Fantastiske aktiviteter for barnefamilier i Praha.

Praha er en vakker og historisk by med mye å tilby familier på jakt etter moro og en minneverdig ferie. Fra å utforske byens fantastiske arkitektur og museer til å prøve ut deilig lokal mat og oppleve byens pulserende kultur, det er noe for enhver smak i Praha. I denne artikkelen tar vi en titt på noen av de beste aktivitetene og attraksjonene for familier som reiser til Praha. Vi gir ideer og inspirasjon til en morsom og uforglemmelig tur. Enten du reiser med små barn eller tenåringer, har Praha mye å tilby familier som leter etter et eventyr. La oss dykke inn!

Flotte programmer for familier i Praha.

Slottet i Praha:

Praha slott er et flott sted å reise med barn. Slottskomplekset tilbyr en rekke aktiviteter som passer for barn, og det er en fin måte å introdusere barna til historien og kulturen i byen.

En av hovedattraksjonene som barna vil elske er Golden Lane, en pittoresk bakgate med fargerike hus som en gang var hjemmene til slottsvakter og håndverkere. Barn kan utforske de små husene og lære om livet i middelalderen.

En annen attraksjon som barna vil elske er leketøysmuseet, som ligger i slottskomplekset. Museet har en samling på over 2000 leker fra forskjellige tidsepoker, og barna kan leke med noen av utstillingene og lære om lekenes historie.

St. Vitus-katedralen, som ligger innenfor slottskomplekset, er også en imponerende attraksjon som barna vil like. Katedralen har vakre glassmalerier og intrikate steinutskjæringer, og det er en fin måte å introdusere barna for gotisk arkitektur og Tsjekkias historie.

I tillegg har slottskomplekset flere hager og gårdsrom som er flotte for barn å utforske og løpe rundt i, og det er flere restauranter og kafeer i slottskomplekset som tilbyr barnevennlige menyer.

Slottet i Praha

Karlsbroen:

Karlsbroen i Praha er en morsom og unik opplevelse for barn av flere grunner.

For det første er broen en fotgjengersone, slik at barna kan løpe og leke uten å bekymre seg for trafikken. Broen er også full av gateartister, musikere og artister, og skaper en livlig og underholdende atmosfære som barna vil like.

I tillegg tilbyr broen fantastisk utsikt over elven Moldau og i retning av slottet. Barn kan nyte utsikten og nyte de vakre omgivelsene, mens foreldre kan ta minneverdige familiebilder.

Broen er også hjemsted for flere interessante statuer, inkludert den berømte statuen av St. Johannes av Nepomuk, som ifølge legenden bringer lykke til de som berører den. Barn vil like å se og berøre de forskjellige statuene og lære om deres historie og betydning.

karlsbroa i praha

Dyreparken:

Praha Zoo er en av de mest populære attraksjonene for familier i Praha. Det ligger i vakre naturomgivelser og er hjemsted for mer enn 4000 dyr fra hele verden. Dyrehagen er åpen hele året og tilbyr en rekke pedagogiske aktiviteter, inkludert dyrefôring og pedagogiske programmer for barn.

Et av høydepunktene i dyreparken er «Afrika»-utstillingen, som viser en rekke afrikanske dyr, inkludert sjiraffer, sebraer og elefanter. Dyrehagen har også en «Gorilla Pavilion», som er hjemsted for en gruppe vestlige lavlandsgorillaer, og et «Polarium», som inneholder dyr fra de arktiske og antarktiske områdene, inkludert pingviner, seler og isbjørner.

Dyrehagen tilbyr en rekke dyrefôringer og show hele dagen, inkludert fôringstider for løver, tigre og pingviner. Det er også daglige demonstrasjoner og show, som rovfugldemonstrasjonen og sjøløveshowet.

I tillegg til dyreutstillingene har dyrehagen også en rekke andre attraksjoner, inkludert en dyrehage for barn, en lekeplass og en dyrehage.

dyrepark i praha

Letna Park:

Letna Park er en vakker park som ligger i Praha, og det er et flott reisemål for familier med barn. Her er noen kule ting å gjøre i Letna Park.

 • Lek på lekeplassen: Letna Park har en stor lekeplass med massevis av husker, sklier og klatreutstyr som barna kan glede seg over. Det er et flott sted for barn å løpe rundt og brenne av litt energi mens foreldre slapper av på en benk i nærheten.
 • Besøk Beer Garden: Letna Beer Garden er et populært reisemål for familier, med mange uteserveringer og et stort utvalg av tsjekkisk øl og snacks. Foreldre kan nyte en kald øl mens barna løper rundt og leker på de nærliggende gressområdene.
 • Ta en spasertur eller sykkeltur: Letna Park har mange gang- og sykkelstier som snor seg gjennom parken, og tilbyr fantastisk utsikt over byen og elven. Familier kan leie sykler, utforske parken sammen, eller ta en rolig spasertur og nyte den friske luften og den vakre naturen.
 • Beveg på kroppen: Letna Park har flere idrettsbaner og baner, inkludert en fotballbane, en basketballbane og en skatepark. Familier kan ta med en ball eller frisbee og spille en kamp sammen, eller se noen av de lokale spillerne i aksjon.

Nasjonalt museum:

Å ta med barna til et museum kan være for mye for noen, men Nasjonalmuseet i Praha har mye å tilby hvis du er klar for en utfordring. Museet har et bredt utvalg av utstillinger, som dekker alt fra naturhistorie til tsjekkisk kultur og historie, noe som gjør det til et flott sted for barn å lære og utforske.

Et av museets høydepunkter for familier er utstillingene om naturhistorie, som inkluderer utstillinger om dinosaurer, dyr og planter. Barn kan se modeller av dinosaurer i naturlig størrelse, utforske de forskjellige habitatene til dyr og lære om den naturlige verden rundt dem.

Museet har også utstillinger om tsjekkisk historie og kultur, inkludert utstillinger om kjente tsjekkiske figurer og begivenheter. Barn kan lære om landets historie, se gjenstander fra forskjellige perioder og forstå hvordan landet har endret seg over tid.

I tillegg til utstillingene har museet også flere interaktive aktiviteter og workshops for barn, inkludert håndverk, spill og andre praktiske aktiviteter. Disse aktivitetene er en fin måte for barn å engasjere seg i utstillingene og lære på en morsom og interaktiv måte.

Nasjonalmuseet i Praha

Petrin Hill:

Petrin Hill er et populært reisemål for barnefamilier i Praha, og det er mange morsomme og engasjerende aktiviteter for barn å nyte. Her er noen ting barna kan gjøre på Petrin Hill:

 • Reis med taubanen: Taubanen er en populær måte å nå toppen av Petrin Hill, og barna vil elske den korte turen opp den bratte bakken. Fløibanen tilbyr flott utsikt over byen og åssiden, og det er en morsom opplevelse som barna ikke vil glemme.
 • Besøk speillabyrinten: Speillabyrinten er en morsom attraksjon for barn, med en labyrint av speil som skaper alle slags optiske illusjoner. Det er en fin måte å utfordre barnas oppfatning og romlige bevissthet på, og det er veldig gøy å utforske.
 • Besøk Petrin-tårnet: Petrin-tårnet er en miniatyrversjon av Eiffeltårnet, og det tilbyr en fantastisk utsikt over byen og området rundt. Barn vil elske å klatre opp i tårnets 299 trinn til toppen; utsikten fra toppen er virkelig fantastisk.
 • Utforsk hagene: Petrin Hill har flere hager og parker som er perfekte for barn å utforske, med mange åpne områder og naturlig skjønnhet. Barn kan løpe rundt, spille spill eller ha en piknik i et av de mange gressområdene.
 • Lei en sykkel eller scooter: Petrin Hill har flere sykkel- og scooterstier som snor seg gjennom parken, og tilbyr flott utsikt og en morsom måte å utforske området på. Familier kan leie sykler eller scootere og utforske parken sammen, eller ta med sine egne og nyte en rolig tur.
petrin i praha

Vysehrad:

Familier liker Vysehrad av mange grunner. Først og fremst er den historiske festningen og slottet fascinerende steder for både voksne og barn, med en rik historie som strekker seg over 1000 år tilbake. Festningen har imponerende voller, tårn og porter, mens slottet har vakre hager, gårdsrom og en fantastisk utsikt over byen. Barn vil elske å utforske de forskjellige kriker og kroker av slottet og forestille seg hvordan livet var i middelalderen.

I tillegg til slottet har Vysehrad flere parker og lekeplasser som er perfekte for barnefamilier. Spesielt Vojanovy Sady-parken er et flott sted for barn å utforske, med en lekeplass, en dam og rikelig med trær og grøntarealer. Foreldre kan slappe av på en benk mens barna leker, eller være med på moroa selv.

Gamlebytorget:

Gamlebytorget er et populært reisemål for barnefamilier i Praha, og det er mange morsomme og interessante aktiviteter for barn å nyte. Her er noen ting barna kan gjøre på Gamlebytorget:

 • Se på den astronomiske klokken: Den astronomiske klokken er en attraksjon du må se i Praha, og barna vil elske å se klokkens bevegelige figurer og intrikate design. Klokken setter opp et show hver time, og det er en fin måte å lære om byens historie og kultur.
 • Kjør en hestevogn: Barn vil elske å ri i en tradisjonell hestevogn, som tilbyr en unik og minneverdig måte å se byens severdigheter på. Vognene tilbyr en flott måte å utforske byens historiske gater og bygninger.
 • Besøk Tyn-kirken: Tyn-kirken er en fantastisk gotisk katedral som ligger på Gamlebytorget, og det er en flott måte å oppleve byens rike historie og arkitektur. Barn vil elske de intrikate designene og detaljene til kirken, og det er en fin måte å lære om byens religiøse tradisjoner.
 • Prøv lokal mat og drikke: Gamlebytorget er hjemsted for flere restauranter og kafeer som tilbyr deilig lokal mat og drikke, inkludert tradisjonell tsjekkisk mat og kjent tsjekkisk øl. Barn kan prøve ut ny og spennende mat og drikke, og foreldre kan nyte noen av byens beste kulinariske tilbud.
 • Se gateforestillinger: Gamlebytorget er et populært reisemål for gateartister, med musikere, tryllekunstnere og andre artister som underholder publikum hele dagen. Barn vil elske å se forestillingene og delta i handlingen, og det er en fin måte å oppleve byens pulserende kultur og energi.
astronomiske klokken i praha

Nasjonalt teknisk museum:

Det nasjonale tekniske museet i Praha er et flott sted for barn å lære om teknologiens og ingeniørens historie. Museet har et bredt utvalg av utstillinger, fra transport til astronomi og mer, og mange av dem er interaktive, noe som gjør dem engasjerende og morsomme for barna.

Et av museets høydepunkter for barn er transportutstillingen, som har en rekke kjøretøy, inkludert biler, tog, fly og til og med en ekte dampmaskin. Barn kan utforske de forskjellige kjøretøyene, klatre ombord på noen av dem og lære om historien til transport og ingeniørkunst.

En annen populær utstilling for barn er planetariet, som har show som tar besøkende med på en reise gjennom universet. Showene er visuelt imponerende og lærerike, og de er en fin måte for barn å lære om astronomi og kosmos underverker.

Museet har også flere praktiske utstillinger der barna kan prøve seg på forskjellige ingeniør- og vitenskapsaktiviteter, inkludert å bygge broer, eksperimentere med lyd og lys og utforske egenskapene til elektrisitet og magnetisme.

Miniatyrmuseum:

Miniaturmuseet i Praha er en unik og fascinerende attraksjon som er perfekt for barnefamilier. Museet har en omfattende samling av miniatyrmodeller, inkludert bygninger, kjøretøy og andre gjenstander, som alle er utrolig detaljerte og nøyaktige.

Museet er delt inn i flere seksjoner, som hver viser et annet tema eller epoke. Besøkende kan se detaljerte modeller av kjente landemerker fra hele verden, inkludert Eiffeltårnet, Taj Mahal og Colosseum. Det er også modeller av kjente historiske hendelser, som slaget ved Waterloo og forliset av Titanic.

En av de mest imponerende delene av museet er modelljernbanen, som har et stort og intrikat togsystem som går gjennom et detaljert miniatyrlandskap. Barn vil elske å se togene gå forbi og prøve å se alle de små detaljene, for eksempel miniatyrmennesker, dyr og kjøretøy.

I tillegg til modellene har museet også flere interaktive utstillinger, inkludert en praktisk modellbyggingsstasjon hvor barna kan lage sine egne miniatyrmodeller.

miniatyr museum i praha

Wenceslas Square:

Václavplassen er et av Prahas mest populære og travle områder, og besøkende kan nyte flere familievennlige aktiviteter mens de utforsker området.

En av hovedattraksjonene er Nasjonalmuseet, som ligger på toppen av torget. Museet har ulike utstillinger som passer for barn, inkludert utstillinger om naturhistorie, vitenskap og tsjekkisk kultur. Det er også regelmessige workshops og arrangementer for barn, inkludert håndverk og praktiske aktiviteter.

En annen morsom aktivitet for familier er å ta en tur med hest og vogn rundt på torget. Barn vil elske nyheten med å sitte i en vogn, og det er en fin måte å se severdighetene og nyte atmosfæren på torget.

Det er også flere gateartister og musikere i området, noe som skaper en livlig og underholdende atmosfære. Barn kan glede seg over å se de forskjellige artistene og til og med delta i noen av showene og spillene.

Torget forvandles til et julemarked i desember og begynnelsen av januar, med festlig dekorasjon, tradisjonell mat og drikke, og en rekke morsomme aktiviteter for barn, inkludert skøyter og karusellturer.

Til slutt er torget omgitt av en rekke butikker, restauranter og kafeer, noe som gjør det til et flott sted å stoppe for en matbit eller et måltid. Mange restauranter og kafeer tilbyr barnevennlige menyer og aktiviteter, og det er flere iskrem- og søtbutikker i området.

familie på reise til praha

Elve cruise på Moldau:

Barn kan synes det er slitsomt å gå rundt i byen for å utforske de forskjellige severdighetene og attraksjonene. Men det føles plutselig mye bedre og finere hvis de kan se alt mens de nyter en båttur på elven Moldau. Derfor er et elvecruise på Vltava-elven en fantastisk familieaktivitet i Praha.

Det er båtturer hvor du bare ser ut av vinduet og nyter utsikten, mens andre turer kommer med levende musikk, middagsmuligheter og andre alternativer. Er det kaldt ute kan du sitte inne og nyte utsikten ved å se ut av vinduet. Men det er mulig på nesten alle båter å sitte ute som er en forfriskende og vakker opplevelse, spesielt på en varm sommerkveld.

elvecruise på moldau

Sjokolademuseum:

Familier elsker sjokolademuseet i Praha fordi det er en morsom og interaktiv attraksjon som tilbyr en unik og smakfull opplevelse for besøkende i alle aldre.

Museet ligger i hjertet av byen. Det gir et fascinerende innblikk i sjokoladeproduksjonshistorien, fra de gamle maya- og aztekiske sivilisasjonene til nåtiden. Besøkende kan lære om opprinnelsen til sjokolade, hvordan den er laget og hvordan den brukes i forskjellige kulturer og kjøkken.

Et av hovedhøydepunktene til museet er sjokoladeverkstedet, hvor besøkende kan lære å lage sine egne sjokoladekreasjoner under veiledning av en ekspert sjokoladeprodusent. Barn vil elske å komme i gang og lage sine egne sjokoladeplater, trøfler og andre deilige godbiter.

Museet tilbyr også en rekke smaksprøver, inkludert forskjellige typer sjokolade fra hele verden og en rekke sjokoladebaserte desserter og drikkevarer. Barn vil elske å smake på sjokolade og prøve ut nye smaker og teksturer.

I tillegg til sjokoladeverkstedet og smaksprøver, har museet en rekke interaktive utstillinger, inkludert en sjokoladefontene, en 3D-sjokoladeskriver og en virtuell virkelighetsopplevelse som tar besøkende med på en reise gjennom sjokoladens historie.

sjokolademuseum i praha

Hvor bør familien bo i Praha?

Vi har nettopp fortalt deg om fantastiske familieaktiviteter i Praha. Men har du gjort deg noen tanker om hvor du skal bo i Praha? Når du reiser med barn er det viktig å gjøre ting så enkelt som mulig. Derfor vil vi inkludere navnene på tre hoteller i Praha som vil gjøre det enda morsommere og enklere å utforske Praha.

Novotel Praha Wenceslas-plassen

Hotellet har en perfekt beliggenhet i sentrum av Praha ikke langt fra Wenceslasplassen. De har familierom tilgjengelig, en fantastisk utsikt fra takterrassen og et svømmebasseng som barna kan bruke til å slappe av mellom de forskjellige sightseeingprogrammene. Hotellet har også et treningsrom og en fantastisk frokost tilgjengelig.

Novotel Praha

Wellness Hotel Olsanka

Dette hotellet ligger ikke i sentrum, men hvis du liker å reise med trikk, kan du komme deg til gamlebyen på 10 minutter. Hotellet er laget for sportselskere, da det har innendørs svømmebasseng, badmintonbaner, bordtennismuligheter, et treningssenter og mye mer. Dette er et billig hotell sammenlignet med mange andre i Praha, så hvis du ikke har noe imot å bo utenfor sentrum, kan dette bli en stor hit for hele familien.

sport hotell i praha

Mordecai 12 leiligheter

Det er fint å bo på hotell, men for en familie på tur er det ofte mye bedre å bo i en leilighet der de har eget kjøleskap, kan lage sin egen mat og drive etter sin egen tidslinje på en bedre måte . Mordecai 12 Apartments in Prague er det perfekte stedet for et spennende avbrekk. Leiligheten ligger sentralt i Praha, ikke langt fra Gamlebytorget, Karlsbroen og andre viktige steder i gamlebyen.

Familieleilighet i praha

Hva bør familien spise i Praha?

Hvis du kommer med barn til Praha, besøker du kanskje ikke de dyreste og fineste restaurantene i Praha. Du spiser fordi du er sulten, og det viktigste er å spise noe som er raskt tilberedt og som du vet at alle vil like.

Kanskje du misliker hurtigmat, men det er hyggelig å vite at du kan finne mange fastfood-restauranter i Praha. Som et resultat kan du enkelt spise en Big Mac på McDonald’s eller en sprø kylling på KFC hvis det er det familien foretrekker.

Besøker du en mer seriøs restaurant, er flere måltider fortsatt egnet for barn. Italienske restauranter regnes som familievennlige ettersom de serverer pizza, pasta og andre populære retter. Hvis du ender opp på en tradisjonell tsjekkisk restaurant, inkluderer populære måltider wienerschnitzel og tradisjonell gulasj. En av Prahas mest populære søte bakverk er Trdelnik, en sylindrisk kake laget ved å pakke deigen rundt en pinne og steke den over åpen flamme. Den rulles deretter i sukker og kanel, noe som gjør den til en søt og deilig godbit som barna garantert vil elske.

hva skal barna spise i Praha?

Du er klar for en fantastisk ferie med hele familien i Praha.

Avslutningsvis er Praha et flott reisemål for familier med barn, og tilbyr en rekke attraksjoner som kombinerer historie, kultur, natur og moro. Enten det er å utforske slott og parker, unne seg deilig mat og kulturelle opplevelser, eller lære om vitenskap og teknologi, er det noe for enhver smak i denne vakre byen.

Legg inn en kommentar