Gamleby torget

Gamleby torget i Praha er en utrolig koselig plass, full av turister og forskjellige markeder og scener, alt ettersom når du kommer til byen. Før jul er det kjempekoselig julemarked på denne plassen og dette drar flere titusener av turister til byen (dette regnes som et av Europas beste markeder).

På gamleby torget er det mange severdigheter verdt å få med seg. Den astronomiske klokka fra middelalderen finnes på veggen til gamlebyens rådhus og hver time kan man se klokkespill «The Walk of the Apostles.» De eldste delene av klokka dateres tilbake til starten på 1400-tallet.

Midt på plassen finnes en Jan Hus statue som ble plassert der i 1915 i forbindelse med 500-års markeringen for at Jan Hus ble brent på bål 500 år tidligere.

Det finnes noen kirker også på torget i gamlebyen, og den gotiske Tyn kirken som de begynte å bygge på 1300-tallet er vår favoritt. Inngangen er litt bortgjemt, men om du først kommer deg inn er det en fin opplevelse. Den andre kirken, Nikolaus kirken, er også fin!

Når du leter etter et hotel i Praha er det greit å leite etter hotellet i nærheten av torget i gamlebyen. Dette er «sentrum», så jo nærmere du kommer, dess bedre er det!

Bilder av Gamleby torget

Gamlybytorget
Gamleby torget i Praha
Gamleby torget i Praha
Gamleby torget
Tyn katedralen i Praha på torget
Statue på torget i Praha
Statue på Gamleby torget