Middelaldermiddag på «U Pavouka» i Praha – Er det verdt pengene?

u pavouka

Folk kommer til Praha for å gå over Karlsbroen, for å besøke Vitus-katedralen, for å drikke lokal øl, og for å gå opp og ned gatene i Prahas gamleby. Men hvor skal du spise middagene dine i Praha? Har du hørt om den svært populære restauranten som heter «U Pavouka»? Dette er en restaurant som gir deg en middelaldersk middagsopplevelse med mye drikke og mat, og et program bestående av sverdkamper, magedans, høy musikk og mye mer. Er «U Pavouka» verdt pengene? Bør du tilbringe en kveld i restauranten under reisen til Praha?

«U Pavouka» ligger i sentrum av Praha, kun 2 minutter til fots fra torget i gamlebyen. Som et resultat trenger du ikke å gjøre mange ordninger for å komme dit. Hvis du besøker de populære julemarkedene eller påskemarkedene på torget i gamlebyen, kan du bare gå mot det berømte Kruttårnet i nærheten av rådhuset, og restauranten vil være på venstre side innen 2 minutter. Beliggenheten er med andre ord perfekt!

Middelalderens restaurant Praha

Det er flere byer i Europa med lignende temarestauranter. I Budapest (Ungarn) er Sir Lancelot den mest berømte middelalderrestauranten, mens Rozengrals er en populær middelalderrestaurant i Riga (Latvia). Men bør du reservere bord og bruke mye penger på en ganske dyr middag i «U Pavouka» i Praha?

Hva gjør «U Pavouka» så spesiell?

Når du ankommer restauranten, blir du eskortert ned i en mørk kjeller hvor det er mange stearinlys. Hele atmosfæren tar deg tilbake til det du kanskje tenker på som en taverna i middelalderen. Når programmet starter, blir du ønsket velkommen av musikere som spiller typisk middelaldermusikk mens de marsjerer gjennom hele restauranten, noe som gir alle sjansen til å se musikerne på nært hold. Dette er en helt fantastisk måte å starte kvelden på, og atmosfæren musikerne og musikken bringer med seg gir programmet en flying start!

Restauranten har en tidsplan for maten, noe som betyr at maten serveres til faste tider. Dette er med andre ord et helaftens program, og ikke et sted du besøker i 30 minutter og deretter løper til neste program. Hvis du ankommer rundt 20.00, bør du vite at hovedretten først kommer til bordet rundt 80-90 minutter senere. Men før du kommer til hovedretten, får du en forrett, en suppe, en pannekake og masse underholdning.

U pavouka praha

Menyen kan endres i fremtiden. Det er også verdt å vite at barn bare får servert tre retter, mens voksne får servert fem retter i restauranten.

Når musikerne kommer tilbake til plassene sine, kommer danserne, og du vil se dem mange ganger i løpet av kvelden. Dette er flotte og dyktige dansere som vil følge deg og underholde de besøkende. Men det er også skuespillere / skuespillerinner som opptrer, og ikke bli overrasket om du er vitne til en sverdkamp eller andre kamper i nærheten av der du sitter.

Er «U Pavouka» en familievennlig restaurant?

Hvis du kommer med tenåringer til Praha, vil dette sannsynligvis være et av de mest populære programmene du deltar på. Det er ikke en tilfeldighet at mange refererer til «U Pavouka» som et teater og en restaurant, og ikke bare som en restaurant. Dette er en restaurant med fullt program, og tenåringer vil nyte både skuespillet, dansen og atmosfæren.

Barn under 5 år vil ha problemer med å forstå hva som skjer, men barn i alderen mellom 5 og 10 vil mest sannsynlig ha det bra, selv om noen kanskje synes noe av underholdningen er litt skummel (men det ville ikke stoppe oss fra å ta med slike barn).

For å svare på spørsmålet; «U Pavouka» er sannsynligvis en av de mest familievennlige aktivitetene i Praha, og en som barna dine vil huske lenge etter at du forlater byen!

Det er verdt å vite at det er ubegrenset ølforbruk inkludert i programmet (normalt). Hva betyr dette? Du bør ikke bli overrasket om andre gjester blir i godt humør og begynner å synge, danse og komme i ekstremt godt humør på grunn av å konsumere for mye alkohol. Hvis du ikke vil at barna skal se det, vil du kanskje gå andre steder, men du kan også bruke det som en mulighet til å lære dem om alkoholforbruk og om livet i tavernaene i middelalderen.

Hvordan er maten i «U Pavouka»?

Så langt har vi skrevet mye om underholdningen i restauranten (som er kjempebra). Men hvordan er maten? Hvis du kjøper en full meny, vil du bli servert fem retter. Under oppholdet fikk vi først servert en salat, etterfulgt av en suppe, en pannekake med spinat, et gigantisk stykke kjøtt, og deretter en dessert til slutt. Du kan se bilder av maten vi fikk servert nedenfor.

Vi elsket showet, men vi var ikke så begeistret for maten. Suppen var fantastisk, hovedretten (kjøttet) var saftig og mye, men forretten, pannekaken og desserten var lett å glemme. Barna som bare fikk tre retter gledet seg veldig til desserten, men ingen av dem likte den, så det ble ingen suksess for dem, heller ikke blant de voksne. Pannekaken ville vært en større suksess med Nutella, men det ville ikke vært veldig autentisk. Problemet var bare at barna ikke var fornøyd med en pannekake med spinat, selv om den hadde en god smak.

For å oppsummere maten; Det føltes autentisk, men det kunne vært bedre og mer barnevennlig.

Hvor mye koster en «U Pavouka» middag?

Hvis du bestiller middag gjennom en side som GetYourGuide, er prisen € 78 per voksen (12 år eller mer) og € 47 per barn (4-11). Det er en dyr middag, men det er viktig å ta hensyn til alt det ekstra du får i tillegg til maten. En ting er det ubegrensede drikkeforbruket (øl, vin og brus), det andre er showet og hele atmosfæren du får gjennom kvelden.

Drevet av GetYourGuide

Det er fortsatt en dyr opplevelse, så en familie på fire med to tenåringer kan lett ende opp med å bruke € 320 på å betale for en middag i «U Pavouka». Er det verdt det? Det er opp til deg å bestemme, men vi er ganske overbevist om at det vil være en opplevelse de fleste gjester vil huske i svært lang tid.

Det er mulig å spise til en lavere pris i «U Pavouka» hvis du reserverer et bord for tidlig middag som starter kl 16:30. Dette er et ganske likt show, men billigere på grunn av det faktum at de fleste ønsker å være der om kvelden og ikke på dette tidspunktet.

Hva synes du om «U Pavouka» i Praha?

Har du vært på restauranten? Hvordan likte du opplevelsen? Var det verdt prisen? Var det en opplevelse du vil huske?

Mange sier at de ikke ville besøke restauranten to ganger, men som en engangshendelse er det definitivt verdt pengene. Er du enig?

Legg inn en kommentar