Kollektivtransport

Praha har et godt fungerende offentlig transport system der du kan velge mellom busser, trikker, t-baner og en flott taubane. Det finnes alle slags typer billetter for transporten; enkeltbilletter, dagskort, tredagerskort og femdagerskort. Utover dette kan man også kjøpe månedskort, tremånederskort og årskort. Billettene må stemples før man går inn i t-bane systemet eller i det man går ombord på bussen eller trikken.

Prague - Praha - Prag

T-bane i Praha:
Det er tre linjer i Praha; en grønn, en gul og en rød linje. De starter rundt 5 på morgenen og kjører fram til 24.00 på kvelden. De går regelmessig så ingen grunn til å pugge rutetabeller.

Buss og trikk i Praha:
Bussene og trikkene starter ofte rundt 4.30 på morgenen og kjører også fram til midnatt. Mellom midnatt og 4.30 er det noen nattbusser som går.

Taubanen:

Det er en taubane som man kan bruke for å komme seg opp på Petrin høyden. Under hovedsesongen går denne vært 10-15 minutt. Første turen går 9 på morgenen. Du kan lese mer om Petrin høyden her.

Hvis du ønsker å være godt forberedt for ditt Praha opphold og for eksempel ha et kollektivtransport kort som venter på deg på hotellet ved ankomst er det ikke noe problem. Da er det bare å besøke Reisefeber og bestille det via dem, så venter det på deg i resepsjonen når du ankommer hotellet.

Byguider: - Amsterdam - Barcelona - Belfast - Bratislava - Brussel - Budapest - Dublin - Krakow - Lisboa - Ljubljana - London - Madrid - Oslo - Paris - Praha - Roma - Wien - Zagreb -