Hvilket er det beste ølet i Tsjekkia?

Tsjekkia er kjent for alle sine bryggerier og fantastisk øl. Det er landet i verden med flest bryggerier per person i landet, og teller mer enn 4000 bryggerier totalt. Det gjør det vanskelig å bestemme hvilke øl du skal smake og drikke når du kommer til Praha. Vi kan ikke gi deg et perfekt svar på spørsmålet, men vi vil prøve å gi deg litt hjelp når du prøver å finne den beste ølen i Tsjekkia.

La oss starte med å fortelle deg noe åpenbart. Øl smaker mye bedre hvis du drikker det med folk du er glad i og som du har det bra med. Med andre ord, kom til Praha med gode venner og smak på de forskjellige ølene sammen med dem.

De tre mest kjente bryggeriene i Tsjekkia.

Men hvilke merker bør du smake på? Det er flere verdensberømte ølmerker som stammer fra Tsjekkia. Den mest kjente er Pilsner Urquell bryggeriet, hvor populære øl som Pilsner, Gambrinus og Kozel øl produseres.

Et annet kjent bryggeri er Budweiser-bryggeriet. Dette er «bare» det fjerde største bryggeriet i Tsjekkia, men hvis du ser på eksporttallene, er det det nest største. Som et resultat bør du ikke bli overrasket om du ser Budweiser-øl på hyllen i butikker over hele verden.

Et tredje kjent bryggeri er Staropramen. De er først og fremst kjent for sitt Staropramen-øl, men de produserer også Ostravar, Branik, Velvet og noen andre.

De beste ølene i Tsjekkia.

Det finnes ikke noe slikt som det beste ølet i Tsjekkia. Hvis du spør lokalbefolkningen og / eller turister, vil de alle gi deg forskjellige svar. Noen vil si at den tradisjonelle Pilsner er den beste, mens andre sverger på at Gambrinus med 4,3% alkoholinnhold er den beste.

Det er noen ølkonkurranser fra tid til annen, og i 2008 vant Kozel’s Medium prisen for beste tsjekkiske øl. Men det spiller ingen rolle fordi det som betyr noe er hva du føler når du drikker øl. Liker du det?

Det er mange lister på nettet der folk deler sine tanker om de beste ølene i Tsjekkia. Noen lister hevder at Pilsner Urquell virkelig er den beste, mens andre sier at dette bare er en kommersiell øl. Det er fortsatt et faktum at du finner det på toppen av mange lister, så du bør definitivt smake det når du kommer til Praha.

Smak på lokalt øl på en ølmiddag i Praha.

Vil du hoppe over kommersielle øl og heller smake øl fra et lokalt bryggeri i Praha? Høres det kult ut å smake på det sterkeste ølet i hele Tsjekkia? Du kan gjøre alt dette hvis du kommer til følgende ølmiddag ikke langt fra sentrum av Praha.

Det er også mulig å finne en matbutikk og kjøpe 10-15 merker og deretter ordne din egen ølsmaking på hotellrommet eller leiligheten. Ikke glem å kjøpe litt snacks som du kan spise i mellom, da du trenger å rense munnen mellom de forskjellige ølene for å føle forskjellene bedre.

Legg inn en kommentar