Maten i Tsjekkia har gjennom århundreder blitt påvirket av det Østeriske, Ungarske og det Tyske kjøkken. Nettopp av den grunn er retter som gulasj, wiener schitzel og gnocchi veldig vanlige i Praha.

Den typiske tsjekkiske maten bruker mye kjøtt (for det meste svin eller storfe) og ved siden av maten finner du ofte poteter eller dumplings som serveres i eller ved siden av en saus. Som i resten av Øst-Europe er suppa en veldig viktig ingrediens i den tsjekkiske mattradisjonen.

Nedenfor kan du lese om noen forskjellige Praha restauranter som kan være verdt et besøk. Forhåpentligvis vil du mens du leser finne restauranter som høres interessante ut, og som serverer den type mat du er på jakt etter. Om du allerede har besøkt noen av dem ville det være hyggelig om du skrev en liten kommentar (på bunnen av vær restaurant side) for å dele din erfaring med våre andre besøkende.

Generelle tips:
Det er vanlig å gi 10-15% tips i restauranter i Tsjekkia, hvis du er fornøyd. Noen restauranter legger dette til automatisk på regninga, i så tilfelle trenger du ikke betale noe utover dette. Ikke bli overrasket hvis du ser noen ekstra utgifter på regninga; tsjekkerne lar deg ofte betale for brødet på bordet, dressingen og lignende.

Restauranter i Praha

Artikler om mat og restauranter i Praha