Praha er en fantastisk by, og den aller beste måten å bli kjent med byen på er en guidet tur. Vi kan tilby deg forskjellige turer både i og utenfor Praha, så les videre for informasjon.

Vi er sikker på at du vil finne noe av interesse når du leser videre. Vi tilbyr nemlig private turer i Praha med norsktalende guide som foregår til fots. Disse gir deg en flott introduksjon til byen på et språk du kan godt. Har du derimot ønske om å oppleve noe annet, eller kanskje ikke har noe imot å være med på engelskspråklige turer finnes det også mange flere muligheter for turer i og utenfor Praha. Les om forskjellige turer nedenfor bildet og så er det bare å gå i gang å reservere turer når du finner noe som du liker.

guided tur i Praha
PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock

Guidede turer i Praha og utenfor Praha

Privat tur med norsktalende guide

Under en privat guidet tur i Praha med norsktalende guide blir du tatt med rundt i sentrum av Praha til fots. Under turen besøker man vanligvis slottsområdet, går innom Vitus-katedralen, krysser over Karlsbroa, ser på rådhuset, Gamleby torget, den astronomiske klokken og får med seg det viktigste av Praha. Turen varer i mellom 3-4 timer og starter fra hotellet deres (med forbehold om at det ligger bra plassert i sentrum av Praha). Hvis tiden tillater det går man også litt innom det jødiske kvartalet.

Hvis du ikke har vært i Praha før og ønsker å bli bedre kjent med denne perlen av en by, med flott arkitektur og en utrolig spennende historie, er en slik guidet tur en veldig god investering!

Prisene for privat guidet tur i Praha med norsktalende guide:
1-4 personer: 3000 CZK (av disse må 1000 CZK (40 Euro) betales ved reservasjon)
5-9 personer: 4000 CZK (av disse må 1000 CZK (40 Euro) betales ved reservasjon)
10-15 personer: 5000 CZK (av disse må 1000 CZK (40 Euro) betales ved reservasjon)
16-20 personer: 5500 CZK (av disse må 1000 CZK (40 Euro) betales ved reservasjon)

Prisene inneholder kun den guidede turen. Eventuelle drikkestopp, inngangsbilletter, bruk av kollektivtransport og lignende er ikke inkludert. Turen avsluttes på Gamleby-torget, men hvis man har andre ønsker kan dette avtales med guiden under turen.

Den store byturen (Grand City Tour)

Dette er en introduksjonstur til Praha som foregår med engelsktalende guide. Den er tilgjengelig hver eneste dag og starter 10.00 og 14.00. Varigheten på turen er 3 1/2 time og på turen oppdager man Praha både med buss, med båt og til fots. Man ser nesten alt som er turen er flott og informativ. Den starter i sentrum av Praha og avsluttes på det gamle bytorget i hjertet av byen.

Pris: 890 CZK per person (25% må betales ved booking)
Tilgjengelighet: Hver dag klokka 10.00 og 14.00
Språk: Engelsk

Tur til Theresienstadt konsentrasjonsleir

Har du lyst til å besøke konsentrasjonsleiren som ligger utenfor Praha? Theresienstadt ble bygget på 1700-tallet, men fikk sin mest brutale funksjon da tyskerne begynte å bruke den under Andre Verdenskrig. Dette er turen for de som er interessert i historie og mens man besøker Auschwitz under en tur til Krakow, besøker man Theresienstadt under oppholdet i Praha. Turen varer i fem timer og starter fra sentrum av Praha.

Pris: 1290 CZK (25% må betales ved booking)
Tilgjengelighet: Mandag, onsdag, fredag og søndag klokka 9.00
Språk: Engelsk

Kozel og Popovice turen

Mange kommer til Tsjekkia for å smake på det lokale ølet og nettopp av den grunn er vår ølmiddag svært populær. Har du kanskje lyst på en annen øl-opplevelse i tillegg? Hvorfor ikke besøke byen Kozel og byens kjente bryggeri i tillegg?

Turen starter 14.00 fra Praha og man blir først tatt med til Kozel bryggeriet. Her skuer man bryggeriet fra utsiden, før man så går inn og ser på produksjonsområdet. Her lærer man mer om ingrediensene som brukes, samt at man selvfølgelig får smake et glass utfiltrert øl fra bryggeriet. Turen var i fire timer.

Hvis du ønsker å fortsette turen ved ankomst til Praha har du muligheten til å bli med på såkalt Beer Experience. Da blir du umiddelbart med videre på pubrunde i Praha der du besøker tre pubber sentralt i byen sammen med lokal guide. Denne turen varer da i tre timer ekstra, noe som betyr totalt 7 timer.

Pris: 750 CZK (kun Kozel) – 990 CZK (Kozel + Beer Experience) (25% må betales ved booking)
Tilgjengelighet: Tirsdag, fredag og lørdag klokka 14.00
Språk: Engelsk

Elvecruise i Praha

For mer informasjon om elvecruise i Praha kan du sjekke denne siden!

Reserver guidet tur med norsktalende guide i Praha

    One thought on “Guidet tur i Praha”

    1. Utrolig fornøyd med vår guide! Vi sente mail i veldig siste liten om guidet tur i byen, og fikk kjapp og positiv tilbakemelding. Det ble fortløpende hentet inn en guide, og vi lærte veldig mye om byen da turen fant sted! Guiden var folkelig og kunne svare på alt av diverse spørsmål; enten om det var om kultur, shopping eller kollektivtrafikk. Guiden snakket i tillegg veldig godt norsk, noe som kan være en fordel for tilreisende med manglende engelskkunnskaper.

    Legg inn en kommentar