Fine ting å gjøre i Praha på en kald vinterdag!

Vinter i PrahaPraha er en av de mest besøkte byene i hele Europa og en skikkelig perle året rundt. Hvis du så legger turen til Praha typisk i november, desember, januar eller februar når er det relativt kaldt ute, hva kan man gjøre da?

I Praha finnes det mange festivaler, kafeer, museer og flotte steder å besøke. I denne artikkelen kommer vi til å beskrive noen av de programmene som pleier å falle mest i smak blant folk som besøker Praha på en kald vinterdag!

Julemarkeder

Dette er selvfølgelig det mest populære programmet. Selvom det er kaldt får man en god og varm følelse når man besøker julemarkedene i Praha. Her serveres det nemlig deilig varm vin, pølser i forskjellige slag og mye annet snacks. De pleier å åpne i slutten av november og varer fram til starten av januar. Mer konkret informasjon om julemarkedene i Praha finner du på følgende side. De to viktigste markedene befinner seg på Gamleby torget og på Wenceslasplassen.

Gå på skøyter

Tsjekkia er en nasjon som er dyktige til å gå på skøyter, spesielt med kølle i hendene og puck å spille med. Men, for de aller fleste er det å gå på skøyter allikevel litt eksotisk, og derfor er det alltid moro når de setter opp skøytebaner utendørs som en severdighet og hyggelig aktivitet på vinterstid. Det mest kjente stedet for utendørs skøytegåing er Ovocný trh (Ovocny plassen) som ligger relativt sentralt og her kan man altså briefe med sine egne ferdigheter!

Praha om vinteren

Kulturelle aktiviteter

Siden det kommer så mange turister til byen er det massevis av kulturelle programmer tilgjengelig året rundt i Praha. Blant disse er kirkekonserter som foregår nesten hver eneste dag, og i tillegg er det mye annet som skjer i Praha. Den beste måten å få oversikten på over slike turistarrangementer er å spørre i resepsjonen på hotellet. Eventuelt om du ønsker litt tradisjonell Tsjekkisk folklore, kan kanskje en folklore middag være noe?

Museer

På en kald dag når du fryser på beina er det mulig for alle og enhver å bli litt mer interessert i museer enn vanlig. Praha har i så tilfelle utrolig mange museer de kan friste deg med. Det mest kjente er nasjonalmuseet, men det finnes også kommunist museum i Praha, Dvorak museum, etnografisk museum og en hel drøss med andre museer for de som skulle ønske å lære litt innendørs mens det er kaldt utendørs i Praha.

Noen andre aktiviteter

Det er kjent at alkohol kan hjelpe en å holde varmen i kulda, og i så tilfelle vil du kanskje smake det sterkeste ølet som brygges i Praha? Hvis du ønsker dette kan vi varmt anbefale vår ølmiddag som arrangeres i sentrum av Praha på veldig hyggelig og autentisk Tsjekkisk restaurang. Om du heller vil se Praha fra elva er det også elvecruise på Moldau tilgjengelig året rundt, så du kan lese mer om slike turer på denne siden.

Dette er noen aktiviteter som kan egne seg godt på en kald vinterdag i Praha. Det er bare å planlegge godt, glede seg, ta med seg noen gode og varme klær og lese videre her i Prahaguiden, og så ligger nok alt til rette for at dere skal storkose dere i Praha, selvom det er vinter og kaldt ute!

Legg inn en kommentar