Påskemarked i Praha

Julemarkedene i Praha for 2019 holdt åpent fram til den 6 januar i 2020, men allerede nå er folk i gang med å gjøre seg klar for det neste store markedet – nemlig påskemaredet. Dette er en flott årlig tradisjon som minner mye om julemarkedet, bare at det er lysere ute og bedre temperaturer.

Det årlige påskemarkedet blir arrangert først og fremst på Gamleby-torget og på Wenceslas-torget, men det finnes også påskemarkeder på andre punkter i byen som kan være fine å få med seg. På disse markedene skjer det fine programmer, men det er først og fremst bodene med kombinasjonen av drikke, mat, og masse souvenirer som får mest oppmerksomhet fra de tilreisende.

Det er nemlig utrolig mye god mat og drikke å kjøpe på slike markeder, og det aller meste har røtter langt inn på den tsjekkiske landsbygda. Det gjør slike markeder til noen av det mest spennende stedene å spise på under oppholdet i Praha. Det er ingen som garanterer at du kommer til å like alt du spiser, men det er uansett moro å smake på noe nytt!

Bilde fra et påskemarked på den såkalte Fredsplassen (Peace square).

Som du skjønner er dette noe å se fram til.

Men, nok en gang – når blir det påskemarked i Praha i 2020?

Datoer for påskemarkedene i Praha i 2020

Datoer for påskemarkedet på Gamleby-torget

  • Det åpner den 28 mars, 2020.
  • Det stenger den 19 april, 2020.

Datoene for påskemarkedet på Wenceslas plassen

  • Påskemarkedet åpner den 28 mars, 2020.
  • Påskemarekdet stenger den 19 april, 2020.

Hva med påskemarkedet ved slottet i Praha?

  • Dette markedet åpner også den 28 mars.
  • Men, dette markedet holder åpent helt fram til den 27 april i 2020.

Og så er det påskemarkedet på Peace square.

  • Dette markedet åpnet den 28 mars (som alle de andre).
  • Men, dette markedet stenger allerede den 13 april i 2020.

Dette er de mest kjente og populære påskemarkedene som er verdt å besøke under oppholdet i Praha.

Da er det bare å bestille flybilletter og booke hotell allerede. Du finner mange tips om hoteller her i vår Praha Guide. Ønsker du ellers hjelp med flyplass transport, en flott tsjekkisk ølmiddag, eller kanskje et elvecruise på Moldau, er det også bare å se seg rundt.

Vi har hjulpet nordmenn som kommer til Praha med tilrettelegging og booking av slike programmer i over 10 år, og vi ville være svært glad om du og ditt reisefølge kan bli de neste vi skal hjelpe!

Hva med julemarkedene i Praha i 2020?

Er du i gang med å tenke på julemarkedene i Praha i 2020 allerede? Vel, det er ingen offisielle datoer ute enda, men det åpner tradisjonelt relativt sent, i allefall sammenlignet med byer som Budapest og Wien. Det pleier å åpne på lørdag ettermiddag cirka 4 uker før jul, og det blir da enten 28 november eller den 5 desember i 2020 som er realistisk. Vi tror at den 5 desember er altfor seint, så de kommer nok til å enda opp med å åpne det den 28 november (tror vi).

Julemarkedet avsluttes alltid den 6 januar, så det er ganske sikkert at det også vil vare helt fram til den 6 januar i 2021.

God reise til Praha!

Stikkord:

Dato

mar 28 2020 - apr 27 2020

Tid

08:00 - 18:00
Kategori
Flyplass transfer Praha

Elvecruise i praha

Ølmiddag i Praha

Nyheter fra Prahabloggen

Legg inn en kommentar