Julegavetips fra Praha

Når du er ute på Prahas julemarkeder og kjenner at du har lyst til å kjøpe noen fine presanger som du kan gi bort når du kommer hjem er det godt mulig du kommer til å stille deg spørsmålet: «Hva er det jeg bør kjøpe med meg fra Praa som julegave?» I denne artikkelen prøver vi å svare på dette spørsmålet med noen få tips!

Tipsene her er ikke bare sånne som du kjøper på julemarkedene, men mye er også sånn som du kjøper på særegne butikker, kanskje spesielt det første tipset som følger her.

Tsjekkisk granat

Den tsjekkiske granaten er den offisielle og kjære edelstenen fra Tsjekkia. Den er mørkrød i fargen og den utvinnes litt over 60km fra Praha ved byen Teplice (stort sett). De bruker denne edelstenen til å lage ringer, kjeder, armbånd, øreringer og andre flotte smykker. Dette regnes for å være blant de flotteste edelstenene i verden og en skikkelig særegen greie fra Praha og fra Tsjekkia. En flott julegave å ta med seg hjem, spesielt til svært kjære mennesker i din omkrets!

Tsjekkisk granat

Krystall og glass

Ved siden av den tsjekkiske edelstenen er krystall og glass noe du finner på hvert eneste gatehjørne i Praha. I disse butikkene kan du kjøpe krystall og glass med høy kvalitet, og du kan velge blant tallerkener, glass, fat og mye mer. Mye av dette har flotte farger, men det er ikke bare glass og tallerkener du får kjøpt i disse butikkene, men også smykker og romantiske gaver til kjære!

Krystall og glass

Håndlagde dokker

En tredje gavetype som er utrolig populær i Praha er de håndlagde dokkene. Dette er stor business i byen og det finnes steder der man kan gå på kurs for å lage slike dukker. Å kjøpe slike dokker på markeder og i butikker er ikke det billigste man gjør, men de er svært spesielle og originale, så du kan nesten regne med at ingen andre i verden har en dukke som er nøyaktig helt lik den du kjøper!

Håndlagde dokker

Dette var noen tips til spesielle og spennende gaver du kan kjøpe i Praha. Håper du kommer til å kose deg og at du har blitt litt inspirert til å handle med deg noen flotte gaver hjem av denne artikkelen. Ikke glem at du kan lese mer om julemarkedene i Praha her og om du har tid til overs og ønsker å smake litt godt øl i Praha, kan du jo selvfølgelig vurdere en tsjekkisk ølmiddag også, eller kanskje et elvecruise på Moldau? Begge programmene er utrolig hyggelige og tilgjengelige året rundt!

Legg inn en kommentar