Seks skjulte perler verdt å besøke i Praha

hidden gems in prague

Praha er en by full av underverker og overraskelser. Utover de velkjente turistattraksjonene som Karlsbroen, slottet, Petrin-bakken, Gamlebytorget og nasjonalteateret, er det mange skjulte perler som venter på å bli oppdaget. Her er seks av de beste skjulte attraksjonene i Praha som definitivt er verdt å besøke.

Seks skjulte perler verdt å besøke i Praha

Wallenstein hage

Wallenstein-hagen, som ligger i den lille byen Praha, er en av de vakreste og mest rolige hagene i byen. Det ble bygget på begynnelsen av 1600-tallet som en del av Wallenstein Palace-komplekset, som var hjemmet til den keiserlige general Albrecht von Wallenstein. Hagen ble designet i italiensk barokkstil, med terrasser, fontener, skulpturer og en liten kunstig grotte.

En av de mest slående egenskapene til hagen er den store sentrale fontenen, som er omgitt av en sirkulær dam. Fontenen har en skulptur av Neptun, den romerske havguden, og er en av de største barokke fontenene i Europa. Besøkende kan sitte på benkene i nærheten og nyte den fredelige lyden av vannet når det renner fra fontenen.

Et annet høydepunkt i hagen er Sala Terrena, en stor hall som åpner ut mot hagen. Sala Terrena ble brukt til konserter, teaterforestillinger og andre kulturelle begivenheter på Wallensteins tid. I dag brukes den til kunstutstillinger og andre arrangementer.

Hagen er også hjemsted for en rekke skulpturer og statuer, inkludert en av guden Mars, som står vakt over inngangen til hagen. Andre bemerkelsesverdige skulpturer inkluderer Three Graces og Bronse Dragon.

En av de mest interessante egenskapene til Wallensteinhagen er den lille kunstige grotten, som ligger i den nordlige enden av hagen. Grotten er laget av stein og har en liten dam, stalaktitter og andre fjellformasjoner. Den ble designet for å se ut som en naturlig hule og er et populært sted for besøkende å utforske.

Letna Park

Letna-parken i Praha er definitivt verdt et besøk for turister, siden den tilbyr noen av de beste panoramautsiktene over byen. Fra toppen av bakken kan du se Moldau, gamlebyen og mange av Prahas berømte landemerker, som St. Vitus-katedralen, Praha slott og Karlsbroen.

Men det er ikke alt Letna Park har å tilby. Det er også et populært sted for lokalbefolkningen å henge ut, jogge, sykle, ha en piknik, eller bare nyte litt fred og ro borte fra de travle gatene i byen. Du vil se familier med barn som leker på lekeplassene, par som rusler hånd i hånd og vennegrupper som spiller frisbee eller griller.

Et av høydepunktene i parken er Letna Beer Garden, som ligger nær toppen av bakken. Her kan du nyte en kald tsjekkisk øl og noen tradisjonelle snacks, for eksempel pølser eller syltet ost, mens du nyter den fantastiske utsikten over Praha.

Parken er også hjemsted for flere interessante skulpturer, inkludert Metronomen, som ble installert på 1990-tallet etter kommunismens fall. Metronomen er en stor, svingende pendel som fungerer som en påminnelse om Prahas turbulente historie.

I tillegg er Letna Park beleilig plassert i nærheten av andre populære attraksjoner, som Praha slott og det nasjonale tekniske museet. Du kan enkelt kombinere et besøk til Letna Park med en tur til disse andre stedene.

Museet for alkymister og magikere

Museet for alkymister og magikere er en unik og fascinerende attraksjon som absolutt er verdt et besøk for turister som er interessert i Prahas mystiske og okkulte historie.

Museet ligger i hjertet av Prahas gamleby og tar deg tilbake til 1500-tallet da alkymi og magi ble praktisert mye i byen. Når du går gjennom museets rom, vil du se en rekke utstillinger som viser frem verktøyene, instrumentene og gjenstandene som brukes av alkymister og magikere, samt deres tro og praksis.

Et av høydepunktene på museet er gjenskapingen av en alkymistens laboratorium, komplett med eliksirer, eliksirer og andre mystiske stoffer. Du vil også se en samling sjeldne bøker og manuskripter, for eksempel den legendariske «Abramelins bok», som sies å inneholde hemmelighetene til gammel magi.

Museets samling inkluderer også en rekke gjenstander knyttet til den berømte alkymisten Edward Kelley, som bodde i Praha på slutten av 1500-tallet og jobbet for keiser Rudolf II. Kelley sies å ha produsert den legendariske Philosopher’s Stone, et stoff som visstnok kunne gjøre uedle metaller til gull og gi evig ungdom.

Bortsett fra sin historiske og kulturelle betydning, tilbyr museet også en morsom og interaktiv opplevelse for besøkende. Du kan prøve tidstypiske kostymer, delta i forskjellige eksperimenter og til og med få formuen din fortalt av en profesjonell tarotkortleser.

Fransiskanerhagen

Fransiskanerhagen er en fredelig oase som ligger i Praha som absolutt er verdt et besøk for turister som ønsker å ta en pause fra byens kjas og mas og nyt litt ro.

Hagen ble grunnlagt på 1300-tallet av fransiskanermunkene som brukte den som et sted for meditasjon og kontemplasjon. I dag har hagen blitt renovert og forvandlet til en vakker offentlig park som har en rekke trær, blomster og fontener.

Et av høydepunktene i fransiskanerhagen er den vakre dammen i sentrum, som er hjemsted for ender og annet dyreliv. Du kan sitte på en av benkene rundt dammen og nyte den fredelige atmosfæren mens du lytter til lyden av vannet.

Hagen er også et flott sted å ha en piknik, lese en bok eller bare slappe av i skyggen av trærne. Det er en liten kafé hvor du kan ta en kaffe eller en matbit og nyte utsikten over hagen.

En annen grunn til å besøke Franciscan Garden er dens praktiske beliggenhet. Det ligger bare noen få minutters gange fra Prahas berømte Václavplassen, noe som gjør det til et flott sted å unnslippe folkemengdene og støyen i sentrum.

John Lennon-muren

John Lennon-muren er en må-se attraksjon i Praha for turister som er interessert i musikk, kunst og historie. Muren ligger i det sjarmerende distriktet Malá Strana, nær Vltava-elven, og det er et av de mest ikoniske og fargerike landemerkene i byen.

Muren ble berømt på 1980-tallet da Praha fortsatt var under kommunistisk styre. På den tiden brukte unge tsjekkere muren som en måte å uttrykke sin uenighet og frustrasjon med regimet på. De malte bilder av John Lennon, som var et symbol på frihet og fred, samt politiske slagord og budskap om håp og kjærlighet.

JOhn Lennon Prague

I dag er veggen dekket med fargerik graffiti, sitater og kunstverk, og det er en levende og stadig skiftende hyllest til Lennon og hans budskap om fred. Turister kan bruke timevis på å vandre rundt veggen, beundre kunsten og lese meldingene, som er skrevet på mange forskjellige språk.

Å besøke John Lennon-muren er også en fin måte å utforske den sjarmerende bydelen Malá Strana. Området er fullt av sjarmerende gater og historiske bygninger, og det er et flott sted å ta en matbit eller en drink på en av de mange kafeene og restaurantene.

Vojanovy Sady

Vojanovy Sady er en sjarmerende og pittoresk park som ligger i det historiske distriktet Malá Strana, og det er absolutt verdt et besøk for turister som ønsker å oppleve skjønnheten og roen i Prahas parker.

Parken er oppkalt etter Vojan-familien, som eide landet på 1700-tallet. I dag har parken en rekke trær, blomster og busker, samt flere turstier og benker hvor besøkende kan slappe av og nyte utsikten.

Et av høydepunktene til Vojanovy Sady er den vakre dammen i sentrum, som er omgitt av gråtende vier og andre trær. Du kan sitte på en av benkene ved dammen og se ender og svaner svømme i vannet.

En annen grunn til å besøke Vojanovy Sady er dens historiske betydning. Parken ligger ved siden av den berømte St. Nicholas-kirken, som er en av de viktigste barokkbygningene i Praha. Parken tilbyr et flott utsiktspunkt for å beundre kirkens utsmykkede fasade og kuppel.

Vojanovy Sady er også et flott sted å unnslippe folkemengdene og støyen i sentrum. Parken er vanligvis ikke så overfylt som andre populære turiststeder, noe som gjør den til et fredelig og avslappende sted å besøke.

Er du klar til å oppdage disse skjulte perlene i Praha?

Praha er en by full av skjulte perler som venter på å bli oppdaget. Fra fredelige hager til sære museer, det er noe for enhver smak i denne vakre byen. Neste gang du besøker Praha, sørg for å sjekke ut noen av disse skjulte attraksjonene og oppleve byen på en helt ny måte.

Legg inn en kommentar