Kaffe festival i Praha 2018

Siden 2012 har det blitt arrangert en årlig kaffefestival i Praha. Dette er stedet for deg som er en skikkelig kaffeentusiast og som vil lære mer om kaffe, eller som bare vil drikke utrolig god kaffe.

Den første kaffefestivalen i Praha ble arrangert i 2012. Det gjør årets festival til den syvende i rekken. Hit kommer barister, kafeeiere og andre entusiaster for å smake, lære av hverandre, og for å drikke god kaffe.

Prague Coffee Festival

Kaffefestival 2018

20 – 21 oktober
Sted: Pražská tržnice

Det kommer til å være en inngangsbillett for å besøke festivalen. Vi vet enda ikke hvor mye den kommer til å koste, men det er garantert ikke veldig dyrt. Mer informasjon vil komme på festivalens hjemmeside når festivalen nærmer seg.

Høres det spennende ut? Eller vil du heller få med deg andre programmer i Praha? Du kan lese mer om hva som skjer i Praha her.

Ønsker du å smake litt ekte tsjekkisk øl i stedet for kaffe? Bli med på vår tsjekkiske ølmiddag i Praha!

 

Magiske lys i sentrum av Praha

Har du lyst til å se Praha på en måte få andre turister har sett byen? Da bør du komme til Praha for å få med deg den såkalte Signal festivalen som blir arrangert mellom 11 og 14 oktober i 2018.

In the days from October 11th till October 14th (Thursday to Sunday), the city of Prague and many of its building will be turned into masterpieces of light in the evenings. The Signal Festival will be arranged for the sixth time in Prague. The festival calls itself the largest cultural festival in the Czech Republic, and it supposedly caused more than 2 million people to attend one of its events during the five years it has existed so far. Most of the things happening can be seen for free, and the event is sponsored by the local and the national government (among others).

Having a hard time understanding what the Signal festival is about? Take a look at the pictures and get a better understanding.

From the Signal festival in Prague - Picture by Jan Tichy

From the Signal festival in Prague – Picture by Jan Tichy

Picture made by Duzan Vondra

Picture made by Duzan Vondra

The Old Town Square in Prague during the Signal festival - Picture by Jan Tichy

The Old Town Square in Prague during the Signal festival – Picture by Jan Tichy

Does it sound and look nice? This is a perfect chance for the creative artists of the Czech Republic to live out their creativity. It is also the chance for photographers to practice their skills and to make awesome photos.

We hope you will use this chance to visit Prague. For more information about other programs in Prague, check this link. Would you like to enjoy a river cruise, a beer dinner or maybe some other program while in Prague? Click the links for more information.

 

Julemarked i Praha i 2018

Julemarkedene i Praha ble regnet for å være blant de ti beste i i verden i følge CNN i 2017. Har du ikke fått de med deg enda? Kom til Praha og opplev byens julemarkeder i 2018.

I 2018 vil julemarkedene i Praha arrangeres mellom 1 desember og den 6 januar. Det betyr at de åpner en god del senere enn lignende julemarkeder i byer som Wien og Budapest, men de holder også lenger åpent. Hvis du planlegger en tur til Praha i denne perioden bør du være forberedt på enorme mengder med folk. Disse julemarkedene er så populære, og spesielt i smågatene som er mellom Wencel torget og gamleby torget (plassene der de to julemarkedene arrangeres) er det ofte slik at man nesten må gå i kø på kveldene under julemarkedstiden.

Men, det er utrolig hyggelig å traske rundt, og det er mye å se på når du besøker de to kjente julemarkedene. Det er mulig å kjøpe forskjellige håndlagde produkter, eller så kan du bare kose deg med litt tsekkisk blodpølse, øl, en søt pipekake, eller kanskje en typisk tsekkisk muffins? Mulighetene er mange, så det er bare å komme!

datoer for julemarked i Praha i 2018

Julemarked i Praha i 2018 – Kilde: Pixabay

Julemarked i Praha i 2018

Markedene åpner som sagt den 1 desember og vil være åpne fram til 6 januar. Den offisielle åpningen med flombelysning er normalt sett holdt hemmelig (for å hindre at det blir mål for terror), men det vil høyst sannsynlig foregå en gang mellom 16.00 og 18.00 den 1 desember.

Høres det spennende ut med julemarked i Praha? Du kan lese mer om julemarkedene her. Vi anbefaler deg også å lese denne listen med tips til deg som skal på julemarked i Praha. Den hjelper deg å komme forberedt og vil kanskje gi noen gode råd i pakkeprossesen før reisen.

Glem ikke å være tidlig ute med booking av ølmiddag, elvecruise, guidet tur, eller flyplass transport hvis du kommer til byen i denne perioden. Med mange tusen ekstra turister daglig er det ofte fullt på restauranter og andre aktiviteter, så mange taper aldri ved å planegge litt i forkant. God reise!

Vegefest 2018 i Praha

Er du vegetarianer eller veganer? Eller kanskje du bare er opptatt av å leve et live som er bra for miljøet og universert? Vegefest i Praha er stedet du bør besøke.

Vegefest 2018

Vegefest er en årlig festival som blir arrangert i Praha for åttende gang i 2018. Den blir arrangert i vakre omgivelser i Vysehrad, og det er en festival som får mer og mer oppmerksomhet.

Besøker du området vil du selvfølgelig få mulighet til å smake på mye deilig vegetarmat, vegetarsøtsaker og selvfølgelig også drikke lekre smoothies og andre ting som er 100% tillatt for vegetarianere. Men, festivalen handler om mye mer enn bare dette. Det er nemlig mange workshops som foregår i området, og på disse kan du lære mer om alternative energikilder, null søppel, permakultur og mange andre spennende temaer. Nettopp disse gjør at dette er en svært spennende festival også for de som er glad i kjøtt, ettersom den har med vår egen planet og hvordan vi kan leve her på jorden uten å ødelegge vår egen jord med måten vi lever på.

Vi som jobber med Praha Guiden er nok i prinsippet mer begeistret for Burgerfest, men samtidig innser vi at dette er minst like spennende og interessant, så vi anbefaler alle å ta en tur innom festivalområdet.

Det koster 100 CZK å besøke festivalområdet. Da får du også en gaffel og skje som er laget av bambus som du siden kan bruke hjemme hvis du ønsker det.

Høres det spennende ut? Vegefest i Praha blir arrangert den 29 og den 30 september i Praha i 2018.

Hvis du vil vite mer om selve festivalen finner du hjemmesiden med videre informasjon på http://www.vegetarianskyfestival.cz/en/home-en/

Synes du det høres spennende ut? Det er bare å legge turen til Praha for å få med deg denne. For informasjon om andre ting som skjer i Praha er det bare å lese videre i vår Praha Guide.

Burgerfest i Praha 2018

Er du en salig hamburgerentusiast? Da bør du legge turen til Praha i starten på september til det som er Europas største hamburgerfestival!

Har du smakt på en Big Mac eller en Whopper, og tenker at nå vet du alt som er verdt å vite om hamburgere? Da tar du grundig feil, og det vil du forstå hvis du kommer til hamburgerfestivalen i Praha. Det er faktisk ett av målene til arrangørene av festivalen, å vise at hamburgere er mye mer enn dårlige fast food, her er det snakk om kvalitet og herlige smakskombinasjoner.

Kommer du til festivalen kan du ikke bare smake på hamburgere, du kan også drikke tsjekkeisk øl og sterkere drikker. Som om det ikke var nok blir det også daglige konserter, og det største høydepunktet under festivalen er Lord Bishop som opptrede. I tillegg til han kommer Monna Abraxas og flere andre til å opptre.

Come to Burgerfest 2018 in Prague

Burgerfest 2018 –Kilde av bildet

En av hovedarrangørene for burgerfestivalen er den amerikanske ambassaden, representater fra hamburgerens hjemland. I tillegg er også BBQ Pit Boys i USA med å støtter arrangementet.

Gleder du deg til Burgerfest 2018?

Inngangsbilletten til festivalen koster 100 CZK. Da kan du besøke området på begge festivaldagene. Barn under 120 centimeter har gratis inngang.

På lørdagen er festivalen åpen fra 10.00 til 23.00, mens den kun har åpent til 20.00 på søndagen.

Burgerfest 2018 blir arrangert på Exhibition Ground Holesovice i Praha. Du kan komme deg til festivalområdet ved å reise med trikk 12, 17 eller 24. Du kan også reise med metro linje C til stoppet „Nádraží Holešovice“ og derfra må du gå cirka 1 trikkestopp lengde.

Er du klar for noen saftige hamburgere? Det er vi!

Vil du vite mer om andre arrangementer i Praha? Du kan lese mer om hva som skjer i Praha her.

Gratis konserter i Wallenstein Garden i Praha hver torsdag

Har du lyst til å få med deg noen flotte konserter mens du er i Praha? Hver torsdag i perioden mellom 16 august og 20 september kan du gjøre det i Wallenstein Garden i Praha.

Konsertene som det er snakk om blir arrangert klokka 17.00 hver torsdag på stedet. Her blir det spilt flotte toner, og det er en ekstra bonus at dette steder også er brukt som sete for det tsjekkiske sentatet.

Hvis du ser på kartet nedenfor kan du se at dette ligger i et svært flott område i Praha. Vi anbefaler deg derfor å beregne god tid slik at du har tid til å traske rundt i området i forkant/etterkant av konserten.

Du finner Wallenstein Garden på følgende adresse:

Wallenstein Garden (Valdštejnská zahrada), Letenská, Praha 1

wallenstein garden

For mer informasjon om hva som skjer i Praha kan du besøke vår svært ufullstendige oversikt over hva som skjer i Praha.

Kanskje du må be om ølmiddag på nytt?

Vi har nylig oppdaget at vi har hatt problemer med websida vår. Siden har vært oppegående og alt ser ut til å fungere, men det har vært et bitte lite problem!

Programs in Prague

Kilde: Pixabay

Har du tatt kontakt med oss for å booke deg inn på ølmiddag i Praha ser alt ut til å fungere. Websida fungerer, du sender emailen, og du får til og med autosvar om at emailen du har sendt er mottatt. Det er jo bra, men problemet er bare det at vi aldri har mottatt emailen. Det har vært noe galt i systemet som har lurt oss i noen uker, og resultatet er at du kan ha sendt en forespørsel om et program i Praha som vi aldri har mottatt. Og du synes kanskje vi har forferdelig service, men det er rett og slett fordi vi ikke har fått med oss forespørselen din.

Kjenner du deg igjen i beskrivelsen? Det er bare å finne den respektive siden på ny og sende en ny forespørsel. Da lover vi å ordne opp og gjøre unna alt som skal ordnes så raskt som mulig!

Trenger du ellers hjelp med flyplass transport i Praha, elvecruise eller annen morro er det bare å lese videre rundt på siden vår for å finne mer informasjon om slikt også!

Trygg flyplass transport i Praha med faste, lave priser!

Julia skal til Praha og leiter etter en taxi-tjeneste som transporterer hun til og fra flyplassen med faste priser, og selvfølgelig også med lave priser. Se videoen nedenfor for å se hvordan det går.

Ønsker du å gjøre som Julia? Besøk vår side for flyplass transport i Praha. Da trenger du ikke å bekymre deg ved ankomst, men du blir tatt rett til hotellet fra flyplassen uten å måtte betale en krone mer enn planlagt.

Fransk marked i Praha

Hvert år blir det arrangert fransk marked i Praha. Dette skjer i starten på juli vanligvis, og i år blir det arrangert mellom den 11 og den 15 juli.

For de som besøker det franske markedet i denne tiden vil det være mye hyggelig å få med seg. De aller fleste bodene har kanskje fokus på vin, deriblant organisk vin, men det finnes også utrolig mye annet å smake og drikke. Du kan også smake på fransk øl, du kan spise fransk ost, eller smake en fransk pølse. Om du synes det høres kjedelig ut, er det kanskje mer fristende med noe søtt? Det finnes mange fine kakedisker også, og om du liker tanken på en deilig fransk pannekake med mye snacks på, er dette stedet å dra.

French Market in Prague

I tillegg til alt du kan spise og drikke vil det også være mye fransk musikk hver dag, vanligvis 3-4 forskjellige band skal opptre hver dag.

Hvor foregår det hele?

Det er bare å gå fra gamlebyen helt til Karlsbroa. Du går deretter over broa, og hvis du svinger ned mot venstre langs Donau kommer du til det såkalte Kampa området, og der vil det franske markedet befinne seg. Kos deg/dere!

 

Tsjekkisk ølfestival 2018

Den årlige ølfestivalen i Praha nærmer seg. Kommer du til Praha i mai i perioden mellom 10 mai og 26 mai er dette noe du definitivt bør få med deg, i allefall hvis du liker kald øl og solskinn!

ølfestivalen i Praha i 2018

ølfestivalen i Praha i 2018

April har vært rekordvarmt i Praha, og starten på mai har faktisk vært enda varmere. Dette gjør at grunnlaget er lagt for en fantastisk ølfestivalen der folk kommer til å nyte kald øl i store mengder. Man bør selvfølgelig være forsiktig med kombinasjonen av sterk sol, varme og kald øl, men de fleste har vel erfaring på området så det bør gå bra.

Inngangsbilletten til festivalområdet koster totalt 100 CZK, og for denne prisen får du lov til å gå inn i festivalområdet så mye du vil under hele festivalen. Det finnes også VIP billett som gir deg enda mer muligheter og denne koster 400 CZK for hele festivalperioden.

Da er det bare å glede seg til reisen til Praha. Du kan lese mer om andre aktiviteter og ting som er verdt å gjøre i Praha her i vår norske Praha Guide. Blant de mest populære aktivitetene er elvecruise på Moldau, guidet tur i Praha og selvfølgelig også ølmiddagen med det sterkeste ølet i Praha på menyen! God reise!