Julemarked i Praha 2014

Praha - PragueEn av de tinga som hvert år får tusenvis av nordmenn til å reise til Praha er de årlige julemarkedene byen arrangerer. Det er garantert blant de flotteste julemarkedene i Europa og det er en utrolig herlig førjulsstemning man får med seg hvis man legger turen til Praha og julemarkedene før jul,

De to mest kjente og største julemarkedene i Praha er de på Gamleby torget og det på Wenceslas plassen. Her er det liv og røre fra rundt 9.00-10.00 på morgenen og fram til rundt 20.00 på kvelden (og noen ganger lenger utover). Men, kanskje du lurer på datoene for det årlige julemarkedet i 2014?

Datoer for julemarkedet i 2014

29 november – 11 januar

Dette er altså datoene du må skrive inn i almanakken din hvis du ønsker å få med deg julemarkedet i Praha i 2014. Julemarkedet på gamleby torget er åpent kun fram til 4 januar, mens markedet på Wenceslas plassen er åpent helt fram til 11 januar. Begge åpner den 29 november.

På julemarkedene kan du spise masse tradisjonell tsjekkisk mat, du kan drikke øl og selvfølgelig massevis av varm vin (gluhwein). På markedene kan du også kjøpe masse håndverk av forskjellig slag og souvenirer som du kan ta med hjem og gi bort i julegaver.

Sannheten er nok allikevel at de færreste kjøper utrolig mye rart på julemarkedene, men det er stemningen, fantastisk belysning og unnskyldningen for å dra på tur som er det aller viktigste. Nå har du unnskyldningen klar, så nå er det bare å bestille flybilletter, booke hotell og gjøre seg klar for reisen.

Om du ønsker å få med deg noen andre programmer i Praha under denne perioden som en ølmiddag eller kanskje et elvecruise, kan du lese mer om disse ved å trykke på lenkene.

2 thoughts on “Julemarked i Praha 2014

    • Prague Guide says:

      Heisann! Ja det er det, men det stenger da tidligere pa julaften for eksempel, men bortsett fra dette er det apent hver dag i denne perioden!

Legg inn en kommentar