Skatter fra gamle Kina

Denne utstillingen om skatte fra Gamle Kina kan du få med deg i stallene til slottet i Praha. Slottet er hjemmet til Tsjekkias president og et har en lang historie som residens for presidenten (siden 1800-tallet).

Fra august 2014 kan du derimot se skatter fra gamle Kina i dette slottet. Her kan du se mer enn 90 objekter utsilt fra en tidsepoke som strekker seg over 5000 år. Objektene som er utsilt er på utlån fra museer i Kina.

Selve utstillingen kan deles inn i tre forskjellige deler. Den første dreier seg om tidlige epoken i Kinas historie. Den andre delen handler om liver rundt 1000-tallet. Den siste delen av utstillingen handler om de siste fem hundre årene til de to siste dynastiene i Kina som da også inkluderer kunst, klær og vakker porselen.

Denne utstillingen er tilgjengelig fra 8 august og fram til 9 november og inngangsbilletten er 120 CZK, men det finnes også billigere billetter til familier og studenter.

Er det interessert bør du få med deg dette. Om du ikke synes det høres så spennende ut, kan du kanskje vurdere et annet Praha program i stedet som ølmiddag eller elvecruise på Moldau.

Legg inn en kommentar