Du trenger ikke å bekymre deg ved ankomst til Václav Havel Airport Prague.

Hvis du kommer til Praha med flyselskaper som WizzAir, RyanAir, Norwegian, Lufthansa, AirFrance, KLM eller andre selskaper, vil du mest sannsynlig ankomme Václav Havel Airport Prague. Å komme til en ny flyplass kan ofte være en stressende opplevelse for noen. Forhåpentligvis kommer bagasjen din som planlagt, men hva da? Hvordan kan du reise fra flyplassen til Praha hotell? Er det noen hoteller i nærheten av flyplassen? I denne artikkelen vil vi svare på noen av de mest stilte spørsmålene fra reisende som kommer til Václav Havel flyplass i Praha.

Nedenfor finner du noen av spørsmålene fra tusenvis av besøkende hvert år. Kanskje noen av spørsmålene ikke interesserer deg, men forhåpentligvis vil du finne svar på spørsmålene du har.

Praha flyplass

Hvor langt er det fra flyplassen Praha til sentrum?

Praha flyplass ligger ca 15 km fra sentrum av Praha. Dette er en avstand som kan dekkes med bil eller med en taxi på omtrent 30 minutter, alt avhengig av hvor du bor i Praha. Hvis du ikke bor i gamlebyen i nærheten av torget i gamlebyen, men nærmere Praha slott, er avstanden kortere og reisetiden er også kortere.

Kan jeg reise fra Praha flyplass med offentlig transport?

Det er flere alternativer for de som ønsker å reise fra Praha flyplass til sentrum ved hjelp av offentlig transport på en eller annen måte. Praha Flyplass har to terminaler, og det går busser som forbinder disse med sentralbanestasjonen i Praha. Dette er et alternativ som er ideelt for de med et hotell nær jernbanestasjonen eller for de som planlegger å reise til andre destinasjoner i Tsjekkia ved hjelp av jernbanesystemet. Du må kjøpe billetter til turen i besøkssenteret på flyplassen eller direkte fra sjåføren. Billetter til offentlig transport kan ikke brukes til denne turen.

Vil du heller bruke en kombinasjon av en buss og en metro for å komme til Praha fra flyplassen? Du kan reise med buss 119 fra flyplassen til Veleslavín jernbanestasjon. Dette ligger ved den grønne metroen. Der kan du bytte til metro og reise til sentrum av Praha. Vil du planlegge reisen din mer detaljert? Du kan finne et metrokart for Praha og billettpriser for offentlig transport her.

Du må kjøpe billetter til offentlig transport før du går ombord på bussen på flyplassen. Du kan kjøpe billetter fra billettmaskiner eller i besøkssenteret på flyplassen.

Jeg trenger å sove en natt i nærheten av flyplassen. Hvor bør jeg bo?

Hvis du trenger et hotell svært nær Praha flyplass, er det tre toppvalg for deg. Hvis du velger noen av disse, kan du enkelt gå fra hotellet til flyplassen, men hotellene er også til din hjelp i tilfelle du trenger ytterligere hjelp. Disse er ideelle for sene ankomster og tidlige avganger.

Gårdsplass ved Marriott Praha flyplass

Vil du bo på et firestjerners hotell svært nær flyplassen? Dette kan være ditt beste valg!

Marriott Praha flyplass

Dette hotellet er perfekt for de som ønsker luksus og effektivitet i nærheten av flyplassen. Hvert rom har et skrivebord og ergonomiske stoler, og gratis WiFi er en åpenbar tjeneste hotellet tilbyr. Hotellet har egen restaurant, noe som også betyr at du kan få servert et deilig og varmt måltid hvis du blir sulten under oppholdet på hotellet.

Hotellet er også ideelt hvis du har en veldig tidlig avgang fra Praha, og du vil heller tilbringe den siste natten i nærheten av flyplassen, slik at du ikke trenger å stresse sentrum av Praha tidlig om morgenen.

Holiday Inn Praha flyplass

Vil du bo på et annet hotell? Er det forrige hotellet fullbooket? Her har du et annet alternativ med fire stjerner som ligger svært nær Praha flyplass.

Holiday Inn Praha flyplass

Dette hotellet ligger svært nær ankomst-og avgangshallen på flyplassen i Praha (kun 400 meter). Det er ideelt for reisende som ønsker å bo i veldig rene rom med alle nødvendige tjenester tilgjengelig. Hvis du vil ha en drink midt på natten, er en bar åpen 24/7 i lobbyen. Hotellet har en restaurant, lydisolerte rom, treningssenter og gratis WiFi i alle områder av hotellet.

Vil du ha noe annet?

AeroRooms

Dette er et veldig spesielt sted å bo i nærheten av Praha flyplass. Sannheten er at en del av dette hotellet er inne i terminalbygningen på Praha flyplass, noe som gjør det ideelt for de som ønsker en seng å sove i inne i selve terminalbygningen.

Aero Rom Praha

Som du kan se fra bildene ovenfor, er dette hotellet ikke sammenlignbart med de to foregående alternativene når det gjelder luksus. Men hvis du sammenligner dette med å sove på en stol i terminalbygningen, er det mye bedre. Dette kan være et alternativ for deg. Klikk på linken nedenfor for å lese mer om hotellet og for å sjekke priser på booking.com.

Nå som du vet hvor du skal bo i nærheten av Praha flyplass, la oss gå videre til neste spørsmål.

Hvor mye koster en flyplasstransport i Praha?

Prisene er alltid i endring, men for øyeblikket er det mulig å bestille flyplasstransport i Praha på forhånd på 750 CZK for 1-4 personer. Det er billigere å bruke offentlig transport, men det er et helt annet nivå av bekvemmelighet. En drosjesjåfør tar deg rett til døren til hotellet ditt, mens du må bytte mellom en buss og en metro, og deretter enten gå mer, eller reise mer med trikker, busser eller t-bane hvis den første metrolinjen ikke tar deg direkte til plasseringen av hotellet.

Kan jeg parkere bilen min på flyplassen i Praha?

Det er mulig å parkere bilen på flyplassen i Praha, både på kort og lang sikt. Hvis du kjører til Praha flyplass for å hente passasjerer, har du lov til å vente i 15 minutter en gang per dag på ekspressparkeringsplassen. Hvis du blir mer enn 15 minutter, må du betale 100 CZK for de neste 15 minuttene, og deretter 100 CZK per halvtime etter det.

Det finnes andre alternativer for de som ønsker å følge sine familiemedlemmer til terminalen (tilgjengelig på 80 CZK per time). Hvis du vil la bilen stå på flyplassen på lang sikt, kan du lese mer om slike tjenester og bestille flyplassparkering her.

Hva kan jeg spise på flyplassen i Praha?

Kommer du til å være sulten mens du venter på flyplassen i Praha? Det er flere alternativer hvis du vil ha noe å spise på flyplassen i Praha.

  • Marché Mövenpick
  • Restaurat Pilsner Urquell
  • Porto Restaurant
  • Runway Restaurant
  • Costa Kaffe
  • Burger King
  • Pizza Hytte
  • KFC
  • UGO fersk bar
  • Paul (fransk bakeri)

Dette er noen av alternativene som er tilgjengelige hvis du vil ha noe å spise og drikke, eller bare trenger en kopp kaffe om morgenen på flyplassen i Praha.

Hva kan barna mine gjøre mens de venter på flyplassen i Praha?

Reiser du med barn? Det er flere lekerom på flyplassen hvor barna kan leke mens de venter. Hvis du kombinerer dette med et barnemåltid på Burger King, bør du sannsynligvis føle deg ganske komfortabel før du reiser fra Praha flyplass. Det er flere toaletter og bad hvor du kan skifte bleier på flyplassen. I nødstilfeller er det en Lego-butikk på flyplassen.

Kan jeg gifte meg på flyplassen i Praha?

Jeg bare tuller. Ingen stiller egentlig det spørsmålet, men hvis du virkelig hadde det spørsmålet, er svaret ja! Det er mulig å gifte seg på flyplassen i Praha. Du kan lese mer om hvordan det hele fungerer på denne siden.

Praha flyplass bryllup

Kan jeg drikke vann fra springen på flyplassen i Praha?

Springvannet på flyplassen i Praha og i resten av Tsjekkia er rent og trygt å drikke. Hvis du er bekymret, kjøp flaskevann, men det er ingen grunn til bekymring.

Legg inn en kommentar