Metallica Praha 2018

Metallica konsert i PrahaDet er mulig at Metallica kommer til å ha det gøy i Praha den 1 april (ettersom de høyst sannsynlig tilbringer sin fridag i byen), men den 2 april er det tid for fest i det bandet kommer seg på scenen i O2 Arena i byen.

Metallica skal spille i Wien den 31 mars i 2018. Dagen derpå blir høyst sannsynlig brukt på å reise fra Wien til Praha (en reise som tar cirka 3 timer med buss). Det betyr at bandet slapper av og nyter livet i Praha på ettermiddagen/kvelden den 1 april, kanskje de til og med lurer noen med en god aprilsnar, og så sover de litt til, og vips er det 2 april, dagen da de skal ha sin konsert i Praha. Har du lyst til å få med deg den konserten? Det er fullt mulig!

Metallica konserten blir holdt i O2 Arena i Praha, en svært flott arena som har gitt hus til enormt mange flotte konserter opp gjennom årene. Selve konserten er planlagt å starte rundt 19.30, noe som betyr at de kanskje er i gang rundt 20.00.

Metallica turneen i 2018 starter i Lisboa den 1 februar. Om du mangler tålmodighet og har lyst til å få med deg denne konserten er det bare å fly til Lisboa, bestille flyplass transport via denne siden, og så er du langt vekke fra snø og kulde i Norge, mens du nyter søte toner fra Metallica.

Trenger du forøvrig hjelp med flyplass transport i Praha kan vi selvfølgelig hjelpe deg med det også!

Metallica konsert i Praha i 2018

2 april, 19.30
O2 Arena

Billetter: Viagogo

Hva annet bør du gjøre i Praha?

Den 2 april er våren allerede på sterk frammarsj i Praha, noe som gjør at det kan være hyggelig å bruke så mye tid som mulig ute. Da er det selvfølgelig hyggelig å være med på en guidet tur i byen, men vi må for all del ikke glemme de herlige elvecruisene som er tilgjengelige i byen. På kvelden kan det være godt med en god middag med noe god drikke til, og da er vår tsjekkiske ølmiddag en stor slager. Du kan lese mer om alle disse og flere aktiviteter her i vår norske Praha Guide!

Tips til deg som skal besøke julemarkedene i Praha

Har du planlagt en reise til Praha før jul for å besøke julemarkedene i byen? Har du lenge ønsket å få med deg julemarkedene i Praha, og i år ser du endelig ut til å lykkes? Her er noen tips som vil hjelpe deg til å nyte tida i Praha enda mer!

Du vil nok ikke føle at alle tipsene på lista nedenfor taler direkte til deg. Noen taler kanskje mer til kona, andre taler til mannen, mens noen er generelle tips som alle vil ha glede av. Synes du ellers det er noe som mangler fra lista som burde vært på den er det bare å skrive en kommentar i bunn på artikkelen. Vi synes alltid det er gøy å få innspill fra våre lesere, så skriv gjerne en kommentar, et tips eller spørsmål i kommentarfeltet.

Anbefaling for de som skal på julemarked i Praha

Anbefaling til deg som skal besøke Praha før jul – Av Jiri Foltyn / Shutterstock

Anbefalinger til deg som skal besøke julemarkedene i Praha

1) Bo i sentrum av byen

Praha er en stor og flott by, og det er enormt med hoteller og leiligheter overalt. Hvis du endelig får besøkt Praha under julemarkedene er det utrolig kjipt å bruke 30-60 minutter hver gang du skal reise fra hotellet til julemarkedet (og siden tilbake). Det er mye mer praktisk å bo sentralt, noe som resulterer i at du bare forlater hotellet, og umiddelbart befinner du deg i gryta der ting skjer. Det er kanskje litt penger å spare på å bo usentralt, men de pengene vil du bla ut med i det du reiser med taxi, kollektivtransport eller bruker andre transportmidler. Og hvis du først har brukt penger på å fly til Praha, hvorfor ikke bruker litt ekstra penger så du kan få så mye som mulig ut av oppholdet?

Ønsker du å bo sentralt i Praha på et hotell som ligger nært til julemarkedene på Wencelplassen eller Gamleby torget, kan vi anbefale ett av de følgende hotellene: Hotel Rott, Hotel Melantrich, or Hilton Old Town hotel.

2) Bruk lokal valuta

Det kan være fristende å betale med Euro når du reiser til Praha. Da har du bedre kontroll på pengene, og så slipper du å komme hjem med rester av en annen valuta i lommeboka. Men, noe av det romantiske med Praha er jo det at du faktisk bruker den lokale valutaen. I tillegg bør du vite at de fleste boder på julemarkedene og butikker godtar Euro. Du kan altså betale med Euro, men vanligvis har de dårlige vekslingskurser, noe som gjør at du til syvende og sist betaler mer enn om du hadde betalt med CZK.

Den enkleste måten å få tak i lokal valuta er ved å bruke en minibank i sentrum av Prah (de finnes nesten overalt). Hvis du desperat vil bli kvitt dine Euro kan du veksle dem inn på et vekslingskontor. Vi anbefaler at du sjekker 3-4 kontorer først og gjør unna vekslingen på det med den beste kursen.

Praha er en vakker by før jul

Praha er en vakker by før jul – Av Kajano / Shutterstock

3) Ikke reis med bare håndbaggasje

Det er veldig fristende å reise til Praha med bare håndbaggasje. Det gjør flybilletten mye billigere og man slipper ventetiden på flyplassen ved avreise. Det er selvfølgelig også enklere når man skal sjekke inn på flyplassen ved hjemreisen. Men, hvis du besøker Praha under julemarkedene vil du finne utrolig mange flotte produkter som du garantert vil ha med deg hjem. Noe av dette kan du selvfølgelig plassere i håndbaggasjen, men når mannen har lyst til å kjøpe med seg en samling av forskjellige tsjekkiske øltyper som han skal kose seg med i jula blir det straks vanskeligere. Når kona så finner litt vakkert krystall tar den all plassen i håndbaggasjen, og dermed trenger du noe annet sted å plassere resten av tinga med.

Om du ikke velger å ankomme Praha med koffert anbefaler vi deg uansett å ha mulighet til å få med deg en ekstra koffert på veien hjem. Det gjør Prahabesøket mye mer spennende når du vet at du har plass til å ta med deg ekstra produkter hjem, og vi er helt sikre på at du kommer til å finne mye spennende under besøket.

4) Ankom med stil

Ønsker du å ankomme Praha med stil? Har du lyst til å sjekke inn på hotellet så raskt som mulig? Ta kontakt med oss, så sørger vi for at du ankommer ditt hotell i sentrum av Praha med stil. Vi kan sørge for at en vanlig taxi plukker deg opp på flyplassen, men ønsker du det litt mer eksklusivt kan vi også sørge for at dere blir hentet av en limousin i stedet. Alle varianter er raske og effektive og de sørger for at dere skal ankomme Praha med stil og være klare til å besøke julemarkedene så raskt som mulig.

5) Smak på ting du ikke har smakt på før

Livet er bare å spennende som vi gjør det til. Det er derfor viktig at du er åpen for nye smaker og dufter når du går ut for å spise på julemarkedene i Praha (eller på en vanlig restaurant). På julemarkedene finner du masse kjøtt og lekre pølser, så hvorfor spise «kjedelig» gulasj i Praha, når du kan smake lekre pølser og annen kjøttmat i stedet? Vi tror du kommer til å bli overrasket når du våger å smake på noe nytt, og forhåpentligvis kommer du til å like det du smaker på også. Det værste som kan skje er at du ikke liker det, men du kan i allefall fortelle alle når du kommer hjem at du har smakt på noe nytt.

6) Reserver de viktigste aktivitetene så fort som mulig

Med titusener av turister i Prahas gater og på byens julemarkeder, er det ofte trangt om plassen på byens populære restauranter og elvecruisene på Moldau på kvelden. Det samme gjelder også utflukter, guidede turer, ølmiddager og lignende. Dette vil kanskje ikke påvirke deg så mye, men om du har et sterkt ønsker om å nyte et deilig elvecruise på Moldau med middag en kveld, men så plutsetlig oppdager i siste liten at det er fullt, så er det litt kjipt.

Vi anbefaler deg derfor å bestille de viktigste aktivitetene så raskt som mulig. Ta kontakt med restauranten dere vil besøke, reserver ølmiddag hos oss i dag, les om elvecruise og send avgårde bestilling, og tenk godt igjennom om det er noe spesielt dere har lyst til å gjøre mens dere i er Praha.

7) Hold deg varm

Du kan være på det vakreste stedet på planeten, men om du fryser, kommer du ikke til å kose deg noe særlig allikevel. Når du kommer til Praha i desember bør du være godt forberedt på kalde temperaturer og sur vind. Er du ekstra uheldig vil du møte på en del snø også, men det er ikke så vanlig. Før du en kombinasjon av alle tre samtidig er det spesielt friskt/kjølig. For å unngå at turen skal bli ødelagt anbefaler vi at du tar med deg varme klær, varme sokker, varme sko, lue, skjerf og en god og varm vindtett jakke. Dette er jo noe de fleste nordmenn eier, og det er bedre å ta med seg litt for mye varme klær enn for lite. Kanskje kona tar med seg for lite klær med vilje for å kunne gå på shopping umiddelbart, men vil du gå glipp av slik unødvendig shopping er det bedre å pakke godt på forhånd.

Ikke gå glipp av julemarkedet på Gamleby-torget

Ikke gå glipp av julemarkedet på Gamleby-torget – Av S-F / Shutterstock

8) Bruk sunt vett og pass på det du har med deg

Det er utrolig mange folk i sentrum av Praha i julemarkedssesongen (og også resten av året). Når det i tillegg blir mørkt er det en god del lommetyver som er i aksjon. Det er ikke spesielt mange, så det er ikke noe stort å bekymre seg for. Vårt tips er derfor at du bruker sunt vett, og passer på verdisakene dine. Det betyr at du ikke lar lommeboka henge ut av baklomma, ikke blafrer med store pengesedler mens mange folk ser på, og ellers passer på det du har med deg. Det er ikke så ille som det høres ut som, men det er bedre å være føre var og passer litt ekstra godt på (enn i etterkant å ønske at du hadde passet litt bedre på).

9) Oppdag noen nye områder i Praha

Har du vært i Praha mange ganger før? Du vil helt klart bruke mange timer på julemarkedene, men ønsker du også å gjøre noe du ikke har gjort før? Les vår artikkel om skjulter steder i Praha som du kanskje ikke har fått med deg enda. Der vil du helt sikkert finne inspirasjon til å besøke noen nyte steder.

10) Har du noen tips, erfaringer eller spørsmål?

Nå er tiden inne for at du kan dele dine erfaringer. Har du opplevd noe på julemarkedene i Praha som du vil dele med andre? Har du smakt på noe som alle andre bør smake på, eller kanskje unngå å smake på? Nedenfor kan du skrive det du måtte ønske for å dele din opplevelse, erfaring eller spørsmål med resten av våre lesere.

Vil du besøke bryggeriet i Kozel på dagstur fra Praha?

Det er kanskje Pilsen som er mest kjent for sin øl, men det er godt mulig du også har hørt om Kozel bryggeriet. Her produseres øl som drikkes i store mengder både i Tsjekkia, og som også eksporteres til flere nasjoner rundt i Europa. Høres det ikke spennende ut med en tur dit?

Kozel Beer

Kozel bryggeriet befinner seg i en liten by som heter Velke Popovice. Denne ligger kun 25 kilometer fra Praha, noe som gjør det til et perfekt sted å besøke på en kort dagstur fra Praha. Hele turen varer bare 4 timer, men om du synes det er for lite, kan du utvide det med en pub runde i Praha når du returnerer til Praha.

På turen til Kozel vil du besøke fabrikken der Kozel produseres, du vil se på hvordan de fyller flaskene, hva de fyller flaskene med og du vil også smake utfiltrert øl, rett fra tønna!

Høres det gøy ut? Du kan lese mer om denne og andre guidede turer på lenken nedenfor.

Julemarked i Praha i 2017

Datoene for julemarkedet på Gamleby torget i Praha i 2017 er publisert. Kom til byen mellom 2 desember 2017 og 6 januar 2018 for å få det med deg.

Det er nok å tenke på julemarkedene i Praha og man kjenner straks lukten av deilig mat og andre herlige juledufter i nesa. Man kjenner kanskje litt kulde i kroppen, men denne dempes med en gang man drikker ett glass med skikkelig varm vin ved en av bodene på markedet. Høres det ikke fristende med en tur til Praha for å oppleve dette? Nå er datoene klare så da er det bare å bestille flybilletter, flyplass transport og hotell, og så er du klar for juleshopping i Praha om ikke så lenge.

Julemarked i Praha i 2017

Julemarked i Praha i 2017 – By Kajano / Shutterstock

Det er noen som klager på datoene for julemarkedene i Praha. De åpner nemlig relativt sent sammenlignet med markedene i byer som Wien og Budapest der de åpner mellom to og tre uker tidligere. Det er uansett en del av tradisjonen i Praha at det store markedet på Gamleby-torget har sin offisielle åpning fire søndager før julaften, og dermed blir åpningen vanligvis i starten på desember. Du kan lese mer generell info om julemarkedene i Praha her.

Julemarkeder i Praha 2017

2 desember 2017 – 6 januar 2018

Andre kule programmer i Praha

Er du på jakt etter andre kule programmer å få med deg før jul? Hvorfor ikke bli med på et spennende, velsmakende og stemningsfult elvecruise på Moldau? Eller kanskje du bare vil varme deg mens du smaker på det sterkeste ølet som brygges i Praha? Høres det sistnevnte spennende ut må du teste vår tsjekkiske ølmiddag. Du kan lese rundt i vår norske Praha Guide, så er vi sikker på at du finner masse inspirasjon og ideer til programmer og lignende underveis.

God reise og god jul!

 

Er flyplassen i Praha langt fra sentrum?

Václav Havel Airport er det offisielle navnet på flyplassen i Praha. Den ligger innenfor byens grenser, men den er allikevel litt på utsiden av Praha sentrum. Hvor langt ligger flyplassen fra Praha sentrum?

Praha sin flyplass er den mest trafikkerte av alle flyplasser i landene som ble EU medlemmer i 2004. Den opplever stor økning i passasjerer hvert år, og fortsetter det slik, forventer man at den passerer 15,000,000 passasjerer i 2017.

I følge Wikipedia ligger flyplassen cirka 12 kilometer utenfor Praha sentrum. Dette er selvfølgelig et tolkningsspørsmål, hva er sentrum av Praha. Om reisen går fra flyplassen til Praha til det Gambleby torget, er sannheten heller 16-17 kilometer. Det er heller ikke spesielt mye, spesielt når man vet at mange andre flyplasser ligger mye lenger utenfor sentrum enn dette. I Roma ligger for eksempel Ciampino flyplassen omlag 30 kilometer utenfor Roma sentrum, mens Stansted flyplassen i London ligger over 60km utenfor sentrum.

Er flyplassen i Praha langt fra sentrum?

Hvor lang tid tar reisen fra flyplassen til sentrum av Praha?

Hvis du tar en taxi fra flyplassen bestilt av oss (eller en annen) kan du beregne å bruke omlag 25-40 minutter fra flyplassen til ditt hotell. Det er jo svært store forskjeller, alt ettersom hvor ditt hotell ligger, samt om det er rush-tid i trafikken eller ikke. Men, om alt går som det skal, bør du ankomme hotellet mellom 25-40 minutter etter at du har satt deg i taxien på flyplassen.

Ønsker du å ha en sjåfør som venter deg i ankomsthallen med et skilt med ditt navn på? Bestill flyplass transport via oss!

vil du reise med kollektivtransport fra flyplassen til sentrum?

Du kan også reise kollektivt fra flyplassen i Praha og til sentrum. Du kan da for eksempel starte med buss 119 fra flyplassen og reise til  Nádraží Veleslavín (ca. syv stopper). Der må du bytte og kjøre videre med trikk som tar deg helt inn til sentrum av Praha. Der går du av og tar deg videre dit du måtte ønske å ankomme på egenhånd.

Hva skal du gjøre i Praha siden?

Du står der i Praha sentrum nå og lurer på hva du skal gjøre? Det er så mye, at du har ingen grunn til å bekymre deg. Det er bare å sette seg ned på en restaurant for å spise litt gulasj, mens du tenker videre. Blant programmene du bør ta med i planleggingen er forskjellige guidede turer, elvecruise på Moldau, ølsmaking, spaserturer i alle retninger i sentrum av Praha, oppdagelsesferder i små bakgater og mye mer. Du finner mange tips og ideer her i vår norske Praha Guide. God reise!

 

 

Spennende steder du ikke har oppdaget i Praha enda!

Har du vært i Praha flere ganger og spasert over Karlsbroa hver gang? Har du gått lei av Vituskatedralen og den Astronomiske klokka og ønsker å se mer?

Praha er en helt fantastisk by, med severdigheter kjent verden rundt. Har du enda ikke besøkt byen, bør du i første omgang fokusere på å få med deg byens mest kjente og populære severdigheter. For de som derimot har vært i byen en gang eller to, kan det være spennende å oppdage noe helt nytt. Vi har i denne artikkelen derfor valgt å beskrive ni forskjellige steder i Praha du høyst sannsynlig ikke har besøkt enda. Vi tror du vil finne inspirasjon og gode ideer i denne artikkelen, og når du gjør det er det bare å dele ideene og denne artikkelen med venner og kjente på Facebook, Twitter eller via email og WhatsApp. Er du klar for å bli inspirert?

Ni spennende steder i Praha som har vært gjemt for dine øyne så langt!

 

Divoká Šárka

Dette er en vakker park som ligger litt utenfor sentrum av Praha. Det finnes mange grunner til å besøke denne, men kanskje den mest populære er den friske lufta, og den såkalte dalen (super-mini Grand Canyon). Stedet i seg selv er oppkalt etter Sakra, en kriger som dessverre var utro mot sin kjære Ctirad, og resultatet ble at hu kasta seg utfor høyden i Divoka Sarka. I parken finnes det også utendørs svømmebasseng som kan være herlig og avkjølende på en varm sommerdag i Praha. Er du fugleentusiast, har du muligheten til å oppdage svarte hakkespetter her.

Divoka Sarka

Divoka Sarka

Hvordan kan du komme deg til Divoka Sarka? Du kan for eksempel reise med metro til stoppet Dejvicka, og derfra reiser du med buss 119 til Divoka Sarka. En annen mulighet er å reise med trikk nummer 20 eller 26 til Divoka Sarka.

John Lennon veggen

Synes du er det stilig med grafitti, så lenge den holder innenfor rammer og blir gjort på lovlige steder? Da bør du besøke John Lennon veggen i Praha. Den ligger i slottsområdet, og her kommer lokale og internasjonale folk med sine sprayflasker og lager stilige bilder på veggen. Veggen i seg selv ligger i gata som heter Velkopřevorské náměstí og om du vil se mer kunst, ligger Praha galleriet rett ved siden av..

John Lennon Wall

The John Lennon veggen i Praha

Sapa markedet

Har du gått lei av all krystallen og gulasjen i sentrum av Praha? Hvorfor ikke ta turen innom det vietnamesiske markedet Sapa under din neste reise til Praha? For å komme deg til dette markedet kan du reise med metro til stoppet Kačerov. Derfor må du reise videre med buss 113 til stoppet som heter Sídliště Písnice. En annen mulighet er å reise med buss 197 fra stasjonen Smíchovské Nádraží til stoppet Sídliště Písnice.

Det vietnamesiske markedet er åpent hver dag fra 8.00 til 18.00, og adressen er Libušská 319/126 (i Praha sitt fjerde distrikt). Her kan du kjøpe en salg blanding av mat, krydder og souvenirer, og om du er sulten er det selvfølgelig også varm mat tilgjengelig på stedet.

Sapa Markedet i Praha

Sapa Markedet i Praha

Kanskje du lurer på hvorfor det er stort vietnamesisk marked i Praha? I følge statistikk er det vietnamesere det bor tredje mest av i Praha, så der har du grunnen!

Metronomen i Praha

Metronomen i Praha er et gigantisk monument som ble bygget i 1991. Tidligere stod det en statue til ære for Stalin på samme sted, men denne ble revet i 1962. I perioden mellom 1962 og 1991 stod plassen tom, men så var altså tiden inne for å få opp dette monumentet. Når du er ved metronomen kan du nyte fantastisk utsikt utover Praha. Er du på andre sida av Moldau kan du se fantastisk utsikt mot metronomen ettersom den synes fra store deler av byen.

Metronomen i Praha

Metronomen i Praha

Kjærlighetslåser

Kjærlighetslåser er utrolig populære verden rundt, og du finner flere eksempler på slike i Praha også. Det mest populære stedet er på en liten fotgjenger bro som ligger rett ved John Lennon veggen. I nyere tid har folk også begynt å plassere låser på Karlsbroa, men det er ikke lov og de blir tatt bort veldig fort. Dessverre har det seg slik at disse låsene veier mye, og dermed står de i fare for å ødelegge broene. Vi anbefaler derfor INGEN å ta med seg låser for å sette opp nye, men du må gjerne legge turen forbi for å se på.

Se de utrolige verkene til David Cerny

Mange reiser til Barcelona for å se verkene til Gaudi. Når du kommer til Praha er det David Cerny som er det store og interessante navnet. De mest kjente verkene til David Cerny er ikke låst inne i en bygning, men kan bli sett mens man går rundt omkring i sentrum av Praha (litt på samme måten som statuene i sentrum av Bratislava). Hvis du for eksempel besøker Zizkov tårnet (kan lese mer om det senere i artikkelen) kan du se små babyer som klatrer opp tårnet på utsiden. Disse er et eksempel på noe av det David Cerny har skapt. De fleste som kommer innom Praha besøker Vencelplassen, og går duinnom Lucerna Music Bar som ligger der, kan du i det ene rommet se Sankt Vitus på en hest. Det høres kanskje normalt ut, men når du oppdager at hesten er opp-ned blir det hele mer spennende og humoristisk.

Mange av våre gjester velger å oppleve den tsjekkiske ølmiddagen vi tilbyr. Denne foregår i Na Perstyne (en gate sentralt i Praha), og når man går dit er det store sjanser for at man ser en mann som henger ned fra gata (ser ut som han har hengt seg selv). Mennen man ser er Sigmund Freud, og mannen bak verket er selvfølgelig David Cerny. Dette er forøvrig et av hans mest populære og bisarre verker i Praha.

david cerny guide

Her finner du David Cerny sine verker i Praha – Av TerraNovaMag

Høres det spennende ut med David Cerny? Vil du se flere bilder av hans verker og få oversikt over alt han har å by på i Praha? Sjekk denne artikkelen.

The Magical Cavern / Den Magiske Grotta

Er du lei av tradisjonelle kunstgallerier? Hvorfor ikke legge turen innom den magiske grotta i Praha? Dette er et galleri og et sted skapt av kunstneren Reon Argondian. Han gjorde sitt hjem, en gammel mølle, om til et galleri og til en utstilling, og nå kaller han stedet bare for Argondias Rike. Alle vegger er fyllt opp med kunstverker og skulpturer, og det hele har en svært spesiell atmosfære.

Du finner den magiske grotta på Petrinhøyden, og den nøyaktige adressen er Petřínské sady 417/5.

Den Magiske Grotta i Praha

Den Magiske Grotta i Praha

Zizkov tårnet

Vi har allerede nevnt babyene som klatrer oppover veggen til Zizkov tårnet, men nå er tiden inne for å fokusere på selve tårnet også. Det er ikke alle i Praha som er så begeistret for dette stedet, og mange synes det minner om et typisk kommunistmonument. Legger du turen hit kan du allikevle nyte fantastisk utsikt fra tårnet som på det høyste er over 200 meter høyt. Observasjonspunktet som du kan besøke er på rett under 100 meter og herfra kan du nyte flott panorama over hele Praha. Er du sulten finnes det også muligheten for å spise et godt måltid i restauranten, og er du rik kan du nyte et besøk på luksusrommet. Sistnevnte er ett enkelt hotellrom som er tilgjengelig i tårnet.

Kommer du som turist for å nyte utsikten er prisen for besøker 230 CZK per person (voksen pris). De har også familiebilletter og barnebilletter.

Du vil kanskje synes det er interessant å vite tre ting Zizkov tårnet skryter av (på sin egen hjemmeside):

  • Det er den høyeste bygningen i Tsjekkia
  • Det har det høyeste observatoriet i Tsjekkia
  • Bygningen har blitt kåret til den nest styggeste i hele verden

For å besøke tårnet kan du reise med metro A til stoppet Jiriho z Podebrad og nyte en kort gåtur derfra.

TV tårnet i Praha

Er dette verdens nest styggeste bygning?

Besøk en kulturkino (Bio Oko eller Kino Aero)

Praha har noen spesielle kinoer, som ofte blir omtalt som kulturkinoer. De har ikke den tradisjonelle kinosalen, og de legger ofte opp til spesielle programmer. Noen ganger setter de ut sykler, slik at alle sykler mens de ser på filmen, mens de andre ganger har strandstoler man sitter i mens man ser på film. De har flere daglige forestillinger på engelsk, så om du er klar for annerledes kino under oppholdet i Praha, kan dette være noe for deg.

De to mest kjente kulturkinoene i Praha er Bio Oki som ligger i Františka Křížka 15 (syvende distrkt) og Kino Aero som ligger i Biskupcova 31 (i det tredje distriket).

HVa med kulturkino når du er i Praha?

Høres det gøy ut å sykle mens du ser på kinofilm?

Er du klar for å oppdage Prahas gjemte edelstener?

Vi har nettopp fortalt deg om noen skjulte perler som vi tror du vil ha stor glede av i Praha. Har du spørsmål angående noen av disse, eller bare vil dele egne erfaringer eller anbefalinger er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Har du satt pris på denne artikkelen? Del den gjerne med venner og kjente på Facebook!

Andrea Bocelli konsert i Praha 2018

Andrea Bocelli konsert i Praha 2018Har du lyst til å kombinere den årlige ølfestivalen i Praha med en fantastisk Andrea Bocelli konsert i 2018? Kom til byen i midten av mai.

Vi har dessverre ikke datoene for ølfestivalen i 2018 enda, men høyst sannsynlig vil den pågå for fullt den 12 mai, datoen for Andrea Bocelli konserten i 2018. En annen populær begivenhet i Praha er det årlige maratonløpet, som i 2017 ble arrangert den 12 mai, men som neste år vil bli arrangert den 6 mai. Hvis du synes det høres gøy ut kan du jo bli med på maraton den 6 mai i Praha, og så har du fem dager på å bli fullt restituert før du får med deg Andrea Bocelli konserten den 12 mai. Musikken du får høre der vil garantert bringe legedom til ånd, kropp og sjel!

Det er mye som skjer i Praha i mai, og det er som regel også veldig flott vær i denne måneden. Vi anbefaler derfor besøkende å planlegge tidlig og på den måten få gode priser på hotell, og også være garantert på elvecruise, ølmiddager og andre aktiviteter i Praha.

Andrea Bocelli Praha 2018

O2 Arena
12 mai, 20.00

Billetter: Viagogo

Trykk på lenken ovenfor for å kjøpe billetter til konserten. Når du er på siden søker du på Andrea Bocelli, og du finner da billetter til alle hans konserter i 2018. Om du søker på Praha i stedet ser du en lang liste med konserter og begivenheter i Praha som du også kan få med deg under oppholdet ditt i byen.

Vil du lese mer om de spennende severdigheter i Praha eller kanskje få en oversikt over museer? Les videre her i vår norske Praha Guide for mer informasjon om dette og mye mer.

Laver Cup (Tennis)

Laver CupOppkallt etter den store tennis-spilleren Rod Laver vil Laver cuppen bli arrangert for første gang i 2017. Byen heter Praha og stedet er O2 Arena.

Planen med denne spennende tennisturneringen er at den blir arrangert hvert år, men unntak av årene der det er sommer OL. Tidspunktet er to uker etter US Open, og det vil være 12 deltagere, 6 fra Europa og 6 fra resten av verden. I de tre første årene har Bjørn Borg tatt ansvaret for å være kaptein på det Europeiske laget, mens John McEnroe er kaptan fra laget som representerer resten av verden.

Siden det er første år med Laver Cup i 2017 forventer man litt ekstra celebre gjester, og allerede nå vet man med sikkerhet at Rafael Nadal kommer til å delta dette året. Hvilke andre navn som kommer i tillegg vet vi ikke så mye om enda.

Laver Cup blir arrangert mellom 22 og 24 september og det vil bli spilt totalt 12 kamper. Om du skulle ønske å få med deg noen av disse kampene kan du kjøpe billetter til begivenheten blant annet hos Viagogo. Der finner du også billetter til andre begivenheter og konserter i Praha.

For mer informasjon om andre ting som skjer i Praha eller for info om severdigheter, aktiviteter, restauranter og hoteller, les videre rundt i vår norske Praha Guide.

Dagstur til Bratislava, Berlin, Dresden eller Wien fra Praha? Vi ordner det!

Praha ligger utrolig sentralt i Europa og er et genialt utgangspunkt for spennende dagsturer. Hva med en privat sjåfør som tar deg med på dagstur til Berlin fra Praha?

Hva med en dagstur til Wien fra Praha?

Hva med en dagstur til Wien fra Praha? Mapics / Shutterstock

I Norge er vi ikke vant til den luksusen som en sentral by som Praha har. Etter noen timer i bilen i Norge er du så vidt kommet til nabobyen, eller kanskje begynt å nærme deg fjellet, mens man etter noen timer bilkjøring fra Praha kan nærme seg byer som Dresden, Berlin, Bratislava og Wien. Høres ikke det spennende ut?

Noen interessante opplysninger:

  • Distansen mellom Berlin og Praha er kun 350km og turen kan gjøres unna på under fire timer med bil.
  • Bratislava ligger bare 330km fra Praha og kan reises til på cirka 3,5 time.
  • Dresden er som en naboby å regne og ligger bare 150km fra Praha. Dit kan du reise på under to timer.
  • Wien ligger cirka 300 km fra Praha og en vanlig bilreise fra Praha til Wien varer i omlag 3,5 time..

Har du lyst til å reise til en av disse byene under ditt opphold i Praha? Eller kanskje du bare trenger noen som kjører deg til en av de nevnte byene? Eller kanskje du vil oppdage Brno eller Cesky Krumlov i stedet (byer som er i Tsjekkia)?

Du kan lesse mer om disse programmene og priser og mer på vår side om dagsutflukter fra Praha!

Nå kan vi ordne med limousin transport fra flyplassen i Praha!

flyplass transport i PRaha med limousinVi har nettopp oppdatert vår side om flyplass transport i Praha. Ikke bare er prisene satt ned, men vi har i tillegg tilført nye tjenester på siden, limousin transport!

Høres det kanskje litt spennende ut å ha en lang og flott limousin som venter på deg i flyplassen i Praha? Eller er du mer i humør for en tradisjonel taxi som venter deg på flyplassen? Uansett hva du er gira på, så har vi løsningen! Du kan lese mer om de forskjellige flyplass transport mulighetene i Praha på vår side om flyplass transport, og det er bare å gå i gang og sende avgårde din bestilling så fort som mulig hvis du ønsker dette planlagt på forhånd!

For deg som ønsker transport med en limousin kan du velge mellom en Hummer eller en Lincoln. Prisen er ganske forskjelig mellom de to, men det er også plass til mange flere passasjerer i en Hummer. Du finner mer informasjon om disse og selvfølgelig også priser på vår flyplass transport side.

Trenger du hjelp med andre programmer for å gjøre resten av oppholdet i Praha topp, kan vi selvfølgelig også hjelpe deg med ølmiddag i Praha, elvecruise på Moldau, utflukter og mye mer!

Se deg rundt i vår norske Praha guide, og ha en flott reise til Praha!