Kollektivtransport

Praha har et godt fungerende offentlig transport system der du kan velge mellom busser, trikker, t-baner og en flott taubane. Det finnes alle slags typer billetter for transporten; enkeltbilletter, dagskort, tredagerskort og femdagerskort. Utover dette kan man også kjøpe månedskort, tremånederskort og årskort. Billettene må stemples før man går inn i t-bane systemet eller i det man går ombord på bussen eller trikken.

Prague - Praha - Prag

T-bane i Praha:
Det er tre linjer i Praha; en grønn, en gul og en rød linje. De starter rundt 5 på morgenen og kjører fram til 24.00 på kvelden. De går regelmessig så ingen grunn til å pugge rutetabeller.

Metrokart i Praha:

Nedenfor kan du se et kart som viser de tre metrolinjene i Praha.

metro kart praha

Buss og trikk i Praha:
Bussene og trikkene starter ofte rundt 4.30 på morgenen og kjører også fram til midnatt. Mellom midnatt og 4.30 er det noen nattbusser som går.

Taubanen:

Det er en taubane som man kan bruke for å komme seg opp på Petrin høyden. Under hovedsesongen går denne vært 10-15 minutt. Første turen går 9 på morgenen. Du kan lese mer om Petrin høyden her.

Prisliste for offentlig transport i Praha:

Du kan kjøpe billetter til offentlig transport fra billettautomater over hele byen og også ved t-banestasjonene. Hvor mye koster en billett?

  • Gyldig i 30 minutter: 30 CZK
  • Gyldig i 60 minutter: 40 CZK
  • Gyldig i 24 timer: 120 CZK
  • Gyldig i 72 timer: 330 CZK

Barn reiser gratis med offentlig transport til de fyller 15 år.