5 viktige hendelser i Prahas historie

Praha har en rik og fascinerende historie. Byen har opplevd invasjoner og revolusjoner. Praha har med andre ord sett alt. I denne artikkelen vil vi kort skrive om fem hendelser som har påvirket byen og dens historie sterkt. Hvis du vil lære mer om de forskjellige hendelsene, gå til Wikipedia eller en annen kilde du stoler på. Du kan også bli med på en guidet tur i Praha for å lære mer.

1. Grunnleggelsen av Praha slott (9. århundre)

Praha slott er det største slottskomplekset i verden. Det har vært stedet hvorfra tsjekkiske herskere har styrt landet i mer enn tusen år. Byggingen av slottet startet i det 9. århundre, noe som gjør det til et av de eldste slottene i Europa.

2. Byggingen av Karlsbroen (1357)

Karlsbroen er et av de mest berømte landemerkene i Praha. Broen, som krysser elven Vltava, ble bygget i det 14. århundre. I lang tid var det den eneste forbindelsen mellom Praha slott og byens gamleby, men hvis du besøker Praha i dag, er det bare en av mange broer. Men sannheten er at turister som kommer til Praha bare husker navnet på en bro når de går hjem, og det er Karlsbroen.

Karlsbroen

3. Defenestrasjon av Praha (1618)

Defenestrasjonen av Praha var en sentral hendelse i begynnelsen av trettiårskrigen, en stor europeisk konflikt som varte fra 1618 til 1648. I 1618 kastet tsjekkiske opprørere habsburgske tjenestemenn ut av et vindu på Praha slott, noe som utløste konflikten.

4. Praha-våren (1968)

Praha-våren var en periode med politisk liberalisering og masseprotester i Tsjekkoslovakia. Den begynte 5. januar 1968, og den endte ca. 7 1/2 måned senere på grunn av den Sovjetunionen-ledede invasjonen 21. august 1968. Perioden var preget av forsøk på reformer og større politisk frihet, men invasjonen satte en stopper for disse håpene.

5. Fløyelsrevolusjon (1989)

Fløyelsrevolusjonen var en ikke-voldelig politisk revolusjon som fant sted i Tsjekkoslovakia i 1989. Revolusjonen førte til slutten av 41 år med kommunistisk styre i landet. Fløyelsrevolusjonen ble fremhevet av massedemonstrasjoner og streiker i Praha, så vel som andre byer over hele landet.

Disse hendelsene har alle spilt en betydelig rolle i utformingen av Prahas historie. Ved å lære om disse hendelsene kan vi få en bedre forståelse av byens rike fortid og den viktige rollen den har spilt i europeisk historie. Hvis du ønsker å lære mer om Praha, bli med på en guidet tur, ta en titt på de andre artiklene i vår Praha Guide, og kom og oppdag byen for deg selv snart!

Legg inn en kommentar