Utstilling om William Hogarth

En spennende utstilling er nå temporært tilgjengelig i Nasjonalgalleriet i Praha og den heter ‘The Transformation of William Hogarth. The Excess of Misery’. Den er tilgjengelig fram til 8 mars, så skynd deg hvis det høres interessant ut.
Utstilling om  William Hogarth

Hvis du ikke har mulighet til å besøke Praha for å få med deg utstillingen før den 8 mars finnes det en lignende utstilling i Tate Britain i London som er tilgjengelig fram til slutten av april, så da kanskje du kan få med deg den i stedet.

William Hogarth var en av de ledende kunstnerne i Europa under sin levetid, som forøvrig var mellom 1697 og 1764 da han døde. Han er kjent som skaperen av den britiske malekunstens far og han er også regnet for å være en forløpet for dagens karikaturstil. Gjennom dette har han hatt en enorm innflytelse på sin ettertid og for de som legger turen innom Nasjonalgalleriet for å få med seg denne utstillingen kan man bli kjent med William Hogarth på en ny og bedre måte. Her kan man se på flere av hans vakreste verker, og samtidig bli kjent med bakgrunnen for at bildene ser ut som de gjorde. Han var nemlig veldig inspirert av sin samtid i London og de daglige problemene som folk kjempet med som alkoholisme, kriminalitet, vold og straff og lignende temaer.

Dette er første gang William Hogarth sine verker blir vist i Nasjonalgalleriet i Praha, så gå ikke glipp av denne utstillingen som er tilgjengelig fram til den 8 mars i 2015.

Nasjonalgalleriet i Praha
Staroměstské náměstí 12, 110 15 Praha 1

For mer informasjon om utstillingen kan du besøke museets offisielle hjemmeside.

Legg inn en kommentar