Spennende steder du ikke har oppdaget i Praha enda!

Visit the Magical Cavern in Prague

Har du vært i Praha flere ganger og spasert over Karlsbroa hver gang? Har du gått lei av Vituskatedralen og den Astronomiske klokka og ønsker å se mer?

Praha er en helt fantastisk by, med severdigheter kjent verden rundt. Har du enda ikke besøkt byen, bør du i første omgang fokusere på å få med deg byens mest kjente og populære severdigheter. For de som derimot har vært i byen en gang eller to, kan det være spennende å oppdage noe helt nytt. Vi har i denne artikkelen derfor valgt å beskrive ni forskjellige steder i Praha du høyst sannsynlig ikke har besøkt enda. Vi tror du vil finne inspirasjon og gode ideer i denne artikkelen, og når du gjør det er det bare å dele ideene og denne artikkelen med venner og kjente på Facebook, Twitter eller via email og WhatsApp. Er du klar for å bli inspirert?

Ni spennende steder i Praha som har vært gjemt for dine øyne så langt!

 

Divoká Šárka

Dette er en vakker park som ligger litt utenfor sentrum av Praha. Det finnes mange grunner til å besøke denne, men kanskje den mest populære er den friske lufta, og den såkalte dalen (super-mini Grand Canyon). Stedet i seg selv er oppkalt etter Sakra, en kriger som dessverre var utro mot sin kjære Ctirad, og resultatet ble at hu kasta seg utfor høyden i Divoka Sarka. I parken finnes det også utendørs svømmebasseng som kan være herlig og avkjølende på en varm sommerdag i Praha. Er du fugleentusiast, har du muligheten til å oppdage svarte hakkespetter her.

Divoka Sarka
Divoka Sarka

Hvordan kan du komme deg til Divoka Sarka? Du kan for eksempel reise med metro til stoppet Dejvicka, og derfra reiser du med buss 119 til Divoka Sarka. En annen mulighet er å reise med trikk nummer 20 eller 26 til Divoka Sarka.

John Lennon veggen

Synes du er det stilig med grafitti, så lenge den holder innenfor rammer og blir gjort på lovlige steder? Da bør du besøke John Lennon veggen i Praha. Den ligger i slottsområdet, og her kommer lokale og internasjonale folk med sine sprayflasker og lager stilige bilder på veggen. Veggen i seg selv ligger i gata som heter Velkopřevorské náměstí og om du vil se mer kunst, ligger Praha galleriet rett ved siden av..

John Lennon Wall
The John Lennon veggen i Praha

Sapa markedet

Har du gått lei av all krystallen og gulasjen i sentrum av Praha? Hvorfor ikke ta turen innom det vietnamesiske markedet Sapa under din neste reise til Praha? For å komme deg til dette markedet kan du reise med metro til stoppet Kačerov. Derfor må du reise videre med buss 113 til stoppet som heter Sídliště Písnice. En annen mulighet er å reise med buss 197 fra stasjonen Smíchovské Nádraží til stoppet Sídliště Písnice.

Det vietnamesiske markedet er åpent hver dag fra 8.00 til 18.00, og adressen er Libušská 319/126 (i Praha sitt fjerde distrikt). Her kan du kjøpe en salg blanding av mat, krydder og souvenirer, og om du er sulten er det selvfølgelig også varm mat tilgjengelig på stedet.

Sapa Markedet i Praha
Sapa Markedet i Praha

Kanskje du lurer på hvorfor det er stort vietnamesisk marked i Praha? I følge statistikk er det vietnamesere det bor tredje mest av i Praha, så der har du grunnen!

Metronomen i Praha

Metronomen i Praha er et gigantisk monument som ble bygget i 1991. Tidligere stod det en statue til ære for Stalin på samme sted, men denne ble revet i 1962. I perioden mellom 1962 og 1991 stod plassen tom, men så var altså tiden inne for å få opp dette monumentet. Når du er ved metronomen kan du nyte fantastisk utsikt utover Praha. Er du på andre sida av Moldau kan du se fantastisk utsikt mot metronomen ettersom den synes fra store deler av byen.

Metronomen i Praha
Metronomen i Praha

Kjærlighetslåser

Kjærlighetslåser er utrolig populære verden rundt, og du finner flere eksempler på slike i Praha også. Det mest populære stedet er på en liten fotgjenger bro som ligger rett ved John Lennon veggen. I nyere tid har folk også begynt å plassere låser på Karlsbroa, men det er ikke lov og de blir tatt bort veldig fort. Dessverre har det seg slik at disse låsene veier mye, og dermed står de i fare for å ødelegge broene. Vi anbefaler derfor INGEN å ta med seg låser for å sette opp nye, men du må gjerne legge turen forbi for å se på.

Se de utrolige verkene til David Cerny

Mange reiser til Barcelona for å se verkene til Gaudi. Når du kommer til Praha er det David Cerny som er det store og interessante navnet. De mest kjente verkene til David Cerny er ikke låst inne i en bygning, men kan bli sett mens man går rundt omkring i sentrum av Praha (litt på samme måten som statuene i sentrum av Bratislava). Hvis du for eksempel besøker Zizkov tårnet (kan lese mer om det senere i artikkelen) kan du se små babyer som klatrer opp tårnet på utsiden. Disse er et eksempel på noe av det David Cerny har skapt. De fleste som kommer innom Praha besøker Vencelplassen, og går duinnom Lucerna Music Bar som ligger der, kan du i det ene rommet se Sankt Vitus på en hest. Det høres kanskje normalt ut, men når du oppdager at hesten er opp-ned blir det hele mer spennende og humoristisk.

Mange av våre gjester velger å oppleve den tsjekkiske ølmiddagen vi tilbyr. Denne foregår i Na Perstyne (en gate sentralt i Praha), og når man går dit er det store sjanser for at man ser en mann som henger ned fra gata (ser ut som han har hengt seg selv). Mennen man ser er Sigmund Freud, og mannen bak verket er selvfølgelig David Cerny. Dette er forøvrig et av hans mest populære og bisarre verker i Praha.

david cerny guide
Her finner du David Cerny sine verker i Praha – Av TerraNovaMag

Høres det spennende ut med David Cerny? Vil du se flere bilder av hans verker og få oversikt over alt han har å by på i Praha? Sjekk denne artikkelen.

The Magical Cavern / Den Magiske Grotta

Er du lei av tradisjonelle kunstgallerier? Hvorfor ikke legge turen innom den magiske grotta i Praha? Dette er et galleri og et sted skapt av kunstneren Reon Argondian. Han gjorde sitt hjem, en gammel mølle, om til et galleri og til en utstilling, og nå kaller han stedet bare for Argondias Rike. Alle vegger er fyllt opp med kunstverker og skulpturer, og det hele har en svært spesiell atmosfære.

Du finner den magiske grotta på Petrinhøyden, og den nøyaktige adressen er Petřínské sady 417/5.

Den Magiske Grotta i Praha
Den Magiske Grotta i Praha

Zizkov tårnet

Vi har allerede nevnt babyene som klatrer oppover veggen til Zizkov tårnet, men nå er tiden inne for å fokusere på selve tårnet også. Det er ikke alle i Praha som er så begeistret for dette stedet, og mange synes det minner om et typisk kommunistmonument. Legger du turen hit kan du allikevle nyte fantastisk utsikt fra tårnet som på det høyste er over 200 meter høyt. Observasjonspunktet som du kan besøke er på rett under 100 meter og herfra kan du nyte flott panorama over hele Praha. Er du sulten finnes det også muligheten for å spise et godt måltid i restauranten, og er du rik kan du nyte et besøk på luksusrommet. Sistnevnte er ett enkelt hotellrom som er tilgjengelig i tårnet.

Kommer du som turist for å nyte utsikten er prisen for besøker 230 CZK per person (voksen pris). De har også familiebilletter og barnebilletter.

Du vil kanskje synes det er interessant å vite tre ting Zizkov tårnet skryter av (på sin egen hjemmeside):

  • Det er den høyeste bygningen i Tsjekkia
  • Det har det høyeste observatoriet i Tsjekkia
  • Bygningen har blitt kåret til den nest styggeste i hele verden

For å besøke tårnet kan du reise med metro A til stoppet Jiriho z Podebrad og nyte en kort gåtur derfra.

TV tårnet i Praha
Er dette verdens nest styggeste bygning?

Besøk en kulturkino (Bio Oko eller Kino Aero)

Praha har noen spesielle kinoer, som ofte blir omtalt som kulturkinoer. De har ikke den tradisjonelle kinosalen, og de legger ofte opp til spesielle programmer. Noen ganger setter de ut sykler, slik at alle sykler mens de ser på filmen, mens de andre ganger har strandstoler man sitter i mens man ser på film. De har flere daglige forestillinger på engelsk, så om du er klar for annerledes kino under oppholdet i Praha, kan dette være noe for deg.

De to mest kjente kulturkinoene i Praha er Bio Oki som ligger i Františka Křížka 15 (syvende distrkt) og Kino Aero som ligger i Biskupcova 31 (i det tredje distriket).

HVa med kulturkino når du er i Praha?
Høres det gøy ut å sykle mens du ser på kinofilm?

Er du klar for å oppdage Prahas gjemte edelstener?

Vi har nettopp fortalt deg om noen skjulte perler som vi tror du vil ha stor glede av i Praha. Har du spørsmål angående noen av disse, eller bare vil dele egne erfaringer eller anbefalinger er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Har du satt pris på denne artikkelen? Del den gjerne med venner og kjente på Facebook!

Legg inn en kommentar