forteller historien om Gregor Samsa, som våkner en morgen for å finne seg forvandlet til et monstrøst insekt. Satt i en klaustrofobisk leilighet i Praha, dykker Kafkas surrealistiske fortelling ned i temaer som fremmedgjøring, absurditet og eksistensiell angst, og tilbyr en uforglemmelig skildring av livet i en by hjemsøkt av sine egne motsetninger.
 6. «The Book of Laughter and Forgetting» av Milan Kundera
  Avslutningen av vår litterære reise er et annet mesterverk av Milan Kundera, «The Book of Laughter and Forgetting.» Satt i Praha og spenner over flere tiår, vever Kunderas roman sammen ulike fortellinger som utforsker samspillet mellom minne, politikk og personlig identitet. Gjennom en rekke sammenhengende historier fanger Kundera tilværelsens flyktige natur og hvordan historien former individuelle liv. Når du krysser gatene i Praha sammen med Kunderas karakterer, vil du bli nedsenket i en verden der latter og glemmer flettes sammen, og etterlater et uutslettelig merke på byens kollektive bevissthet.

Enten du planlegger en tur til Praha eller bare søker å fordype deg i den rike kulturarven, tilbyr disse seks bøkene en fengslende reise gjennom gatene, severdighetene og historiene i denne fortryllende byen. Fra historiske fortellinger til surrealistiske historier om eksistensiell angst, gir hver bok et unikt perspektiv på Prahas livlige litterære scene, og inviterer leserne til å utforske sin historie, atmosfære og tidløse lokke.

Har du en favorittbok om Praha? Har du lest noen av anbefalingene ovenfor? Skriv en kommentar og la oss høre hva som ligger deg på hjertet!

Utforsk Praha i april: En fantastisk måned å besøke Praha.

Etter hvert som april bretter ut vingene, fremstår Praha som en by full av liv og kulturell rikdom. Fra Vltava-elvens solfylte bredder til gamlebyens sjarmerende smug, tilbyr Praha en myriade av aktiviteter og programmer som lover en uforglemmelig opplevelse for besøkende. La oss dykke ned i de beste måtene å fordype deg i magien i Praha i april.

Anbefalte aktiviteter i Praha i april.

1. Elvecruise på Vltava-elven:
Legg ut på et rolig cruise langs den ikoniske elven Vltava og opplev Prahas fantastiske panorama fra et unikt perspektiv. Når det milde vannet tar deg forbi historiske landemerker som Karlsbroen og slottet, vil du bli fortryllet av byens tidløse skjønnhet. Enten det er et romantisk kveldscruise eller en oppdagelsesferd på dagtid, tilbyr elven Vltava en fortryllende reise gjennom Prahas historie og sjarm.

2. Påskemarked:
I hjertet av Prahas gamlebytorg blir påskemarkedet levende med livlige farger, fristende aromaer og sesongens gledelige ånd. Fra intrikat dekorerte egg til tradisjonelle tsjekkiske delikatesser, tilbyr markedet et herlig utvalg av skatter å oppdage. Fordyp deg i den festlige atmosfæren, prøv deilige godbiter, og beundre de håndlagde suvenirene som fanger essensen av tsjekkisk kultur.

Drikker øl på påskemarkedet i Praha

3. Smake på tradisjonell tsjekkisk øl:
Ingen besøk til Praha er komplett uten å hengi seg til de rike smakene av tradisjonell tsjekkisk øl. Med sin århundregamle bryggeriarv kan Praha skryte av noe av det beste ølet i verden. Fra historiske bryggerier til koselige puber, det er uendelige muligheter til å nyte den særegne smaken av tsjekkisk øl. Vurder å bli med på en ølsmakingstur eller delta i øl-tema programmer for å utdype din takknemlighet for denne elskede drikken.

4. Praha dyrehage:
Unnslippe de travle gatene og fordyp deg i naturen i Praha Zoo, som blomstrer med skjønnhet i vårværet. Hjem til over 4000 dyr fra hele verden, tilbyr dyrehagen en fengslende reise gjennom ulike økosystemer. Fra majestetiske løver til lekne pingviner, hvert hjørne avslører et nytt eventyr. Utforsk dyrehagens botaniske hager, delta på dyrefôringsøkter, og nyt panoramautsikt over byen fra dyrehagens forhøyede utsiktspunkter.

Praha dyrehage

5. Utsikten fra Petřín:
Hvis du vil nyte fantastisk utsikt bør du besøke Petřín Hill og det ikoniske utkikkstårnet. Når du går opp de svingete stiene, vil du bli belønnet med vidstrakt utsikt over Prahas pittoreske skyline. Enten du velger å klatre opp i tårnet eller bare suge inn landskapet nedenfra, tilbyr Petřín et rolig tilfluktssted fra byen nedenfor og et ideelt sted for å fange uforglemmelige minner.

6. Sightseeingturer til fots:
Hvorfor ikke vandre gjennom Prahas brosteinsgater og oppdag byens arkitektoniske underverk til fots? Fra gamlebyens middelalderske sjarm til Praha slotts storhet, avslører hvert skritt et nytt kapittel av historien. Bli med på en guidet spasertur for å dykke dypere inn i Prahas rike arv, eller gå på et selvstyrt eventyr og snuble over skjulte perler underveis. Ikke glem å ta en pause på sjarmerende kafeer og livlige torg for å nyte de lokale smakene og suge inn stemningen.

7. Nyt vakre farger i den botaniske hagen i Praha:
April er en magisk tid i Prahas botaniske hage, når naturen våkner fra sin vintersøvn og bryter ut i en symfoni av farger og dufter. Vårblomster tepper landskapet, kirsebærblomster maler trærne i delikate fargetoner, og luften er fylt med den søte duften av blomstrende planter. Det er den perfekte årstiden for å oppleve hagen i full blomst og beundre skjønnheten i naturens fornyelse.

Botanisk hage i Praha

I april begynner mange planter å våkne fra vinterdvalen, noe som gjør det til et ideelt tidspunkt å observere hagens mangfoldige flora som kommer til liv. Fra tidlig blomstrende pærer som tulipaner og påskeliljer til blomstrende trær og busker, det er ingen mangel på botaniske underverk å oppdage rundt hvert hjørne.

Dessuten er været i april generelt hyggelig, med milde temperaturer og lengre dagslys, noe som skaper en innbydende atmosfære for spaserturer, piknik og utendørsaktiviteter i hagen.

Andre fantastiske programmer verdt å prøve i Praha i april.

 • Utforsk de livlige nabolagene Žižkov og Vinohrady, kjent for sin eklektiske atmosfære og blomstrende kunstscene.
 • Delta på en klassisk musikkkonsert på en av Prahas historiske arenaer, som Rudolfinum eller kommunehuset.
 • Unn deg tradisjonell tsjekkisk mat på koselige tavernaer og restauranter, hvor mettende retter som gulasj og dumplings venter.
 • Ta en dagstur til den sjarmerende byen Kutná Hora eller eventyrslottet Český Krumlov for et glimt av Tsjekkias fortryllende landskap.

I april blomstrer Praha med en uimotståelig lokke, og inviterer reisende til å fordype seg i sitt rike veggteppe av kultur, historie og naturlig skjønnhet. Enten du spaserer langs elvebredden eller beundrer byens skyline ovenfra, er hvert øyeblikk i Praha fylt med magi og undring. Så pakk kofferten, og la Prahas sjarm fengsle sjelen din i april.


Hvis du vil lese mer om andre festivaler, konserter, programmer og utstillinger i Praha, se på kalenderen vår for å finne ut hva som skjer i Praha.

Trikk 22 – En fantastisk måte å oppdage Praha på!

Greetings, fellow explorers! If you’re eager to soak in the wonders of Prague, Tram Line 22 is your ticket to an unforgettable journey. Let’s embark on a simple guide, tracing the tram’s path from its starting point at Bílá Hora, winding through historic sites like Prazski Hrad, Malostranská, the Charles Bridge, Most Legi, Národní Třída, Karlovo Náměstí, and concluding at Nádraží Hostivař.

What can you see as you travel with tram line 22 in Prague?

1. Bílá Hora: Where History Begins

Our tram journey kicks off at Bílá Hora, a place steeped in history. As the tram sets forth, you’ll find yourself surrounded by the echoes of the Battle of White Mountain. Take a moment to appreciate Bílá Hora Square, home to the striking Church of St. John of Nepomuk, a testament to Prague’s rich past.

2. Prazski Hrad: The Castle Majesty

Tram Line 22 then gracefully glides into the iconic Prazski Hrad – Prague Castle. Gaze in awe at this majestic fortress perched atop the hill, adorned with spires and steeped in centuries of history. Consider disembarking here to explore the castle complex, a treasure trove of architectural wonders, including the renowned St. Vitus Cathedral.

tram 22 in prague

3. Malostranská: A Stroll Through Lesser Town

Next stop, Malostranská! Disembark here to explore Lesser Town’s charming streets, adorned with colorful buildings and cobblestone paths. Meander through the alleys, soaking in the old-world charm, and perhaps indulge in a delightful coffee at one of the quaint cafes that dot the area.

4. Charles Bridge: A View to Remember

As Tram Line 22 continues its journey, get ready for a spectacular view of the Vltava River and the famous Charles Bridge. Although the tram doesn’t cross the bridge itself, consider hopping off at Malostranské náměstí for a leisurely stroll across this iconic landmark. Capture the breathtaking scenery and absorb the lively atmosphere.

charles bridge

If you want to visit the Petrin Hill, get off at Ujezd and take the funicular to the top of the Petrin Hill.

5. Most Legi: Bridge Vibes

The tram then passes across Most Legi, a modern bridge offering fantastic views of the river and the city. Enjoy the contemporary architecture and the hustle and bustle of the riverbanks as you traverse this picturesque part of Prague.

6. Národní Třída: Urban Elegance

Tram Line 22 glides through Národní Třída, an urban hub pulsating with life. Here, you’ll find a mix of shops, theaters, and vibrant energy. Immerse yourself in the city’s urban elegance, whether you choose to explore the shops or simply observe the local buzz.

7. Karlovo Náměstí: Central Square Charm

As the tram inches closer to its final destination, it passes through Karlovo Náměstí, a central square surrounded by historical buildings and lively activity. Take a moment to soak in the atmosphere and perhaps explore the nearby streets before continuing your tram adventure.

8. Nádraží Hostivař: Journey’s End

Finally, Tram Line 22 arrives at its last stop – Nádraží Hostivař. This district, nestled in the southeastern part of Prague, provides a glimpse into local life. Take the opportunity to explore Hostivař Park or discover the hidden gems in the surrounding area. This is one of the largest parks in Prague and a very peaceful area. Why not bring some food and a blanket along and have your picnic here?

tram number 22 in prague

Tram Line 22 is a magical journey through Prague’s history, architecture, and vibrant neighborhoods. Whether you’re captivated by ancient castles, charming streets, or bustling squares, this tram adventure promises an enriching experience in the heart of this beautiful city. All aboard for an exploration of Prague’s wonders!


Where can I buy tickets for the tram?

You can buy tickets for trams and public transportation at the larger stops in Prague. At such places you can find ticket machines where you can buy the needed tickets before getting onboard. It is also possible to by tickets inside the trams (normally), but it is always easier to arrange it before you start your journey.

If you plan on discovering Prague with the help of tram 22, a 24-hour pass is the best solution as you can get on and off the tram at any time without having to worry about time limits. You can read more about public transportation in Prague here.

5 viktige hendelser i Prahas historie

Praha har en rik og fascinerende historie. Byen har opplevd invasjoner og revolusjoner. Praha har med andre ord sett alt. I denne artikkelen vil vi kort skrive om fem hendelser som har påvirket byen og dens historie sterkt. Hvis du vil lære mer om de forskjellige hendelsene, gå til Wikipedia eller en annen kilde du stoler på. Du kan også bli med på en guidet tur i Praha for å lære mer.

1. Grunnleggelsen av Praha slott (9. århundre)

Praha slott er det største slottskomplekset i verden. Det har vært stedet hvorfra tsjekkiske herskere har styrt landet i mer enn tusen år. Byggingen av slottet startet i det 9. århundre, noe som gjør det til et av de eldste slottene i Europa.

2. Byggingen av Karlsbroen (1357)

Karlsbroen er et av de mest berømte landemerkene i Praha. Broen, som krysser elven Vltava, ble bygget i det 14. århundre. I lang tid var det den eneste forbindelsen mellom Praha slott og byens gamleby, men hvis du besøker Praha i dag, er det bare en av mange broer. Men sannheten er at turister som kommer til Praha bare husker navnet på en bro når de går hjem, og det er Karlsbroen.

Karlsbroen

3. Defenestrasjon av Praha (1618)

Defenestrasjonen av Praha var en sentral hendelse i begynnelsen av trettiårskrigen, en stor europeisk konflikt som varte fra 1618 til 1648. I 1618 kastet tsjekkiske opprørere habsburgske tjenestemenn ut av et vindu på Praha slott, noe som utløste konflikten.

4. Praha-våren (1968)

Praha-våren var en periode med politisk liberalisering og masseprotester i Tsjekkoslovakia. Den begynte 5. januar 1968, og den endte ca. 7 1/2 måned senere på grunn av den Sovjetunionen-ledede invasjonen 21. august 1968. Perioden var preget av forsøk på reformer og større politisk frihet, men invasjonen satte en stopper for disse håpene.

5. Fløyelsrevolusjon (1989)

Fløyelsrevolusjonen var en ikke-voldelig politisk revolusjon som fant sted i Tsjekkoslovakia i 1989. Revolusjonen førte til slutten av 41 år med kommunistisk styre i landet. Fløyelsrevolusjonen ble fremhevet av massedemonstrasjoner og streiker i Praha, så vel som andre byer over hele landet.

Disse hendelsene har alle spilt en betydelig rolle i utformingen av Prahas historie. Ved å lære om disse hendelsene kan vi få en bedre forståelse av byens rike fortid og den viktige rollen den har spilt i europeisk historie. Hvis du ønsker å lære mer om Praha, bli med på en guidet tur, ta en titt på de andre artiklene i vår Praha Guide, og kom og oppdag byen for deg selv snart!

Seks skjulte perler verdt å besøke i Praha

Praha er en by full av underverker og overraskelser. Utover de velkjente turistattraksjonene som Karlsbroen, slottet, Petrin-bakken, Gamlebytorget og nasjonalteateret, er det mange skjulte perler som venter på å bli oppdaget. Her er seks av de beste skjulte attraksjonene i Praha som definitivt er verdt å besøke.

Seks skjulte perler verdt å besøke i Praha

Wallenstein hage

Wallenstein-hagen, som ligger i den lille byen Praha, er en av de vakreste og mest rolige hagene i byen. Det ble bygget på begynnelsen av 1600-tallet som en del av Wallenstein Palace-komplekset, som var hjemmet til den keiserlige general Albrecht von Wallenstein. Hagen ble designet i italiensk barokkstil, med terrasser, fontener, skulpturer og en liten kunstig grotte.

En av de mest slående egenskapene til hagen er den store sentrale fontenen, som er omgitt av en sirkulær dam. Fontenen har en skulptur av Neptun, den romerske havguden, og er en av de største barokke fontenene i Europa. Besøkende kan sitte på benkene i nærheten og nyte den fredelige lyden av vannet når det renner fra fontenen.

Et annet høydepunkt i hagen er Sala Terrena, en stor hall som åpner ut mot hagen. Sala Terrena ble brukt til konserter, teaterforestillinger og andre kulturelle begivenheter på Wallensteins tid. I dag brukes den til kunstutstillinger og andre arrangementer.

Hagen er også hjemsted for en rekke skulpturer og statuer, inkludert en av guden Mars, som står vakt over inngangen til hagen. Andre bemerkelsesverdige skulpturer inkluderer Three Graces og Bronse Dragon.

En av de mest interessante egenskapene til Wallensteinhagen er den lille kunstige grotten, som ligger i den nordlige enden av hagen. Grotten er laget av stein og har en liten dam, stalaktitter og andre fjellformasjoner. Den ble designet for å se ut som en naturlig hule og er et populært sted for besøkende å utforske.

Letna Park

Letna-parken i Praha er definitivt verdt et besøk for turister, siden den tilbyr noen av de beste panoramautsiktene over byen. Fra toppen av bakken kan du se Moldau, gamlebyen og mange av Prahas berømte landemerker, som St. Vitus-katedralen, Praha slott og Karlsbroen.

Men det er ikke alt Letna Park har å tilby. Det er også et populært sted for lokalbefolkningen å henge ut, jogge, sykle, ha en piknik, eller bare nyte litt fred og ro borte fra de travle gatene i byen. Du vil se familier med barn som leker på lekeplassene, par som rusler hånd i hånd og vennegrupper som spiller frisbee eller griller.

Et av høydepunktene i parken er Letna Beer Garden, som ligger nær toppen av bakken. Her kan du nyte en kald tsjekkisk øl og noen tradisjonelle snacks, for eksempel pølser eller syltet ost, mens du nyter den fantastiske utsikten over Praha.

Parken er også hjemsted for flere interessante skulpturer, inkludert Metronomen, som ble installert på 1990-tallet etter kommunismens fall. Metronomen er en stor, svingende pendel som fungerer som en påminnelse om Prahas turbulente historie.

I tillegg er Letna Park beleilig plassert i nærheten av andre populære attraksjoner, som Praha slott og det nasjonale tekniske museet. Du kan enkelt kombinere et besøk til Letna Park med en tur til disse andre stedene.

Museet for alkymister og magikere

Museet for alkymister og magikere er en unik og fascinerende attraksjon som absolutt er verdt et besøk for turister som er interessert i Prahas mystiske og okkulte historie.

Museet ligger i hjertet av Prahas gamleby og tar deg tilbake til 1500-tallet da alkymi og magi ble praktisert mye i byen. Når du går gjennom museets rom, vil du se en rekke utstillinger som viser frem verktøyene, instrumentene og gjenstandene som brukes av alkymister og magikere, samt deres tro og praksis.

Et av høydepunktene på museet er gjenskapingen av en alkymistens laboratorium, komplett med eliksirer, eliksirer og andre mystiske stoffer. Du vil også se en samling sjeldne bøker og manuskripter, for eksempel den legendariske «Abramelins bok», som sies å inneholde hemmelighetene til gammel magi.

Museets samling inkluderer også en rekke gjenstander knyttet til den berømte alkymisten Edward Kelley, som bodde i Praha på slutten av 1500-tallet og jobbet for keiser Rudolf II. Kelley sies å ha produsert den legendariske Philosopher’s Stone, et stoff som visstnok kunne gjøre uedle metaller til gull og gi evig ungdom.

Bortsett fra sin historiske og kulturelle betydning, tilbyr museet også en morsom og interaktiv opplevelse for besøkende. Du kan prøve tidstypiske kostymer, delta i forskjellige eksperimenter og til og med få formuen din fortalt av en profesjonell tarotkortleser.

Fransiskanerhagen

Fransiskanerhagen er en fredelig oase som ligger i Praha som absolutt er verdt et besøk for turister som ønsker å ta en pause fra byens kjas og mas og nyt litt ro.

Hagen ble grunnlagt på 1300-tallet av fransiskanermunkene som brukte den som et sted for meditasjon og kontemplasjon. I dag har hagen blitt renovert og forvandlet til en vakker offentlig park som har en rekke trær, blomster og fontener.

Et av høydepunktene i fransiskanerhagen er den vakre dammen i sentrum, som er hjemsted for ender og annet dyreliv. Du kan sitte på en av benkene rundt dammen og nyte den fredelige atmosfæren mens du lytter til lyden av vannet.

Hagen er også et flott sted å ha en piknik, lese en bok eller bare slappe av i skyggen av trærne. Det er en liten kafé hvor du kan ta en kaffe eller en matbit og nyte utsikten over hagen.

En annen grunn til å besøke Franciscan Garden er dens praktiske beliggenhet. Det ligger bare noen få minutters gange fra Prahas berømte Václavplassen, noe som gjør det til et flott sted å unnslippe folkemengdene og støyen i sentrum.

John Lennon-muren

John Lennon-muren er en må-se attraksjon i Praha for turister som er interessert i musikk, kunst og historie. Muren ligger i det sjarmerende distriktet Malá Strana, nær Vltava-elven, og det er et av de mest ikoniske og fargerike landemerkene i byen.

Muren ble berømt på 1980-tallet da Praha fortsatt var under kommunistisk styre. På den tiden brukte unge tsjekkere muren som en måte å uttrykke sin uenighet og frustrasjon med regimet på. De malte bilder av John Lennon, som var et symbol på frihet og fred, samt politiske slagord og budskap om håp og kjærlighet.

JOhn Lennon Prague

I dag er veggen dekket med fargerik graffiti, sitater og kunstverk, og det er en levende og stadig skiftende hyllest til Lennon og hans budskap om fred. Turister kan bruke timevis på å vandre rundt veggen, beundre kunsten og lese meldingene, som er skrevet på mange forskjellige språk.

Å besøke John Lennon-muren er også en fin måte å utforske den sjarmerende bydelen Malá Strana. Området er fullt av sjarmerende gater og historiske bygninger, og det er et flott sted å ta en matbit eller en drink på en av de mange kafeene og restaurantene.

Vojanovy Sady

Vojanovy Sady er en sjarmerende og pittoresk park som ligger i det historiske distriktet Malá Strana, og det er absolutt verdt et besøk for turister som ønsker å oppleve skjønnheten og roen i Prahas parker.

Parken er oppkalt etter Vojan-familien, som eide landet på 1700-tallet. I dag har parken en rekke trær, blomster og busker, samt flere turstier og benker hvor besøkende kan slappe av og nyte utsikten.

Et av høydepunktene til Vojanovy Sady er den vakre dammen i sentrum, som er omgitt av gråtende vier og andre trær. Du kan sitte på en av benkene ved dammen og se ender og svaner svømme i vannet.

En annen grunn til å besøke Vojanovy Sady er dens historiske betydning. Parken ligger ved siden av den berømte St. Nicholas-kirken, som er en av de viktigste barokkbygningene i Praha. Parken tilbyr et flott utsiktspunkt for å beundre kirkens utsmykkede fasade og kuppel.

Vojanovy Sady er også et flott sted å unnslippe folkemengdene og støyen i sentrum. Parken er vanligvis ikke så overfylt som andre populære turiststeder, noe som gjør den til et fredelig og avslappende sted å besøke.

Er du klar til å oppdage disse skjulte perlene i Praha?

Praha er en by full av skjulte perler som venter på å bli oppdaget. Fra fredelige hager til sære museer, det er noe for enhver smak i denne vakre byen. Neste gang du besøker Praha, sørg for å sjekke ut noen av disse skjulte attraksjonene og oppleve byen på en helt ny måte.

Fantastiske aktiviteter for barnefamilier i Praha.

Praha er en vakker og historisk by med mye å tilby familier på jakt etter moro og en minneverdig ferie. Fra å utforske byens fantastiske arkitektur og museer til å prøve ut deilig lokal mat og oppleve byens pulserende kultur, det er noe for enhver smak i Praha. I denne artikkelen tar vi en titt på noen av de beste aktivitetene og attraksjonene for familier som reiser til Praha. Vi gir ideer og inspirasjon til en morsom og uforglemmelig tur. Enten du reiser med små barn eller tenåringer, har Praha mye å tilby familier som leter etter et eventyr. La oss dykke inn!

Flotte programmer for familier i Praha.

Slottet i Praha:

Praha slott er et flott sted å reise med barn. Slottskomplekset tilbyr en rekke aktiviteter som passer for barn, og det er en fin måte å introdusere barna til historien og kulturen i byen.

En av hovedattraksjonene som barna vil elske er Golden Lane, en pittoresk bakgate med fargerike hus som en gang var hjemmene til slottsvakter og håndverkere. Barn kan utforske de små husene og lære om livet i middelalderen.

En annen attraksjon som barna vil elske er leketøysmuseet, som ligger i slottskomplekset. Museet har en samling på over 2000 leker fra forskjellige tidsepoker, og barna kan leke med noen av utstillingene og lære om lekenes historie.

St. Vitus-katedralen, som ligger innenfor slottskomplekset, er også en imponerende attraksjon som barna vil like. Katedralen har vakre glassmalerier og intrikate steinutskjæringer, og det er en fin måte å introdusere barna for gotisk arkitektur og Tsjekkias historie.

I tillegg har slottskomplekset flere hager og gårdsrom som er flotte for barn å utforske og løpe rundt i, og det er flere restauranter og kafeer i slottskomplekset som tilbyr barnevennlige menyer.

Slottet i Praha

Karlsbroen:

Karlsbroen i Praha er en morsom og unik opplevelse for barn av flere grunner.

For det første er broen en fotgjengersone, slik at barna kan løpe og leke uten å bekymre seg for trafikken. Broen er også full av gateartister, musikere og artister, og skaper en livlig og underholdende atmosfære som barna vil like.

I tillegg tilbyr broen fantastisk utsikt over elven Moldau og i retning av slottet. Barn kan nyte utsikten og nyte de vakre omgivelsene, mens foreldre kan ta minneverdige familiebilder.

Broen er også hjemsted for flere interessante statuer, inkludert den berømte statuen av St. Johannes av Nepomuk, som ifølge legenden bringer lykke til de som berører den. Barn vil like å se og berøre de forskjellige statuene og lære om deres historie og betydning.

karlsbroa i praha

Dyreparken:

Praha Zoo er en av de mest populære attraksjonene for familier i Praha. Det ligger i vakre naturomgivelser og er hjemsted for mer enn 4000 dyr fra hele verden. Dyrehagen er åpen hele året og tilbyr en rekke pedagogiske aktiviteter, inkludert dyrefôring og pedagogiske programmer for barn.

Et av høydepunktene i dyreparken er «Afrika»-utstillingen, som viser en rekke afrikanske dyr, inkludert sjiraffer, sebraer og elefanter. Dyrehagen har også en «Gorilla Pavilion», som er hjemsted for en gruppe vestlige lavlandsgorillaer, og et «Polarium», som inneholder dyr fra de arktiske og antarktiske områdene, inkludert pingviner, seler og isbjørner.

Dyrehagen tilbyr en rekke dyrefôringer og show hele dagen, inkludert fôringstider for løver, tigre og pingviner. Det er også daglige demonstrasjoner og show, som rovfugldemonstrasjonen og sjøløveshowet.

I tillegg til dyreutstillingene har dyrehagen også en rekke andre attraksjoner, inkludert en dyrehage for barn, en lekeplass og en dyrehage.

dyrepark i praha

Letna Park:

Letna Park er en vakker park som ligger i Praha, og det er et flott reisemål for familier med barn. Her er noen kule ting å gjøre i Letna Park.

 • Lek på lekeplassen: Letna Park har en stor lekeplass med massevis av husker, sklier og klatreutstyr som barna kan glede seg over. Det er et flott sted for barn å løpe rundt og brenne av litt energi mens foreldre slapper av på en benk i nærheten.
 • Besøk Beer Garden: Letna Beer Garden er et populært reisemål for familier, med mange uteserveringer og et stort utvalg av tsjekkisk øl og snacks. Foreldre kan nyte en kald øl mens barna løper rundt og leker på de nærliggende gressområdene.
 • Ta en spasertur eller sykkeltur: Letna Park har mange gang- og sykkelstier som snor seg gjennom parken, og tilbyr fantastisk utsikt over byen og elven. Familier kan leie sykler, utforske parken sammen, eller ta en rolig spasertur og nyte den friske luften og den vakre naturen.
 • Beveg på kroppen: Letna Park har flere idrettsbaner og baner, inkludert en fotballbane, en basketballbane og en skatepark. Familier kan ta med en ball eller frisbee og spille en kamp sammen, eller se noen av de lokale spillerne i aksjon.

Nasjonalt museum:

Å ta med barna til et museum kan være for mye for noen, men Nasjonalmuseet i Praha har mye å tilby hvis du er klar for en utfordring. Museet har et bredt utvalg av utstillinger, som dekker alt fra naturhistorie til tsjekkisk kultur og historie, noe som gjør det til et flott sted for barn å lære og utforske.

Et av museets høydepunkter for familier er utstillingene om naturhistorie, som inkluderer utstillinger om dinosaurer, dyr og planter. Barn kan se modeller av dinosaurer i naturlig størrelse, utforske de forskjellige habitatene til dyr og lære om den naturlige verden rundt dem.

Museet har også utstillinger om tsjekkisk historie og kultur, inkludert utstillinger om kjente tsjekkiske figurer og begivenheter. Barn kan lære om landets historie, se gjenstander fra forskjellige perioder og forstå hvordan landet har endret seg over tid.

I tillegg til utstillingene har museet også flere interaktive aktiviteter og workshops for barn, inkludert håndverk, spill og andre praktiske aktiviteter. Disse aktivitetene er en fin måte for barn å engasjere seg i utstillingene og lære på en morsom og interaktiv måte.

Nasjonalmuseet i Praha

Petrin Hill:

Petrin Hill er et populært reisemål for barnefamilier i Praha, og det er mange morsomme og engasjerende aktiviteter for barn å nyte. Her er noen ting barna kan gjøre på Petrin Hill:

 • Reis med taubanen: Taubanen er en populær måte å nå toppen av Petrin Hill, og barna vil elske den korte turen opp den bratte bakken. Fløibanen tilbyr flott utsikt over byen og åssiden, og det er en morsom opplevelse som barna ikke vil glemme.
 • Besøk speillabyrinten: Speillabyrinten er en morsom attraksjon for barn, med en labyrint av speil som skaper alle slags optiske illusjoner. Det er en fin måte å utfordre barnas oppfatning og romlige bevissthet på, og det er veldig gøy å utforske.
 • Besøk Petrin-tårnet: Petrin-tårnet er en miniatyrversjon av Eiffeltårnet, og det tilbyr en fantastisk utsikt over byen og området rundt. Barn vil elske å klatre opp i tårnets 299 trinn til toppen; utsikten fra toppen er virkelig fantastisk.
 • Utforsk hagene: Petrin Hill har flere hager og parker som er perfekte for barn å utforske, med mange åpne områder og naturlig skjønnhet. Barn kan løpe rundt, spille spill eller ha en piknik i et av de mange gressområdene.
 • Lei en sykkel eller scooter: Petrin Hill har flere sykkel- og scooterstier som snor seg gjennom parken, og tilbyr flott utsikt og en morsom måte å utforske området på. Familier kan leie sykler eller scootere og utforske parken sammen, eller ta med sine egne og nyte en rolig tur.
petrin i praha

Vysehrad:

Familier liker Vysehrad av mange grunner. Først og fremst er den historiske festningen og slottet fascinerende steder for både voksne og barn, med en rik historie som strekker seg over 1000 år tilbake. Festningen har imponerende voller, tårn og porter, mens slottet har vakre hager, gårdsrom og en fantastisk utsikt over byen. Barn vil elske å utforske de forskjellige kriker og kroker av slottet og forestille seg hvordan livet var i middelalderen.

I tillegg til slottet har Vysehrad flere parker og lekeplasser som er perfekte for barnefamilier. Spesielt Vojanovy Sady-parken er et flott sted for barn å utforske, med en lekeplass, en dam og rikelig med trær og grøntarealer. Foreldre kan slappe av på en benk mens barna leker, eller være med på moroa selv.

Gamlebytorget:

Gamlebytorget er et populært reisemål for barnefamilier i Praha, og det er mange morsomme og interessante aktiviteter for barn å nyte. Her er noen ting barna kan gjøre på Gamlebytorget:

 • Se på den astronomiske klokken: Den astronomiske klokken er en attraksjon du må se i Praha, og barna vil elske å se klokkens bevegelige figurer og intrikate design. Klokken setter opp et show hver time, og det er en fin måte å lære om byens historie og kultur.
 • Kjør en hestevogn: Barn vil elske å ri i en tradisjonell hestevogn, som tilbyr en unik og minneverdig måte å se byens severdigheter på. Vognene tilbyr en flott måte å utforske byens historiske gater og bygninger.
 • Besøk Tyn-kirken: Tyn-kirken er en fantastisk gotisk katedral som ligger på Gamlebytorget, og det er en flott måte å oppleve byens rike historie og arkitektur. Barn vil elske de intrikate designene og detaljene til kirken, og det er en fin måte å lære om byens religiøse tradisjoner.
 • Prøv lokal mat og drikke: Gamlebytorget er hjemsted for flere restauranter og kafeer som tilbyr deilig lokal mat og drikke, inkludert tradisjonell tsjekkisk mat og kjent tsjekkisk øl. Barn kan prøve ut ny og spennende mat og drikke, og foreldre kan nyte noen av byens beste kulinariske tilbud.
 • Se gateforestillinger: Gamlebytorget er et populært reisemål for gateartister, med musikere, tryllekunstnere og andre artister som underholder publikum hele dagen. Barn vil elske å se forestillingene og delta i handlingen, og det er en fin måte å oppleve byens pulserende kultur og energi.
astronomiske klokken i praha

Nasjonalt teknisk museum:

Det nasjonale tekniske museet i Praha er et flott sted for barn å lære om teknologiens og ingeniørens historie. Museet har et bredt utvalg av utstillinger, fra transport til astronomi og mer, og mange av dem er interaktive, noe som gjør dem engasjerende og morsomme for barna.

Et av museets høydepunkter for barn er transportutstillingen, som har en rekke kjøretøy, inkludert biler, tog, fly og til og med en ekte dampmaskin. Barn kan utforske de forskjellige kjøretøyene, klatre ombord på noen av dem og lære om historien til transport og ingeniørkunst.

En annen populær utstilling for barn er planetariet, som har show som tar besøkende med på en reise gjennom universet. Showene er visuelt imponerende og lærerike, og de er en fin måte for barn å lære om astronomi og kosmos underverker.

Museet har også flere praktiske utstillinger der barna kan prøve seg på forskjellige ingeniør- og vitenskapsaktiviteter, inkludert å bygge broer, eksperimentere med lyd og lys og utforske egenskapene til elektrisitet og magnetisme.

Miniatyrmuseum:

Miniaturmuseet i Praha er en unik og fascinerende attraksjon som er perfekt for barnefamilier. Museet har en omfattende samling av miniatyrmodeller, inkludert bygninger, kjøretøy og andre gjenstander, som alle er utrolig detaljerte og nøyaktige.

Museet er delt inn i flere seksjoner, som hver viser et annet tema eller epoke. Besøkende kan se detaljerte modeller av kjente landemerker fra hele verden, inkludert Eiffeltårnet, Taj Mahal og Colosseum. Det er også modeller av kjente historiske hendelser, som slaget ved Waterloo og forliset av Titanic.

En av de mest imponerende delene av museet er modelljernbanen, som har et stort og intrikat togsystem som går gjennom et detaljert miniatyrlandskap. Barn vil elske å se togene gå forbi og prøve å se alle de små detaljene, for eksempel miniatyrmennesker, dyr og kjøretøy.

I tillegg til modellene har museet også flere interaktive utstillinger, inkludert en praktisk modellbyggingsstasjon hvor barna kan lage sine egne miniatyrmodeller.

miniatyr museum i praha

Wenceslas Square:

Václavplassen er et av Prahas mest populære og travle områder, og besøkende kan nyte flere familievennlige aktiviteter mens de utforsker området.

En av hovedattraksjonene er Nasjonalmuseet, som ligger på toppen av torget. Museet har ulike utstillinger som passer for barn, inkludert utstillinger om naturhistorie, vitenskap og tsjekkisk kultur. Det er også regelmessige workshops og arrangementer for barn, inkludert håndverk og praktiske aktiviteter.

En annen morsom aktivitet for familier er å ta en tur med hest og vogn rundt på torget. Barn vil elske nyheten med å sitte i en vogn, og det er en fin måte å se severdighetene og nyte atmosfæren på torget.

Det er også flere gateartister og musikere i området, noe som skaper en livlig og underholdende atmosfære. Barn kan glede seg over å se de forskjellige artistene og til og med delta i noen av showene og spillene.

Torget forvandles til et julemarked i desember og begynnelsen av januar, med festlig dekorasjon, tradisjonell mat og drikke, og en rekke morsomme aktiviteter for barn, inkludert skøyter og karusellturer.

Til slutt er torget omgitt av en rekke butikker, restauranter og kafeer, noe som gjør det til et flott sted å stoppe for en matbit eller et måltid. Mange restauranter og kafeer tilbyr barnevennlige menyer og aktiviteter, og det er flere iskrem- og søtbutikker i området.

familie på reise til praha

Elve cruise på Moldau:

Barn kan synes det er slitsomt å gå rundt i byen for å utforske de forskjellige severdighetene og attraksjonene. Men det føles plutselig mye bedre og finere hvis de kan se alt mens de nyter en båttur på elven Moldau. Derfor er et elvecruise på Vltava-elven en fantastisk familieaktivitet i Praha.

Det er båtturer hvor du bare ser ut av vinduet og nyter utsikten, mens andre turer kommer med levende musikk, middagsmuligheter og andre alternativer. Er det kaldt ute kan du sitte inne og nyte utsikten ved å se ut av vinduet. Men det er mulig på nesten alle båter å sitte ute som er en forfriskende og vakker opplevelse, spesielt på en varm sommerkveld.

elvecruise på moldau

Sjokolademuseum:

Familier elsker sjokolademuseet i Praha fordi det er en morsom og interaktiv attraksjon som tilbyr en unik og smakfull opplevelse for besøkende i alle aldre.

Museet ligger i hjertet av byen. Det gir et fascinerende innblikk i sjokoladeproduksjonshistorien, fra de gamle maya- og aztekiske sivilisasjonene til nåtiden. Besøkende kan lære om opprinnelsen til sjokolade, hvordan den er laget og hvordan den brukes i forskjellige kulturer og kjøkken.

Et av hovedhøydepunktene til museet er sjokoladeverkstedet, hvor besøkende kan lære å lage sine egne sjokoladekreasjoner under veiledning av en ekspert sjokoladeprodusent. Barn vil elske å komme i gang og lage sine egne sjokoladeplater, trøfler og andre deilige godbiter.

Museet tilbyr også en rekke smaksprøver, inkludert forskjellige typer sjokolade fra hele verden og en rekke sjokoladebaserte desserter og drikkevarer. Barn vil elske å smake på sjokolade og prøve ut nye smaker og teksturer.

I tillegg til sjokoladeverkstedet og smaksprøver, har museet en rekke interaktive utstillinger, inkludert en sjokoladefontene, en 3D-sjokoladeskriver og en virtuell virkelighetsopplevelse som tar besøkende med på en reise gjennom sjokoladens historie.

sjokolademuseum i praha

Hvor bør familien bo i Praha?

Vi har nettopp fortalt deg om fantastiske familieaktiviteter i Praha. Men har du gjort deg noen tanker om hvor du skal bo i Praha? Når du reiser med barn er det viktig å gjøre ting så enkelt som mulig. Derfor vil vi inkludere navnene på tre hoteller i Praha som vil gjøre det enda morsommere og enklere å utforske Praha.

Novotel Praha Wenceslas-plassen

Hotellet har en perfekt beliggenhet i sentrum av Praha ikke langt fra Wenceslasplassen. De har familierom tilgjengelig, en fantastisk utsikt fra takterrassen og et svømmebasseng som barna kan bruke til å slappe av mellom de forskjellige sightseeingprogrammene. Hotellet har også et treningsrom og en fantastisk frokost tilgjengelig.

Novotel Praha

Wellness Hotel Olsanka

Dette hotellet ligger ikke i sentrum, men hvis du liker å reise med trikk, kan du komme deg til gamlebyen på 10 minutter. Hotellet er laget for sportselskere, da det har innendørs svømmebasseng, badmintonbaner, bordtennismuligheter, et treningssenter og mye mer. Dette er et billig hotell sammenlignet med mange andre i Praha, så hvis du ikke har noe imot å bo utenfor sentrum, kan dette bli en stor hit for hele familien.

sport hotell i praha

Mordecai 12 leiligheter

Det er fint å bo på hotell, men for en familie på tur er det ofte mye bedre å bo i en leilighet der de har eget kjøleskap, kan lage sin egen mat og drive etter sin egen tidslinje på en bedre måte . Mordecai 12 Apartments in Prague er det perfekte stedet for et spennende avbrekk. Leiligheten ligger sentralt i Praha, ikke langt fra Gamlebytorget, Karlsbroen og andre viktige steder i gamlebyen.

Familieleilighet i praha

Hva bør familien spise i Praha?

Hvis du kommer med barn til Praha, besøker du kanskje ikke de dyreste og fineste restaurantene i Praha. Du spiser fordi du er sulten, og det viktigste er å spise noe som er raskt tilberedt og som du vet at alle vil like.

Kanskje du misliker hurtigmat, men det er hyggelig å vite at du kan finne mange fastfood-restauranter i Praha. Som et resultat kan du enkelt spise en Big Mac på McDonald’s eller en sprø kylling på KFC hvis det er det familien foretrekker.

Besøker du en mer seriøs restaurant, er flere måltider fortsatt egnet for barn. Italienske restauranter regnes som familievennlige ettersom de serverer pizza, pasta og andre populære retter. Hvis du ender opp på en tradisjonell tsjekkisk restaurant, inkluderer populære måltider wienerschnitzel og tradisjonell gulasj. En av Prahas mest populære søte bakverk er Trdelnik, en sylindrisk kake laget ved å pakke deigen rundt en pinne og steke den over åpen flamme. Den rulles deretter i sukker og kanel, noe som gjør den til en søt og deilig godbit som barna garantert vil elske.

hva skal barna spise i Praha?

Du er klar for en fantastisk ferie med hele familien i Praha.

Avslutningsvis er Praha et flott reisemål for familier med barn, og tilbyr en rekke attraksjoner som kombinerer historie, kultur, natur og moro. Enten det er å utforske slott og parker, unne seg deilig mat og kulturelle opplevelser, eller lære om vitenskap og teknologi, er det noe for enhver smak i denne vakre byen.

Hvor kan jeg gå en løpetur i Praha?

Leter du etter noen flotte steder å jogge i Praha? Da har du kommet til rett sted! Praha er en vakker by med så mange fantastiske steder å løpe og få hjertet til å pumpe. I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over fem av våre favorittsteder for jogging i Praha.

Kanskje du bare vil trene mens du er i Praha? Hvis du liker byen, bør du vurdere å reise tilbake til Praha en annen gang for å delta i Praha maraton eller for å løpe en halvmaraton. Inntil da, nyt denne listen, hvor du kan få forslag til flotte steder å løpe i Praha.

Hvis du løper et maraton i Praha, vil du besøke de fleste stedene på denne listen. Hvis du bare vil løpe noen kilometer, kan du velge hvilket som helst av disse områdene. Har du mye energi? Hvorfor ikke koble sammen flere av disse stedene og gjøre det til en lang og solid øvelse?

Hvor skal du jogge i Praha?

Her har du fem forslag.

Stromovka-parken

Dette er en enorm park i hjertet av Praha som er perfekt for jogging. Det er tonnevis av stier å velge mellom, så du kan blande ting og utforske ulike deler av parken. I tillegg er det massevis av trær og grøntområder, så du vil føle at du er midt i naturen selv om du er i byen.

Letna Park

Hvis du leter etter et flott sted å få panoramautsikt over Praha, er Letna Parken stedet for deg. Det er nok av stier her, og du vil kunne se kjente landemerker mens du jogger. Det er et flott sted å gå hvis du vil trene og nyte severdighetene samtidig.

Vysehrad

Dette historiske festningsverket ligger på en høyde i byen. Mange stier her er perfekte for jogging, og du vil få se noen fantastiske utsikter over byen mens du løper. I tillegg er det et flott sted å gå hvis du leter etter litt historie og kultur.

Riegrovy Sady Park

Dette er en annen flott park i Praha som er perfekt for jogging. Det er mange stier å velge mellom, og det er til og med en uteservering hvor du kan ta en drink og slappe av etter løpeturen. Det er et populært sted for lokalbefolkningen, så du vil oppleve autentisk Praha-liv mens du er her.

Praha slott

Dette er et av byens mest kjente landemerker og et flott sted å jogge. Det beste stedet her er Slottshagen, men du vil også ha det gøy hvis du løper opp og ned trappene som fører til slottet og i gatene rundt selve slottet.

på joggetur i praha

Hvorfor er det viktig å varme opp før jogging og å strekke seg etterpå?

Oppvarming og tøying før og etter jogging er viktig av flere grunner:

Forebygging av skader: En skikkelig oppvarming kan bidra til å øke blodstrømmen til muskler og ledd, og redusere risikoen for skade. Å strekke seg etter jogging kan også bidra til å redusere muskelsår og stivhet.

Forbedret ytelse: En oppvarming hjelper til med å gjøre kroppen klar for fysisk aktivitet ved å øke pulsen og forberede musklene for bevegelse. Å strekke seg etter jogging kan bidra til å opprettholde fleksibiliteten og forhindre stramhet, og forbedre den generelle ytelsen.

Redusert risiko for muskelubalanser: Jogging innebærer repeterende bevegelser, som kan føre til muskelubalanser. Stretching kan bidra til å rette opp disse ubalansene ved å målrette mot spesifikke muskelgrupper og opprettholde en balanse mellom fleksibilitet og styrke.

Forbedret fleksibilitet og bevegelsesområde: Regelmessig strekk kan bidra til å øke fleksibiliteten og bevegelsesområdet, noe som kan være spesielt viktig for jogging. Et større bevegelsesområde kan forbedre ytelsen din og redusere risikoen for skade.

Kort sagt, oppvarming og tøying før og etter jogging er viktig for skadeforebygging, forbedret ytelse, redusert risiko for muskelubalanser og forbedret fleksibilitet og bevegelsesutslag. Så sørg for å gjøre disse aktivitetene til en vanlig del av joggerutinen din!


Så der har du det, venner! Fem av våre favorittsteder for jogging i Praha. Enten du er lokalbefolkning eller bare er på besøk, vil disse stedene helt sikkert gi deg en flott treningsøkt og noen fantastiske severdigheter. Glad jogging!