Kunstverk fra Rudolf den Andre sin tid

Kunstverk fra Rudolf den Andre sin tidUtstillingen som har navnet  ‘The Masters of Rudolf II’s Era» kan du nå få med deg i bymuseet i Praha fram til slutten av mars. Målet til denne utstillingen er å vise deg malerier og kunstverk som er igjen fra denne perioden.

En grei opplysning før vi går videre kan jo være å nevne at Rudolf II ble født 1552 og som døde i 1612, i Praha. Rudolf samlet seg opp en enorm mengde med kunstverk, og under hans styre var dette den største kunstsamlingen tilgjengelig i hele verden. Etter hans død forsvant store deler av samlingen til Wien og til Stockholm. På denne utstillingen kan besøkende så bli kjent med de mest kjente verkene, malerne og kunst fra denne perioden og fra Rudolf sin samling. Blant kunstnerne som blir profilert på denne utstillingen er Bartholomeus Sprangert, Hans von Aachent, Joseph Heintzt, Pieter Stevenst, Dirk de Quade van Ravesteynt, Matthias Gundelacht og Adriaen de Vriest.

Ønsker du å bli bedre kjent med kunst i Europa og da spesielt i denne delen av Europa på 1500-tallet er dette en perfekt mulighet. Legg turen innom Bymuseet i Praha en gang før den 29 mars, og så er muligheten der til å få den med deg.

Bymuseet i Praha
Na Poříčí 1554/52, 186 00 Praha 8-Nové Město

Lurer du på hva som skjer i Praha? Trykk på linken og finn ut hva som skjer!

Legg inn en kommentar