Cesky Krumlov

Cesky KrumlovCesky Krumlov er en helt fantastisk by i den sørlige delen av Tsjekkia/Bohemia. Mange mener faktisk at den er enda finere en Praha. Byen ligger 180 kilometer fra Praha, så det er en god reise for å ta seg dit, men når man endelig er på plass, er det vel verdt ventingen. I Cesky Krumlov kan man nyte fantastisk arkitektur og bygninger i gotisk, renessanse og barokk stil. Cesky Krumlov har et vakkert slott og er å finne på UNESCOs verdensarv liste. Byen har omtrent 15,000 innbyggere og er en riktig perle, verdt å få med seg, spesielt hvis man har vært i Praha flere ganger og ser etter en fin utflukt på en dag man har fri. Byen har også det eldste gotiske teateret i verden, absolutt verdt et besøk!

Hvis du skulle ønske å være med på en tur til denne perlen i Tsjekkia, kan vi hjelpe til med slike turer hver tirsdag, fredag og søndag (start 8.45 fra Praha). Prisen er 1890 CZK per person for voksne (1850 CZK under vintersesongen) og 1590 CZK for barn. Turen har en varighet på totalt 10 timer. Turen foregår med engelsktalende guide og prisen inneholder lunscj i Cesky Krumlov, samt inngangsbillett til deler av slottet. Det er en gruppetur, så det vil være andre mennesker med på turen i tillegg til deg og ditt reisefølge.

Om betaling:
Hvis du skulle ønske å være med på en slik tur, fyll inn skjemaene nedenfor og vi reserverer dette for deg. 25% av beløpet betales ved reservasjon (VISA/MasterCard/PayPal), og kun etter dette endeliggjøres reservasjonen. Resten av beløpet betales ved oppmøte i forkant av turen i Praha. All informasjon om oppmøtested/adresse vil finnes i bekreftelsen man får tilsendt når reservasjonen er utført. Hvis reservasjonen ikke kan utføres, hvis det ikke er ledige plasser igjen eller lignende vil det overførte beløpet selvfølgelig bli returnert.

Reserver tur til Cesky Krumlov:

[contact-form-7 id=»1630″ title=»Cesky Norsk»]

Litt mer om Cesky Krumlov sin historie

Historien til Cesky Krumlov strekker seg tilbake til lenge før Jesu fødsel. Men, slaverne selv kom til området omtrent på 500-tallet. Den nåværende byen hadde sin opprinnelse på 1200-tallet da Vítkovciak familien begynte å bygge her. Ettersom familien ikke hadde noen arvinger gikk byen videre til andre slektninger, den såkalte Rosenberg familien. Det som først og fremst gjorde Cesky Krumlov så bra var at den lå midt i en viktig transport åre, som gjorde at det var mye trafikk til og fra og gjennom byen.  Byen var lenge eid av Rosenberg familien, men keiser Rudolf den Andre (Habsburg) kjøpte så byen i 1602 ettersom Rosenberg familien hadde pådratt seg så stor gjeld. Rudolf den Andre ga så byen videre til sin sønn Julius. Senere ga keiseren Ferdinand den Andre byen til Eggenberg familien og siden fra 1719 og fram til slutten på andre verdenskrig eides Cesky Krumlov av Schwarzenberg familien. Byens storhetstid regnes for å ha vært mellom 1300 og 1600-tallet, mens byen stod for fall under kommuniststyret. Heldigvis har byen blitt stort sett restaurert etter dette, og nå kan man oppleve byen som en herlig perle langs Moldau. Det eneste er at blant annet ved den store flommen i 2002 ble mange bygninger svært skadet, noe som stort sett har blitt helt reparert igjen nå.

One thought on “Cesky Krumlov

  1. Sverre says:

    Jeg vil framheve guiden på turen til Krumlov. Hun var særdeles god! Meget god språklig, stor kunnskapsmengde, både mht historie, samfunn, kultur og næringsliv.Samt at hun hadde en meget god hånd om gruppen. Blid, og særs ryddig mht det praktiske (tidspunkter mv).

Legg inn en kommentar