Julemarked i Praha i 2016

Prague Christmas Market

Har du planer om å besøke Praha før jul for å få med deg de fantastiske julemarkedene i byen? Her finner du datoer for julemarkedene i Praha og enda mer.

Julemarkedene i Praha er uten tvil blant de beste, vakreste og mest populære i Europa. Det er noe med sentral Europa som gjør at det finnes mange flotte markeder her. Ikke langt unna Praha ligger jo for eksempel Wien, Krakow og Budapest, tre andre byer som også har flere flotte markeder å by på. Men, vakrest av dem alle er vel Praha, synes ikke du også det?

Julemarked i Praha i 2016
Fantastiske julemarkeder i Praha – Christmas Markets» (CC BY-SA 2.0) by  DNisha

I Praha finner du flere flotte julemarkeder, men de to største og mest kjente befinner seg i hjertet av byen. Det som du ser på bildet ovenfor er det på Gamleby-torget, midt i byen. Det andre julemarkedet finner du på Wenselplassen som bare er noen få minutter til fots fra Gamleby-torget. Her er altså alt enkelt å finne og mens du går mellom markedene er du i utrolig hyggelige gater der de fleste damer blir ukonsentrert mens de titter inn gjennom alt for mange butikkvinduer.

Men, nok prat om ditt og datt. Nå må du gjøre deg klar til tsjekkiske pølser, varm vin og unødvendige suvenirer, for her er datoene for julemarkedene i Praha i 2016.

Datoer for julemarked i Praha i 2016

Julemarkedene i Praha åpner: 26 november, 2016

Julemarkedene i Praha stenger: 6 januar, 2017

Det er bare å planlegge. Om du ønsker å bo på et flott hotell i Praha har vi en artikkel som beskriver de fineste av alle hoteller i Praha. Er du ikke så nøye på det finnes det mye billig også. Ønsker du derimot å dra på elvecruise i Praha i denne perioden eller kanskje ha en deilig tsjekkisk ølmiddag bør du skynde deg å booke, for det er mange om beint i denne perioden av året i Praha.

God reise og god jul!

Legg inn en kommentar