Fransk marked i Praha

Hvert år blir det arrangert fransk marked i Praha. Dette skjer i starten på juli vanligvis, og i år blir det arrangert mellom den 11 og den 15 juli.

For de som besøker det franske markedet i denne tiden vil det være mye hyggelig å få med seg. De aller fleste bodene har kanskje fokus på vin, deriblant organisk vin, men det finnes også utrolig mye annet å smake og drikke. Du kan også smake på fransk øl, du kan spise fransk ost, eller smake en fransk pølse. Om du synes det høres kjedelig ut, er det kanskje mer fristende med noe søtt? Det finnes mange fine kakedisker også, og om du liker tanken på en deilig fransk pannekake med mye snacks på, er dette stedet å dra.

French Market in Prague

I tillegg til alt du kan spise og drikke vil det også være mye fransk musikk hver dag, vanligvis 3-4 forskjellige band skal opptre hver dag.

Hvor foregår det hele?

Det er bare å gå fra gamlebyen helt til Karlsbroa. Du går deretter over broa, og hvis du svinger ned mot venstre langs Donau kommer du til det såkalte Kampa området, og der vil det franske markedet befinne seg. Kos deg/dere!

 

Tsjekkisk ølfestival 2018

Den årlige ølfestivalen i Praha nærmer seg. Kommer du til Praha i mai i perioden mellom 10 mai og 26 mai er dette noe du definitivt bør få med deg, i allefall hvis du liker kald øl og solskinn!

ølfestivalen i Praha i 2018

ølfestivalen i Praha i 2018

April har vært rekordvarmt i Praha, og starten på mai har faktisk vært enda varmere. Dette gjør at grunnlaget er lagt for en fantastisk ølfestivalen der folk kommer til å nyte kald øl i store mengder. Man bør selvfølgelig være forsiktig med kombinasjonen av sterk sol, varme og kald øl, men de fleste har vel erfaring på området så det bør gå bra.

Inngangsbilletten til festivalområdet koster totalt 100 CZK, og for denne prisen får du lov til å gå inn i festivalområdet så mye du vil under hele festivalen. Det finnes også VIP billett som gir deg enda mer muligheter og denne koster 400 CZK for hele festivalperioden.

Da er det bare å glede seg til reisen til Praha. Du kan lese mer om andre aktiviteter og ting som er verdt å gjøre i Praha her i vår norske Praha Guide. Blant de mest populære aktivitetene er elvecruise på Moldau, guidet tur i Praha og selvfølgelig også ølmiddagen med det sterkeste ølet i Praha på menyen! God reise!

Vår i Praha – endelig er den her!

Etter en lang og kjedelig vinter er våren endelig kommet til Praha. En god blanding av turister og lokalbefolkning fyller opp sentrum, temperaturene er behagelige og vårduftene fyller lufta.

Vi måtte vente ganske lenge i 2018 før våren virkelig kom til Praha, men nå er den uten tvil på plass. Den siste uka har det vært godt over 20 grader og herlig solskinn midt på dagen, og selv kveldene har vært milde, noe som har gjort det behagelig å traske rundt i Prahas gater til langt på natt. Kommer du til Praha og satser på herlig vårvær og vårtemperaturer? Hva bør og kan man gjøre i Praha på en slik vårdag?

vår i Praha

Vår i Praha

Så, hva bør man gjøre i Praha på en vakker vårdag? Det kunne ikke bli bedre og enklere… på en vakker vårdag gjør man akkurat det man vil! Det er ingenting å ta hensyn til ettersom det ikke regner, det snør ikke, og det er ikke så varmt at du må leite etter skygge og vannhull hele tida. Det er rett og slett perfekt. Og det er vel ikke akkurat tilfeldig at det er derfor så utrolig mange elsker å besøke Praha på våren.

Noen nordmenn synes nok kanskje at 25 grader i skyggen på en vakker vårdag i Praha kan bli nesten for varmt, men de fleste har få problemer med det.

Er du ikke helt fornøyd? Ønsker du mer konkrete forslag til hva du skal gjøre? Her kommer noen få forslag!

Våranbefalinger i Praha

Noe av det hyggeligste man kan gjøre på en fin vårdag er å sitte ute og nyte sola, samtidig som man ser på Praha. Hvordan kan det gjøres? Ved å nyte et elvecruise på Moldau. Hvorfor ikke kombinere lunsj med en tur på Moldau, og med en gang du har spist setter du deg ut på taket til båten og nyter sola, blir litt brun, og ser på byen?

Noe annet som er helt perfekt på en vårdag er å ta på seg skikkelig gode sko og bare gå og gå og gå og gå og gå. Oppdag Praha til fots, gå inn i små gater, spis på ukjente steder, gå enda mer, trask rundt i slottsområdet, bli god og sliten i beina, og spis en fantastisk middag og smak tsjekkisk øl med svært god samvittighet etter å ha brent kalorier hele dagen lang.

Kommer du med hele familien har Praha en vidunderlig dyrepark som hele familien vil nyte. Den ligger litt i utkanten av sentru i et svært idyllisk område. Her kan du se på utrolig masse dyr, oppleve stolheis, spise en enkel lunsj, og nyte en kombinasjon av solskinn og skygge i skogsromådet der dyreparken befinner seg. Er du på jakt etter andre familievennlige programmer anbefaler vi denne artikkelen.

Har du vært i Praha tidligere og ønsker å se og oppleve noe du ikke har gjort før? Kanskje du bare flykter til Praha fra norsk vinter og snø? Her er en liste over steder du høyst sannsynlig ikke har besøkt i Praha før (men som er verdt å få med seg).

Lengter du skikkelig etter Praha og vårvær så er det dumt å sløse bort tid på flyplassen. Les mer om vår gode flyplass transport tjeneste i Praha og bestill den umiddelbart!

spring prague

Vi ønsker deg en skikkelig fin vårreise til Praha. Har du kommentarer eller spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

 

 

Henting på flyplassen i Praha

2018 er godt i gang og vi merker allerede at det er mange nordmenn som er klare for å ha en sjåfør som venter på dem på flyplassen. 

Siden midten av 2017 har vi arrangert med transport til og fra flyplassen i Praha, og det med stor suksess. Men, basert på det vi har opplevd i løpet av de første månedene i 2018, kommer dette året til å overgå 2017 i løpet av noen få måneder. Allerede nå har vi daglige forespørsler fra folk som ønsker at vi skal arrangere flyplass transporten i Praha for dem. Ikke bare er det enkelt, det er også billig, og det gir en kanonstart på oppholdet i Praha.

På reise til Praha

Det er så utrolig enkelt å ha en sjåfør som venter på seg ved ankomst. Man slipper å leite etter kollektivtransport, men slipper å leve i frykt for å bli lurt av en taxisjåfør. I stedet kan man på forhånd vite hva som skal betales, man kan betale med kort hvis det ønskes, og vi ordner selvfølgelig også med returtransporten hvis det er ønskelig.

I tillegg til dette er det også mange som ønsker å bestille elvecruise i Praha på forhånd. Det skjønner vi godt. Vi fikk nylig en tilbakemelding fra to passasjerer som synes det var litt nedtur allikevel med elvecruise i Praha, og grunnen var blant annet at de brukte cirka 20 minutter av turen på å se på en murvegg. Forklaringen på dette er selvfølgelig enkel og grei… Praha er en by med sluser. Det betyr at man må bruke en god del tid i sluse når man skal på elvecruise i Praha. Det er en del av greia, så hvis du ikke er klar for å bruke en god del minutter i sluse, er ikke elvecruise i Praha noe for deg.

Les videre rundt i vår Praha Guide, og så håper vi du finner nyttig informasjon og at du blir inspirert!

Metallica Praha 2018

Metallica konsert i PrahaDet er mulig at Metallica kommer til å ha det gøy i Praha den 1 april (ettersom de høyst sannsynlig tilbringer sin fridag i byen), men den 2 april er det tid for fest i det bandet kommer seg på scenen i O2 Arena i byen.

Metallica skal spille i Wien den 31 mars i 2018. Dagen derpå blir høyst sannsynlig brukt på å reise fra Wien til Praha (en reise som tar cirka 3 timer med buss). Det betyr at bandet slapper av og nyter livet i Praha på ettermiddagen/kvelden den 1 april, kanskje de til og med lurer noen med en god aprilsnar, og så sover de litt til, og vips er det 2 april, dagen da de skal ha sin konsert i Praha. Har du lyst til å få med deg den konserten? Det er fullt mulig!

Metallica konserten blir holdt i O2 Arena i Praha, en svært flott arena som har gitt hus til enormt mange flotte konserter opp gjennom årene. Selve konserten er planlagt å starte rundt 19.30, noe som betyr at de kanskje er i gang rundt 20.00.

Metallica turneen i 2018 starter i Lisboa den 1 februar. Om du mangler tålmodighet og har lyst til å få med deg denne konserten er det bare å fly til Lisboa, bestille flyplass transport via denne siden, og så er du langt vekke fra snø og kulde i Norge, mens du nyter søte toner fra Metallica.

Trenger du forøvrig hjelp med flyplass transport i Praha kan vi selvfølgelig hjelpe deg med det også!

Metallica konsert i Praha i 2018

2 april, 19.30
O2 Arena

Billetter: Viagogo

Hva annet bør du gjøre i Praha?

Den 2 april er våren allerede på sterk frammarsj i Praha, noe som gjør at det kan være hyggelig å bruke så mye tid som mulig ute. Da er det selvfølgelig hyggelig å være med på en guidet tur i byen, men vi må for all del ikke glemme de herlige elvecruisene som er tilgjengelige i byen. På kvelden kan det være godt med en god middag med noe god drikke til, og da er vår tsjekkiske ølmiddag en stor slager. Du kan lese mer om alle disse og flere aktiviteter her i vår norske Praha Guide!

Tips til deg som skal besøke julemarkedene i Praha

Har du planlagt en reise til Praha før jul for å besøke julemarkedene i byen? Har du lenge ønsket å få med deg julemarkedene i Praha, og i år ser du endelig ut til å lykkes? Her er noen tips som vil hjelpe deg til å nyte tida i Praha enda mer!

Du vil nok ikke føle at alle tipsene på lista nedenfor taler direkte til deg. Noen taler kanskje mer til kona, andre taler til mannen, mens noen er generelle tips som alle vil ha glede av. Synes du ellers det er noe som mangler fra lista som burde vært på den er det bare å skrive en kommentar i bunn på artikkelen. Vi synes alltid det er gøy å få innspill fra våre lesere, så skriv gjerne en kommentar, et tips eller spørsmål i kommentarfeltet.

Anbefaling for de som skal på julemarked i Praha

Anbefaling til deg som skal besøke Praha før jul – Av Jiri Foltyn / Shutterstock

Anbefalinger til deg som skal besøke julemarkedene i Praha

1) Bo i sentrum av byen

Praha er en stor og flott by, og det er enormt med hoteller og leiligheter overalt. Hvis du endelig får besøkt Praha under julemarkedene er det utrolig kjipt å bruke 30-60 minutter hver gang du skal reise fra hotellet til julemarkedet (og siden tilbake). Det er mye mer praktisk å bo sentralt, noe som resulterer i at du bare forlater hotellet, og umiddelbart befinner du deg i gryta der ting skjer. Det er kanskje litt penger å spare på å bo usentralt, men de pengene vil du bla ut med i det du reiser med taxi, kollektivtransport eller bruker andre transportmidler. Og hvis du først har brukt penger på å fly til Praha, hvorfor ikke bruker litt ekstra penger så du kan få så mye som mulig ut av oppholdet?

Ønsker du å bo sentralt i Praha på et hotell som ligger nært til julemarkedene på Wencelplassen eller Gamleby torget, kan vi anbefale ett av de følgende hotellene: Hotel Rott, Hotel Melantrich, or Hilton Old Town hotel.

2) Bruk lokal valuta

Det kan være fristende å betale med Euro når du reiser til Praha. Da har du bedre kontroll på pengene, og så slipper du å komme hjem med rester av en annen valuta i lommeboka. Men, noe av det romantiske med Praha er jo det at du faktisk bruker den lokale valutaen. I tillegg bør du vite at de fleste boder på julemarkedene og butikker godtar Euro. Du kan altså betale med Euro, men vanligvis har de dårlige vekslingskurser, noe som gjør at du til syvende og sist betaler mer enn om du hadde betalt med CZK.

Den enkleste måten å få tak i lokal valuta er ved å bruke en minibank i sentrum av Prah (de finnes nesten overalt). Hvis du desperat vil bli kvitt dine Euro kan du veksle dem inn på et vekslingskontor. Vi anbefaler at du sjekker 3-4 kontorer først og gjør unna vekslingen på det med den beste kursen.

Praha er en vakker by før jul

Praha er en vakker by før jul – Av Kajano / Shutterstock

3) Ikke reis med bare håndbaggasje

Det er veldig fristende å reise til Praha med bare håndbaggasje. Det gjør flybilletten mye billigere og man slipper ventetiden på flyplassen ved avreise. Det er selvfølgelig også enklere når man skal sjekke inn på flyplassen ved hjemreisen. Men, hvis du besøker Praha under julemarkedene vil du finne utrolig mange flotte produkter som du garantert vil ha med deg hjem. Noe av dette kan du selvfølgelig plassere i håndbaggasjen, men når mannen har lyst til å kjøpe med seg en samling av forskjellige tsjekkiske øltyper som han skal kose seg med i jula blir det straks vanskeligere. Når kona så finner litt vakkert krystall tar den all plassen i håndbaggasjen, og dermed trenger du noe annet sted å plassere resten av tinga med.

Om du ikke velger å ankomme Praha med koffert anbefaler vi deg uansett å ha mulighet til å få med deg en ekstra koffert på veien hjem. Det gjør Prahabesøket mye mer spennende når du vet at du har plass til å ta med deg ekstra produkter hjem, og vi er helt sikre på at du kommer til å finne mye spennende under besøket.

4) Ankom med stil

Ønsker du å ankomme Praha med stil? Har du lyst til å sjekke inn på hotellet så raskt som mulig? Ta kontakt med oss, så sørger vi for at du ankommer ditt hotell i sentrum av Praha med stil. Vi kan sørge for at en vanlig taxi plukker deg opp på flyplassen, men ønsker du det litt mer eksklusivt kan vi også sørge for at dere blir hentet av en limousin i stedet. Alle varianter er raske og effektive og de sørger for at dere skal ankomme Praha med stil og være klare til å besøke julemarkedene så raskt som mulig.

5) Smak på ting du ikke har smakt på før

Livet er bare å spennende som vi gjør det til. Det er derfor viktig at du er åpen for nye smaker og dufter når du går ut for å spise på julemarkedene i Praha (eller på en vanlig restaurant). På julemarkedene finner du masse kjøtt og lekre pølser, så hvorfor spise «kjedelig» gulasj i Praha, når du kan smake lekre pølser og annen kjøttmat i stedet? Vi tror du kommer til å bli overrasket når du våger å smake på noe nytt, og forhåpentligvis kommer du til å like det du smaker på også. Det værste som kan skje er at du ikke liker det, men du kan i allefall fortelle alle når du kommer hjem at du har smakt på noe nytt.

6) Reserver de viktigste aktivitetene så fort som mulig

Med titusener av turister i Prahas gater og på byens julemarkeder, er det ofte trangt om plassen på byens populære restauranter og elvecruisene på Moldau på kvelden. Det samme gjelder også utflukter, guidede turer, ølmiddager og lignende. Dette vil kanskje ikke påvirke deg så mye, men om du har et sterkt ønsker om å nyte et deilig elvecruise på Moldau med middag en kveld, men så plutsetlig oppdager i siste liten at det er fullt, så er det litt kjipt.

Vi anbefaler deg derfor å bestille de viktigste aktivitetene så raskt som mulig. Ta kontakt med restauranten dere vil besøke, reserver ølmiddag hos oss i dag, les om elvecruise og send avgårde bestilling, og tenk godt igjennom om det er noe spesielt dere har lyst til å gjøre mens dere i er Praha.

7) Hold deg varm

Du kan være på det vakreste stedet på planeten, men om du fryser, kommer du ikke til å kose deg noe særlig allikevel. Når du kommer til Praha i desember bør du være godt forberedt på kalde temperaturer og sur vind. Er du ekstra uheldig vil du møte på en del snø også, men det er ikke så vanlig. Før du en kombinasjon av alle tre samtidig er det spesielt friskt/kjølig. For å unngå at turen skal bli ødelagt anbefaler vi at du tar med deg varme klær, varme sokker, varme sko, lue, skjerf og en god og varm vindtett jakke. Dette er jo noe de fleste nordmenn eier, og det er bedre å ta med seg litt for mye varme klær enn for lite. Kanskje kona tar med seg for lite klær med vilje for å kunne gå på shopping umiddelbart, men vil du gå glipp av slik unødvendig shopping er det bedre å pakke godt på forhånd.

Ikke gå glipp av julemarkedet på Gamleby-torget

Ikke gå glipp av julemarkedet på Gamleby-torget – Av S-F / Shutterstock

8) Bruk sunt vett og pass på det du har med deg

Det er utrolig mange folk i sentrum av Praha i julemarkedssesongen (og også resten av året). Når det i tillegg blir mørkt er det en god del lommetyver som er i aksjon. Det er ikke spesielt mange, så det er ikke noe stort å bekymre seg for. Vårt tips er derfor at du bruker sunt vett, og passer på verdisakene dine. Det betyr at du ikke lar lommeboka henge ut av baklomma, ikke blafrer med store pengesedler mens mange folk ser på, og ellers passer på det du har med deg. Det er ikke så ille som det høres ut som, men det er bedre å være føre var og passer litt ekstra godt på (enn i etterkant å ønske at du hadde passet litt bedre på).

9) Oppdag noen nye områder i Praha

Har du vært i Praha mange ganger før? Du vil helt klart bruke mange timer på julemarkedene, men ønsker du også å gjøre noe du ikke har gjort før? Les vår artikkel om skjulter steder i Praha som du kanskje ikke har fått med deg enda. Der vil du helt sikkert finne inspirasjon til å besøke noen nyte steder.

10) Har du noen tips, erfaringer eller spørsmål?

Nå er tiden inne for at du kan dele dine erfaringer. Har du opplevd noe på julemarkedene i Praha som du vil dele med andre? Har du smakt på noe som alle andre bør smake på, eller kanskje unngå å smake på? Nedenfor kan du skrive det du måtte ønske for å dele din opplevelse, erfaring eller spørsmål med resten av våre lesere.

Vil du besøke bryggeriet i Kozel på dagstur fra Praha?

Det er kanskje Pilsen som er mest kjent for sin øl, men det er godt mulig du også har hørt om Kozel bryggeriet. Her produseres øl som drikkes i store mengder både i Tsjekkia, og som også eksporteres til flere nasjoner rundt i Europa. Høres det ikke spennende ut med en tur dit?

Kozel Beer

Kozel bryggeriet befinner seg i en liten by som heter Velke Popovice. Denne ligger kun 25 kilometer fra Praha, noe som gjør det til et perfekt sted å besøke på en kort dagstur fra Praha. Hele turen varer bare 4 timer, men om du synes det er for lite, kan du utvide det med en pub runde i Praha når du returnerer til Praha.

På turen til Kozel vil du besøke fabrikken der Kozel produseres, du vil se på hvordan de fyller flaskene, hva de fyller flaskene med og du vil også smake utfiltrert øl, rett fra tønna!

Høres det gøy ut? Du kan lese mer om denne og andre guidede turer på lenken nedenfor.

Julemarked i Praha i 2017

Datoene for julemarkedet på Gamleby torget i Praha i 2017 er publisert. Kom til byen mellom 2 desember 2017 og 6 januar 2018 for å få det med deg.

Det er nok å tenke på julemarkedene i Praha og man kjenner straks lukten av deilig mat og andre herlige juledufter i nesa. Man kjenner kanskje litt kulde i kroppen, men denne dempes med en gang man drikker ett glass med skikkelig varm vin ved en av bodene på markedet. Høres det ikke fristende med en tur til Praha for å oppleve dette? Nå er datoene klare så da er det bare å bestille flybilletter, flyplass transport og hotell, og så er du klar for juleshopping i Praha om ikke så lenge.

Julemarked i Praha i 2017

Julemarked i Praha i 2017 – By Kajano / Shutterstock

Det er noen som klager på datoene for julemarkedene i Praha. De åpner nemlig relativt sent sammenlignet med markedene i byer som Wien og Budapest der de åpner mellom to og tre uker tidligere. Det er uansett en del av tradisjonen i Praha at det store markedet på Gamleby-torget har sin offisielle åpning fire søndager før julaften, og dermed blir åpningen vanligvis i starten på desember. Du kan lese mer generell info om julemarkedene i Praha her.

Julemarkeder i Praha 2017

2 desember 2017 – 6 januar 2018

Andre kule programmer i Praha

Er du på jakt etter andre kule programmer å få med deg før jul? Hvorfor ikke bli med på et spennende, velsmakende og stemningsfult elvecruise på Moldau? Eller kanskje du bare vil varme deg mens du smaker på det sterkeste ølet som brygges i Praha? Høres det sistnevnte spennende ut må du teste vår tsjekkiske ølmiddag. Du kan lese rundt i vår norske Praha Guide, så er vi sikker på at du finner masse inspirasjon og ideer til programmer og lignende underveis.

God reise og god jul!

 

Er flyplassen i Praha langt fra sentrum?

Václav Havel Airport er det offisielle navnet på flyplassen i Praha. Den ligger innenfor byens grenser, men den er allikevel litt på utsiden av Praha sentrum. Hvor langt ligger flyplassen fra Praha sentrum?

Praha sin flyplass er den mest trafikkerte av alle flyplasser i landene som ble EU medlemmer i 2004. Den opplever stor økning i passasjerer hvert år, og fortsetter det slik, forventer man at den passerer 15,000,000 passasjerer i 2017.

I følge Wikipedia ligger flyplassen cirka 12 kilometer utenfor Praha sentrum. Dette er selvfølgelig et tolkningsspørsmål, hva er sentrum av Praha. Om reisen går fra flyplassen til Praha til det Gambleby torget, er sannheten heller 16-17 kilometer. Det er heller ikke spesielt mye, spesielt når man vet at mange andre flyplasser ligger mye lenger utenfor sentrum enn dette. I Roma ligger for eksempel Ciampino flyplassen omlag 30 kilometer utenfor Roma sentrum, mens Stansted flyplassen i London ligger over 60km utenfor sentrum.

Er flyplassen i Praha langt fra sentrum?

Hvor lang tid tar reisen fra flyplassen til sentrum av Praha?

Hvis du tar en taxi fra flyplassen bestilt av oss (eller en annen) kan du beregne å bruke omlag 25-40 minutter fra flyplassen til ditt hotell. Det er jo svært store forskjeller, alt ettersom hvor ditt hotell ligger, samt om det er rush-tid i trafikken eller ikke. Men, om alt går som det skal, bør du ankomme hotellet mellom 25-40 minutter etter at du har satt deg i taxien på flyplassen.

Ønsker du å ha en sjåfør som venter deg i ankomsthallen med et skilt med ditt navn på? Bestill flyplass transport via oss!

vil du reise med kollektivtransport fra flyplassen til sentrum?

Du kan også reise kollektivt fra flyplassen i Praha og til sentrum. Du kan da for eksempel starte med buss 119 fra flyplassen og reise til  Nádraží Veleslavín (ca. syv stopper). Der må du bytte og kjøre videre med trikk som tar deg helt inn til sentrum av Praha. Der går du av og tar deg videre dit du måtte ønske å ankomme på egenhånd.

Hva skal du gjøre i Praha siden?

Du står der i Praha sentrum nå og lurer på hva du skal gjøre? Det er så mye, at du har ingen grunn til å bekymre deg. Det er bare å sette seg ned på en restaurant for å spise litt gulasj, mens du tenker videre. Blant programmene du bør ta med i planleggingen er forskjellige guidede turer, elvecruise på Moldau, ølsmaking, spaserturer i alle retninger i sentrum av Praha, oppdagelsesferder i små bakgater og mye mer. Du finner mange tips og ideer her i vår norske Praha Guide. God reise!

 

 

Spennende steder du ikke har oppdaget i Praha enda!

Har du vært i Praha flere ganger og spasert over Karlsbroa hver gang? Har du gått lei av Vituskatedralen og den Astronomiske klokka og ønsker å se mer?

Praha er en helt fantastisk by, med severdigheter kjent verden rundt. Har du enda ikke besøkt byen, bør du i første omgang fokusere på å få med deg byens mest kjente og populære severdigheter. For de som derimot har vært i byen en gang eller to, kan det være spennende å oppdage noe helt nytt. Vi har i denne artikkelen derfor valgt å beskrive ni forskjellige steder i Praha du høyst sannsynlig ikke har besøkt enda. Vi tror du vil finne inspirasjon og gode ideer i denne artikkelen, og når du gjør det er det bare å dele ideene og denne artikkelen med venner og kjente på Facebook, Twitter eller via email og WhatsApp. Er du klar for å bli inspirert?

Ni spennende steder i Praha som har vært gjemt for dine øyne så langt!

 

Divoká Šárka

Dette er en vakker park som ligger litt utenfor sentrum av Praha. Det finnes mange grunner til å besøke denne, men kanskje den mest populære er den friske lufta, og den såkalte dalen (super-mini Grand Canyon). Stedet i seg selv er oppkalt etter Sakra, en kriger som dessverre var utro mot sin kjære Ctirad, og resultatet ble at hu kasta seg utfor høyden i Divoka Sarka. I parken finnes det også utendørs svømmebasseng som kan være herlig og avkjølende på en varm sommerdag i Praha. Er du fugleentusiast, har du muligheten til å oppdage svarte hakkespetter her.

Divoka Sarka

Divoka Sarka

Hvordan kan du komme deg til Divoka Sarka? Du kan for eksempel reise med metro til stoppet Dejvicka, og derfra reiser du med buss 119 til Divoka Sarka. En annen mulighet er å reise med trikk nummer 20 eller 26 til Divoka Sarka.

John Lennon veggen

Synes du er det stilig med grafitti, så lenge den holder innenfor rammer og blir gjort på lovlige steder? Da bør du besøke John Lennon veggen i Praha. Den ligger i slottsområdet, og her kommer lokale og internasjonale folk med sine sprayflasker og lager stilige bilder på veggen. Veggen i seg selv ligger i gata som heter Velkopřevorské náměstí og om du vil se mer kunst, ligger Praha galleriet rett ved siden av..

John Lennon Wall

The John Lennon veggen i Praha

Sapa markedet

Har du gått lei av all krystallen og gulasjen i sentrum av Praha? Hvorfor ikke ta turen innom det vietnamesiske markedet Sapa under din neste reise til Praha? For å komme deg til dette markedet kan du reise med metro til stoppet Kačerov. Derfor må du reise videre med buss 113 til stoppet som heter Sídliště Písnice. En annen mulighet er å reise med buss 197 fra stasjonen Smíchovské Nádraží til stoppet Sídliště Písnice.

Det vietnamesiske markedet er åpent hver dag fra 8.00 til 18.00, og adressen er Libušská 319/126 (i Praha sitt fjerde distrikt). Her kan du kjøpe en salg blanding av mat, krydder og souvenirer, og om du er sulten er det selvfølgelig også varm mat tilgjengelig på stedet.

Sapa Markedet i Praha

Sapa Markedet i Praha

Kanskje du lurer på hvorfor det er stort vietnamesisk marked i Praha? I følge statistikk er det vietnamesere det bor tredje mest av i Praha, så der har du grunnen!

Metronomen i Praha

Metronomen i Praha er et gigantisk monument som ble bygget i 1991. Tidligere stod det en statue til ære for Stalin på samme sted, men denne ble revet i 1962. I perioden mellom 1962 og 1991 stod plassen tom, men så var altså tiden inne for å få opp dette monumentet. Når du er ved metronomen kan du nyte fantastisk utsikt utover Praha. Er du på andre sida av Moldau kan du se fantastisk utsikt mot metronomen ettersom den synes fra store deler av byen.

Metronomen i Praha

Metronomen i Praha

Kjærlighetslåser

Kjærlighetslåser er utrolig populære verden rundt, og du finner flere eksempler på slike i Praha også. Det mest populære stedet er på en liten fotgjenger bro som ligger rett ved John Lennon veggen. I nyere tid har folk også begynt å plassere låser på Karlsbroa, men det er ikke lov og de blir tatt bort veldig fort. Dessverre har det seg slik at disse låsene veier mye, og dermed står de i fare for å ødelegge broene. Vi anbefaler derfor INGEN å ta med seg låser for å sette opp nye, men du må gjerne legge turen forbi for å se på.

Se de utrolige verkene til David Cerny

Mange reiser til Barcelona for å se verkene til Gaudi. Når du kommer til Praha er det David Cerny som er det store og interessante navnet. De mest kjente verkene til David Cerny er ikke låst inne i en bygning, men kan bli sett mens man går rundt omkring i sentrum av Praha (litt på samme måten som statuene i sentrum av Bratislava). Hvis du for eksempel besøker Zizkov tårnet (kan lese mer om det senere i artikkelen) kan du se små babyer som klatrer opp tårnet på utsiden. Disse er et eksempel på noe av det David Cerny har skapt. De fleste som kommer innom Praha besøker Vencelplassen, og går duinnom Lucerna Music Bar som ligger der, kan du i det ene rommet se Sankt Vitus på en hest. Det høres kanskje normalt ut, men når du oppdager at hesten er opp-ned blir det hele mer spennende og humoristisk.

Mange av våre gjester velger å oppleve den tsjekkiske ølmiddagen vi tilbyr. Denne foregår i Na Perstyne (en gate sentralt i Praha), og når man går dit er det store sjanser for at man ser en mann som henger ned fra gata (ser ut som han har hengt seg selv). Mennen man ser er Sigmund Freud, og mannen bak verket er selvfølgelig David Cerny. Dette er forøvrig et av hans mest populære og bisarre verker i Praha.

david cerny guide

Her finner du David Cerny sine verker i Praha – Av TerraNovaMag

Høres det spennende ut med David Cerny? Vil du se flere bilder av hans verker og få oversikt over alt han har å by på i Praha? Sjekk denne artikkelen.

The Magical Cavern / Den Magiske Grotta

Er du lei av tradisjonelle kunstgallerier? Hvorfor ikke legge turen innom den magiske grotta i Praha? Dette er et galleri og et sted skapt av kunstneren Reon Argondian. Han gjorde sitt hjem, en gammel mølle, om til et galleri og til en utstilling, og nå kaller han stedet bare for Argondias Rike. Alle vegger er fyllt opp med kunstverker og skulpturer, og det hele har en svært spesiell atmosfære.

Du finner den magiske grotta på Petrinhøyden, og den nøyaktige adressen er Petřínské sady 417/5.

Den Magiske Grotta i Praha

Den Magiske Grotta i Praha

Zizkov tårnet

Vi har allerede nevnt babyene som klatrer oppover veggen til Zizkov tårnet, men nå er tiden inne for å fokusere på selve tårnet også. Det er ikke alle i Praha som er så begeistret for dette stedet, og mange synes det minner om et typisk kommunistmonument. Legger du turen hit kan du allikevle nyte fantastisk utsikt fra tårnet som på det høyste er over 200 meter høyt. Observasjonspunktet som du kan besøke er på rett under 100 meter og herfra kan du nyte flott panorama over hele Praha. Er du sulten finnes det også muligheten for å spise et godt måltid i restauranten, og er du rik kan du nyte et besøk på luksusrommet. Sistnevnte er ett enkelt hotellrom som er tilgjengelig i tårnet.

Kommer du som turist for å nyte utsikten er prisen for besøker 230 CZK per person (voksen pris). De har også familiebilletter og barnebilletter.

Du vil kanskje synes det er interessant å vite tre ting Zizkov tårnet skryter av (på sin egen hjemmeside):

  • Det er den høyeste bygningen i Tsjekkia
  • Det har det høyeste observatoriet i Tsjekkia
  • Bygningen har blitt kåret til den nest styggeste i hele verden

For å besøke tårnet kan du reise med metro A til stoppet Jiriho z Podebrad og nyte en kort gåtur derfra.

TV tårnet i Praha

Er dette verdens nest styggeste bygning?

Besøk en kulturkino (Bio Oko eller Kino Aero)

Praha har noen spesielle kinoer, som ofte blir omtalt som kulturkinoer. De har ikke den tradisjonelle kinosalen, og de legger ofte opp til spesielle programmer. Noen ganger setter de ut sykler, slik at alle sykler mens de ser på filmen, mens de andre ganger har strandstoler man sitter i mens man ser på film. De har flere daglige forestillinger på engelsk, så om du er klar for annerledes kino under oppholdet i Praha, kan dette være noe for deg.

De to mest kjente kulturkinoene i Praha er Bio Oki som ligger i Františka Křížka 15 (syvende distrkt) og Kino Aero som ligger i Biskupcova 31 (i det tredje distriket).

HVa med kulturkino når du er i Praha?

Høres det gøy ut å sykle mens du ser på kinofilm?

Er du klar for å oppdage Prahas gjemte edelstener?

Vi har nettopp fortalt deg om noen skjulte perler som vi tror du vil ha stor glede av i Praha. Har du spørsmål angående noen av disse, eller bare vil dele egne erfaringer eller anbefalinger er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Har du satt pris på denne artikkelen? Del den gjerne med venner og kjente på Facebook!