Gustav Klimt utstilling i Praha

Gustav Klimt var en symbolist fra Østerrike som ble født i 1862 og som døde i 1918. Han var en av de mest kjente medlemmer av secession bevegelsen og Gustav Klimt stod faktisk som leder for denne bevegelsen da den utviklet seg i Wien.

Gustav Klimt National GalleryGustav Klimt sitt favoritttema var den kvinnelige kroppen, kanskje krydret med litt erotikk. Han malte ofte damer med litt mystisk utseende og blikk, men alltid med stor livslyst. En av de mest kjente av alle hans verker er den såkalte «Lady with a Muff» som ble malt rundt 1916-1917. Her kan vi også se innflytelse fra asiatisk kunst, noe som man også kan kjenne igjen på et annet av hans verker som heter The Polecat Fur, som forøvrig minner svært mye om Lady with a Muff.

Disse maleriene og andre kan ses i det Moderne Kunst museet i Praha fra 27 juni og fram til 31 desember i 2014. Gå ikke glippa v denne.

Det som kan være greit å vite er at museet er åpent hver dag fra 10.00-18.00, med unntak av mandager da det er stengt. Inngangsbilletten er 200 CZK for voksne, men som familie er prisen 250 CZK.

Da er det bare å kose seg på utstilling, og kose seg med alle andre aktiviteter og programmer som dere får med dere mens dere er i Praha. Les nøye gjennom Praha Guiden, og finn info om andre ting som båttur på Moldau, ølmiddag og annen moro!

Legg inn en kommentar