Hvilket er det beste ølet i Tsjekkia?

Best Czech BeerDe fleste vet at Tsjekkia er en nasjon der de er flinke til å lage øl, og nettopp derfor reiser mange til Tsjekkia og Praha nettopp for å smake øl. Men, hvilke er de mest kjente og populære og beste øltypene du bør nyte i Praha?

For det første er det viktig at hvis du vil smake det sterkeste ølet som blir brygget i Praha må du bli med oss på en Tsjekkisk ølmiddag. Utover dette finnes det derimot noen øl i Tsjekkia som blir regnet for å være blant de beste, og her finner du noen av dem!

Gambrinus: Dette er en øl som har blitt brygget siden 1842. Stedet for produksjonen er Pilsen, og på grunn av den spesielle aromaen og fargen regner mange dette for å være blant de beste ølmerker i verden.

Kozel: I 2008 ble det kåret og sagt i Tsjekkia at Kozel produserte den beste Tsjekkiske ølen. Det finnes forskjellige varianter av Kozel øl, men den vanlige lyse har en alkoholprosent på 4,6%. De som har smakt mye øl kan selvfølgelig kjenne typiske tsjekkiske smaker i denne ølen.

Pilsner: Denne ølen startet de med å brygge i 1843, ett år etter at Gambrinus begynte, og her er kjennetegnene friskhet, farge og duft. Alkoholprosenten ligger mellom 4,5% og 5% og dette er kanskje den Tsjekkiske ølen som er mest kjent blant nordmenn før man ankommer til Praha.

Utover dette finnes det mange andre kjente merker som for eksempel Staropramen, Bernard og Budvar, men om du virkelig vil slå på storstromma bør du kanskje legge turen til den store og lange Ølfestivalen i Praha som blir arrangert i mai hvert år.

Legg inn en kommentar