Kollektivtransport

Praha har et godt fungerende offentlig transport system der du kan velge mellom busser, trikker, t-baner og en flott taubane. Det finnes alle slags typer billetter for transporten; enkeltbilletter, dagskort, tredagerskort og femdagerskort. Utover dette kan man også kjøpe månedskort, tremånederskort og årskort. Billettene må stemples før man går inn i t-bane systemet eller i det man går ombord på bussen eller trikken.

Prague - Praha - Prag

T-bane i Praha:
Det er tre linjer i Praha; en grønn, en gul og en rød linje. De starter rundt 5 på morgenen og kjører fram til 24.00 på kvelden. De går regelmessig så ingen grunn til å pugge rutetabeller.

Buss og trikk i Praha:
Bussene og trikkene starter ofte rundt 4.30 på morgenen og kjører også fram til midnatt. Mellom midnatt og 4.30 er det noen nattbusser som går.

Taubanen:

Det er en taubane som man kan bruke for å komme seg opp på Petrin høyden. Under hovedsesongen går denne vært 10-15 minutt. Første turen går 9 på morgenen. Du kan lese mer om Petrin høyden her.

Hvis du ønsker å være godt forberedt for ditt Praha opphold og for eksempel ha et kollektivtransport kart som venter på deg på hotellet ved ankomst er det ikke noe problem.