Bymuseet

Bymuseet i PrahaMuseet i Praha som heter Muzeum Hlavniho Mesta Prahy er nok bedre kjent blant nordmenn som bymuseet i Praha. Dette er et museum som har mange flotte permanente utstillinger samt mange enda mer spennende temporere utstillinger. Bygningen i seg selv er også en perle slik den ble planlagt i vakker stil av Antonín Balšánek.

Dette er et museet som er laget for at du skal kunne bli mye bedre kjent med Praha enn det man blir gjennom en guidet tur i byen. Den guidede turen er også fin, men her kan du se hvordan Praha har utviklet seg helt fra begynnelsen og fram til 1784. De forskjellige permanente utstillingene handler altså om hvordan byen han utviklet seg og forandret seg. Dette kan du følge ved å se på klær som ble brukt tidligere, objekter og møbler som har blitt igjen til ettertiden. Du kan også se på perler og smykker, bilder og tegninger og alt dette kan du følge gjennom forskjellige avdelinger som tar for seg forskjellige tider i historien til Praha.

Bymuseet i Praha er åpent fra klokka 9.00 til 18.00 hver dag bortsett fra mandager da det er stengt.

Hvordan kommer jeg meg til museet?
– med metro B eller C
-trikk: 8, 24, 26, 3
-buss: 133, 207, 135

Bymuseet i Praha
Na Poříčí 1554/52, 186 00 Praha 8-Nové Město

Om du ønsker mer informasjon om hva som skjer i Praha av konserter, utstillinger og festivaler, kan du trykke på denne lenken. For mer informasjon om temporære utstillinger i bymuseet, se litt lenger ned.

Temporære utstillinger i museet
[events_list nb=»-1″ future=»1″ past=»0″ geo=»0″ tag=»bymuseet»]

Legg inn en kommentar