Julemarkeder

Før jul forvandles Praha til en eventyrby med store og små julemarkeder rundtomkring. De mest kjente er det som befinner seg på gamleby torget og det som er på Wenceslas torget, men bortsett fra disse finnes det også koselige markeder på Namesti Republiky, Namesti Miru og Havelske Trziste.

På disse julemarkedene kan man kjøpe håndverk, leker, lys, julepynt, tsjekkisk glass og selvfølgelig mye varm mat og varm drikke.

På torget i gamlebyen finnes et stort juletre som Tsjekkerne er stolte av, det er kor som synger julesanger der og barna har en liten dyrepark der de kan ri poni og klappe geiter, sauer og kanskje også en lama. Det hele minner faktisk litt om et «Winter Wonderland».

Julemarkedene i Praha åpner vanligvist fire lørdager før 24 desember, og de er normalt åpne fra 9.00 til 19.00 på kvelden. For mer informasjon om hva som skjer når i Praha, trykk på lenken!

Siste nytt om julemarkeder i Praha

Bilder fra julemarkedene i Praha (laget av Krokodyl)

Juelmarked Praha
Juelmarked Praha
Christmas Market Prague
Praha julemarked
Praha - Prague
Julestemning i Praha
Praha
Engel på gamleby torget
Prag
Jul i Praha
Wenceslas Square
Julemarked på Wenceslas plassen

Legg inn en kommentar

Byguider: - Amsterdam - Barcelona - Belfast - Bratislava - Brussel - Budapest - Dublin - Krakow - Lisboa - Ljubljana - London - Madrid - Oslo - Paris - Praha - Roma - Wien - Zagreb -